Herfstinkopen doen om aangenaam van de herfst te genieten

De herfst is weer officieel van start gegaan. Hoewel het weer de afgelopen weken nog erg aangenaam was, zien we ook een duidelijke verandering. De zon gaat steeds sneller onder, de temperaturen dalen harder in de nachten en de bomen verliezen langzaam weer hun bladeren. De herfst klinkt niet aantrekkelijk, maar het kan enorm genieten zijn in dit seizoen, mits je de juiste spullen in huis hebt!

genieten in de herfst met vrienden en family, of lekker cocoonen en comfort food eten.

Genieten van de herfst doe je zo

Ik ben gek op de zomer en ook altijd een beetje weemoedig als het zomerseizoen plaats moet maken voor de herfst. Totdat de verwarming aanslaat en ik me realiseer dat de herfst óók een heerlijk seizoen is. Mits dat je het herfstseizoen op de juiste manier aanvliegt.

Herfst is bijvoorbeeld een heerlijk seizoen vol comfort food. En wat is er nu fijner dan met dekentjes op de bank samen een serie kijken, of gezelligheid met familie en vrienden binnen bij de open haard of tijdens het doen van een spelletje?

Om lekker te genieten van de herfst is het slim om je goed voor te bereiden op dit seizoen. Maar waar moet je aan denken? Hieronder volgen wat handige tip voor je, zodat jij straks heerlijk kan cocoonen en je terug kan trekken om in dit seizoen weer meer bij jezelf te komen.

1. Smaakmakers voor stamppotten, soepen en stoofpotten 

De herfst staat in het teken van comfort food. Dan kan je denken aan een lekkere risotto, maar er zijn nog veel meer herfst gerechten.

Eindelijk kunnen we weer de hele dag een pannetje op het vuur zetten (als je geen slowcooker hebt tenminste, want mét slowcooker wordt het maken van comfort food nog een stuk makkelijker).

De lekkerste stoofgerechten maken, heerlijke soepen creëren en natuurlijk de vertrouwde stamppot weer op tafel zetten. Dit is hetgeen waarom de meeste mensen dol zijn op de herfst en toch van dit seizoen kunnen genieten. 

Voor het bereiden van al deze smaakvolle gerechten is het wel belangrijk dat je over de juiste producten en smaakmakers beschikt.

Deze kunnen in de meeste gevallen gewoon in de voorraadkast worden gelegd. Lekker handig, want zo weet je zeker dat je het in huis hebt.

Bereid je dus al voor op dit heerlijke (culinaire) seizoen en bezoek een supermarkt in de buurt om de nodige inkopen te doen. Denk bijvoorbeeld aan bouillonblokjes, kruiden, ingeblikte groente, lekkere jus en ga zo maar door.

Zo heb je altijd iets in huis om een heerlijk herfstgerecht te creëren. Ook fijn als er spontaan iemand op de stoep staat.

2. Garderobe check voor het herfstseizoen

Nu het weer langzaam begint om te slaan, is het ook fijn om je garderobe onder de loep te nemen. Welke kleding van de voorgaande jaren pas je nog? Zijn ze nog heel? Zien ze er goed uit en zitten ze nog lekker? Voel jij je er nog happy in en maakt dat dat je er nog van kan genieten in de herfst?

Heb je nog nieuwe dingen nodig? Zo ja, begin dan nu met inkopen doen. Als je te lang wacht, loop je het risico dat de meeste items al uitverkocht zijn. Dit geldt zeker voor bijvoorbeeld winterjassen. Daar moet je echt niet te lang mee wachten. 

Heb jij een hekel aan shoppen? Ga dan eens een dagje richting bijvoorbeeld Designer Outlet Roermond. Wij zijn daar pas met ons gezin geweest en hier heb je écht alle kledingwinkels zitten die je maar kan bedenken. Zo heb je alle collecties bij elkaar en heb je in een dag je garderobe aangevuld.

Tip: probeer impulsaankopen te voorkomen door eerst de huidige garderobes onder de loep te nemen en een lijstje te maken van de dingen die echt nodig zijn.

3. Leuke gezelschapsspellen om te genieten tijdens de herfst

We noemden het hierboven al even. De herfst is bij uitstek een seizoen om samen te komen met vrienden en familie.

Wij vinden het erg leuk om borrelavonden met onze vrienden af te spreken en zo lekker bij te kletsen onder het ‘genot’ van een gezelschapsspel. Zo genieten wij in de weekenden tijdens de hHerfst van samenzijn en is het tegelijkertijd alom hilariteit vanwege de fanatieke spelliefhebbers.

Spelletjes die wij vaak in de herfst doen:

  • Keezen
  • Ticket to ride
  • Rummy cub
  • 30 seconds
  • Azul

3. Wandelen in het bos of op het strand, ultiem genieten tijdens de herfst

Een prachtige boswandeling maken met de kinderen als het fris maar mooi weer is, of tijdens een winderig weekend lekker naar het strand om aan ze te wandelen? Ik vind dat ook puur genieten van de herfst.

Zeker als we dan aansluitend een strandtent opzoeken voor een lekkere capuccino met wat marshmallows erbij. Na zo’n dag ben ik helemaal opgeladen en oké om er weer een week tegenaan te gaan.

4. Producten om de tuin aan te pakken 

Nu het zomerseizoen afgelopen is, is het ook tijd om de tuin nog een laatste keer goed onder handen te nemen. En werken in de tuin in de herfst kan echt genieten zijn, zolang het maar droog is.

Wist je dat je sommige bloembollen nu al moet planten als je in het voorjaar een mooie, bloeiende tuin wilt hebben? Ik heb ze al weer in huis liggen!

Ga dus op onderzoek uit en wacht niet te lang. Verwijder ook nog even snel het onkruid en bescherm planten die minder goed tegen de kou kunnen. 

Nog een goede aankoop in de herfst is een bladblazer. Zeker als de tuin nabij veel bomen gelegen is. Zo bespaar je jezelf heel wat extra werk om je tuin op orde te houden. En daarna? Warme chocomel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven