Shocking nieuws! Hema gaat genderneutraal

Het is wereldnieuws. Tenminste zo lijkt het. Of is het gewoon komkommertijd? Het is in ieder geval met veel bombarie online geslingerd. De Hema gaat genderneutraal. En voordat je denkt dat alle kleding straks crème of wit van kleur is… Nee. Dat is niet het geval. Het gaat namelijk om de labeltjes beste mensen. De labeltjes die in de kinderkleding zitten.

Daar komt niet meer op te staan of het nu jongens of meisjeskleding is. Wat een opluchting! Dit betekent gewoon dat je dus een meisjes spijkerbroek kan kopen voor je jongen, zonder dat iemand het ziet! Hoe fantastisch. Zelfs je jongen zal het niet merken, want je shopt vanaf het einde van het jaar overal in de Hema op de kids afdeling. En niet bij de jongens of de meisjes.

Dat je jezelf dan een ongeluk zoekt naar passende modellen omdat een jongen vaak een iets ander model heeft dan een meisje, soit. Dat moeten we maar op de koop toenemen. Het zal ons in ieder geval niet meer gebeuren dat onze zoon beticht wordt van meisjesgedrag omdat er een labeltje in zijn kleding zit waar op staat ‘meisje’. Duhuh.

genderneutraal

Hema genderneutraal

De Hema staat met dit schokkende nieuws overigens niet alleen. Eerder dit jaar deed John Lewis precies hetzelfde. En waarom? Vanwege de consument natuurlijk. Er werden namelijk uitspraken gedaan over seksistische kinderkleding die verspreid werd. Shirts voor jongens met de opdruk ‘Little man, big ideas’ en een tegenhanger voor de meisjes ‘Little girl, big smiles’. OMG. Dát kan toch echt niet!

Tja. Ik denk dan alleen maar. Nah… als de opdruk je niet bevalt, laat dan zelf een shirtje drukken met een passende opdruk!

Lees ook: Jongen in jurk, doe eens normaal!

Het verzoek en de oplossing

Uit de uitleg van de Hema begrijp ik dat dit concern tot deze drastische omslag besloten heeft vanwege alle verzoeken van jongere kids om genderneutraliteit toe te passen. Een 10-jarig meisje vroeg de gigant namelijk om stoerder meisjesondergoed want ze was de roze hartjes beu.

En de oplossing? Die is fenomenaal! 

Ze halen gewoon de labeltjes uit de kleding! Zo kan dat meisje -en vele anderen met haar- eindelijk een stoerdere onderbroek aan. Dat er dan aan de voorkant een opening zit die alleen door de jongens gebruikt wordt… tja, dat is een kleinigheidje dat we maar voor lief moeten nemen 😉 .

Lees ook: in sexy topje naar de gymles?

Wat vind jij ervan?

3 gedachten over “Shocking nieuws! Hema gaat genderneutraal”

 1. Ik vind dat woord genderneutraal een raar woord.
  Waarom niet gewoon : Kleding voor kinderen.
  En dan alle kinderkleding op maat en kleur hangen, dan kan ieder kind kopen wat hij leuk vindt.
  Ik vind al dat roze gedoe voor meisjes uit de tijd.
  Dat was vroeger zo. Blauw voor een jongetje en roze voor een meisje.
  Mensen toch, we leven in de 21ste eeuw!!!

 2. Volgens mij is deze onzin in het leven geroepen omdat moeders geeb kleding voor hun zoon willen kopen omdat er meisje in staat en andersom.. Misschien moeten mensen hun instelling veranderen ipv een merk.
  Want meisjes in een jongens bixer zit niet zo lekker en broeken zijn toch echt andees ivm de vrouwelijke heupen die bij meisjes al vroeg een beetje ontstaan. En bij jongens de brede schouders… heel handig dit!!
  Kleding word dus beetje bij beetje minder vrouwelijk want anders kunnen jongens het niet meer aan, leuk dit een wereld waar je je aanpast aan de man….
  .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven