Help(ling), mijn huishouden is een puinhoop

Een paar dagen geleden blogte ik al over onze ochtendroutine. Het feit dat ik een hekel heb aan opstaan (zeker in de winter) èn dat het bij ons niet helemaal gesmeerd loopt in de ochtend. Op Facebook werd daar nog wat over nagebabbeld. Ik benadrukte nog dat dochterlief met haar voorliefde voor kleding regelmatig door de schone wasmanden moet struinen die liggen te smeken om opgevouwen te worden en prompt kreeg ik de ’tip’ dat het toch echt tijd werd voor hulp inde  huishouding.

Tel bij die volle wasmanden op dat we naast ons drukke gezin en het sporten allemaal graag sociaal doen met vrienden en vriendinnen (ook de kids), dat onze hond gek is op wandelen èn dat ik een eigen bedrijf moet zien te runnen. Of eigenlijk… meerdere bedrijven. En je begrijpt het al… over de tip werd steeds serieuzer nagedacht.

helpling-schoonmaakhulpNu hebben we in het verleden wel hulp in de huishouding gehad. Ik zal je even vertellen hoe dat ging. Haar naam was Annelies. Een fijne hulp die als een wervelwind door het huis ging. Toen ik voor mezelf ging beginnen wilde we eigenlijk met wat minder hulp verder (financieel gezien was dit ook niet onverstandig, ik begon immers net een eigen bedrijf op te bouwen en liet daarmee een 2x modaal inkomen liggen wat ik bij de baas verdiende destijds). Annelies was niet blij met minder uren en die nam dan ook de beslissing om niet meer te komen. Ineens zaten we dus na 5 jaar zonder hulp. Ieks… wat nu?

Vol goede moed ging ik aan de slag. Maar naarmate mijn bedrijf groeide bleef het huishouden steeds verder achter. Prioriteiten stellen noemde ik dat, en zo noem ik dat nog steeds, haha. Daarnaast worden de kinderen groter waardoor de rommel in huis (en de was!) flink toeneemt. Plaats daar in gedachten nog een hond bij die sinds anderhalf jaar ons huis ook als zijn thuis ziet en ‘you get the picture’.

Tijd voor verandering dus. En die verandering kwam. Ik de vorm van Annelies. Dit keer geen persoon in levende lijve, maar een stofzuigerrobot die omgedoopt werd tot ‘Annelies’. Helaas werkt deze Annelies niet naar tevredenheid. Buiten de enorm lange tijd die ze erover deed om alleen al de huiskamer te stofzuigen maakt ze ook nog eens een bak herrie waar je u tegen zegt. Dus wederom…. Annelies de deur uit.

En nu is het dan tijd voor iets heel anders…. een èchte hulp in de huishouding. Maar vind maar weer eens iemand waar je een goed gevoel bij hebt. Annelies ‘vonden’ we via de buren, waar ze ook al 10 jaar kind aan huis was. Dan is het vertrouwen zo gewonnen. Maar nu weer op zoek naar een nieuwe hulp in de huishouding vind ik toch weer lastig. Ondanks het feit dat ze enorm de lasten verlichten geef je toch je privéleven een beetje bloot. Tenminste, zo voelt dat voor mij. Gelukkig is daar Helpling. En Helpling begrijpt ‘het probleem’, denkt mee en heeft daarvoor een oplossing. Met hun online platform creëren zij een brug tussen schoonmaakhulpen en huishoudens waar behoefte is aan hulp. Alle schoonmaakhulpen kunnen vloeiend Nederlands of Engels, zijn ervaren in hun vak èn betrouwbaar. Om dat aan te tonen zijn ze verplicht om een Verklaring Omtrent Gedrag te hebben welke aangeeft dat ze geen strafbare feiten op hun naam hebben staan. Daarnaast kan je de hulp die geweest is ook eenvoudig beoordelen. Hoe beter de beoordeling, hoe vaker de hulp gematcht zal worden met nieuwe opdrachten. Voor iedereen positief dus. Wil je vaker gebruik maken van Helpling en dan ook graag dezelfde hulp weer krijgen? Geen probleem, je kan (na de eerste keer) gewoon zelf je favoriet aangeven. Zo kom je automatisch in een situatie dat je weer een vertrouwensband met je hulp kan opbouwen. Verder is Helpling ook nog eens verzekerd voor eventuele schade die tijdens het schoonmaken ontstaat en hoef je geen contant geld in huis te halen, want betalen de je gewoon online!

Ik ben om en ga gauw een afspraak maken voor de eerste schoonmaakbeurt. Hier lees je nog eens precies hoe ze werken.

 

1 reactie op “Help(ling), mijn huishouden is een puinhoop”

  1. Leuk blog, vind het soms ook nog lastig om iemand jouw huis toe te vertrouwen. Er zijn overigens nog meer van die sites die een brug vormen tussen klant en hulp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top