Help mijn man is klusser, maarnietheus!

Heb ik je aandacht? Mooi! Ik wil even wat kwijt over klussen in huis en toevallig past de kreet ‘Help mijn man is klusser‘ past daar prima in 😉 . Niet dat hij twee linkerhanden heeft, dat zou ik niet durven beweren, absoluut niet. Eigenlijk weet hij me best regelmatig te verrassen met iets. Maarrrrrrrr…

Help mijn man is klusser, of zoiets …

‘Ons’ probleem zit hem meer in het niet afmaken van zaken. Herken je dat? Vol enthousiasme ergens aan beginnen en het dan halverwege, of op 4/5 laten liggen. Inmiddels kan ik zo een lijstje opratelen van onafgemaakte zaken in ons huis 😀 :

 • Tuinhuis is niet afgeschilderd
 • Plinten in huis ontbreken
 • Plafonnetje in washok mist
 • Plafond in de badkamer is niet af

De eerste drie zitten me nog niet zo in de weg (dat komt nog wel 😉 ), het is vooral de laatste waar ik inmiddels wel een keer van af wil. En ik zal je vertelen waarom. Ruim 2 jaar geleden hebben we besloten om de badkamer rigoreus aan te pakken. Ik geniet daarvan. Bedenken wat ik wil, op tekening zetten om het inzichtelijk te maken voor manlief en vervolgens gaan shoppen om de badkamer samen te stellen. Lekkerrrr.

Badkamer oude stijl zonder regendouche

help mijn man is klusser

Van een enkele wastafel, piepkleine douche en klein bad zijn we gegaan naar een heerlijke ruime inloop regendouche en een prachtige kolossale dubbele wastafel (met ‘disco’ spiegel). Het toilet is verplaatst, de verwarming is vervangen door een designradiator en hangt ergens anders en we hebben natuurlijk gloednieuw sanitair.

Als ik het zo beschrijf zou je bijna denken dat we een ruime badkamer hebben, maar niets is minder waar. We hebben een relatief kleine badkamer (vergeleken met ons huis), maar door de dakkapel die we erin hebben laten plaatsen hebben we wel veel meer bewegingsruimte gekregen. Want wat een klein bedompt hok was het eerst zeg! Daar kan ik me al bijna niets meer bij voorstellen.

Tegels afbikken, wat een klus

help mijn man is klusser

Aangezien de hele badkamer zwaar aan vervanging toe was en we allerlei leidingen hebben verplaatst, moesten de tegels er ook aan geloven. Gelukkig maar 😉 , want allemaal nieuw sanitair op de oude tegeltjes die we hadden, dat was ook geen gezicht geweest. Dus we hebben destijds heerlijk geshopt voor een nieuwe badkamer, niet iets wat je jaarlijks doet, dus als je het doet moet je het goed doen!

Maar even terug naar ‘help mijn man is klusser’ … het is dus niet zo dat we alles zelf hebben gedaan in deze badkamer. Ben je gek, zo handig zijn we nu ook weer niet. Het sloopwerk heeft manlief gedaan èn het plafond. Het sloopwerk is af, want anders had de badkamer nooit vervangen kunnen worden, dat snap je! Maar het plafond nog steeds niet. Nu ligt het plafond in het washok ook al jaren open, maar dat voelt toch anders. Het enige moment dat ik daar namelijk naar kijk is als ik het toiletpapier daar moet pakken en dan heb ik meestal enige drang om snel naar een ander klein hokje in huis te gaan, dus dan valt het me niet eens op 😉 .

help mijn man is klusser

Het plafond in de badkamer is een ander verhaal. Dat is een mooi aluminium plafond met spotjes erin, zo’n plafond wat je badkamer he-le-maal afmaakt. Of nu ja… af zou moeten maken. Dat luxe gevoel wat een nieuwe badkamer je kan geven, dat gevoel wil ik nu na twee jaar graag eens ervaren in die zalige 10 minuten die ik in de ochtend alleen in mijn badkamer vertoef voordat de pleuris van ochtendhectiek met gillende kids en harde muziek hier uitbreekt. Zo, dat is eruit! Nu nog hopen dat ook manlief dit leest 😉 .

help mijn man is klusser

Verder is de badkamer helemaal naar mijn zin geworden hoor 😉 , maar in plaats van een soort hamman/zen gevoel te ervaren sta ik me regelmatig te irriteren aan dat ene kleine stukje wat er nog niet in zit. Het is ook maar één reepje plafond wat nog moet, maar natuurlijk het lastigste stukje… en ik zou bijna zover zijn om alleen al daarvoor ‘help mijn man is klusser’ in te schakelen. Te erg voor woorden natuurlijk als je ziet wat de mannen die voor dat programma geselecteerd zijn presteren in huis (of beter gezegd: niet presteren), maar hé.. ieder zijn eigen problemen 😉 . Wellicht denk jij … ‘mens waar maak je je druk over’ ?

Vertel eens, is mijn verhaal voor jou zo’n aha! momentje of herken je hier jouw eigen man helemaal niet in ?

 

help mijn man is klusser

 

 

 

 

9 gedachten over “Help mijn man is klusser, maarnietheus!”

 1. Wat een schitterende badkamer! Gelukkig herken in het ‘help, mijn man is klusser’ gevoel helemaal niet, eerder het tegenovergestelde! Mijn man is een echte klusser, wat z’n ogen zien, maken z’n handen zegt m’n moeder altijd. Maar het is wel een heel preciese klusser en dat is wel ‘ns lastig…. Ongetwijfeld minder lastig dan een klusser, die na 7/8 van de klus denkt…. Klaar!! 😉 Sterkte…. 😉

 2. Herkenbaar!
  Onze badkamer is ook prachtig geworden, alleen dat plafond… (dat moet nog gestuct worden)
  Ondertussen wordt de volgende klus al weer aangepakt: de verbouwing van de zolder. Dit gaat ook in stapjes, zodra er geld en zin is. Maar gelukkig heb ik daar geen last van: ik hoef die trap niet op. En het gros zal klaar zijn voor het klusweekend met mijn ouders en broer. Na dat weekend is de zolder onze slaapkamer!

 3. Avatar foto
  Lori (Mama's Jungle)

  Uuhh yup! Heb ook zo’n man. Gelukkig maakt hij het wel af, alleen hij bliiiijft met nieuwe ideeen komen. Blijft bezig. Altijd hakken, zagen, schuren, boren. Misschien moet je de klus gewoon voor hem inplannen. Vrijdagavond naar de bouwmarkt voor spullen. Zaterdag jij de kids en koffie voor hem. Zondag klaar en een lekker potje seks. Whaha. Zoiets 😉

 4. Prachtige badkamer!! Het net niet af gevoel, ja herkenbaar, hopelijk wordt het snel opgelost!

  Het help mijn man is klusser gevoel, ja! Ooit was hij timmerman… ooit… thuis gaat het dus ook allemaal niet zo’n vaart. Wij wonen hier ‘pas’ elf jaar en hebben nog geen plinten in de keuken, de badkamer is nu bijna af nadat het drie jaar geleden opnieuw is betegeld en zo heb ik nog wel een paar dingen. Verder is die best lief hoor die man in huis, maar soms 😉

 5. Wat is jouw badkamer prachtig geworden! De indeling ziet er nu heel wat makkelijker uit. Ik moet vaak bij partnerlief wat aandringen tot er wat gebeurt op klusjesgebied, maar eenmaal gestart, kan hij niet meer stoppen. Hij werkt alles mooi af, maar… het doosje met vijsjes blijft wel ergens staan of de schroevendraaier blijft op het kastje liggen. Ik mag helemaal niet klagen 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven