Een leuke herfst traktatie maken samen met je kind; dropspin in web

“Mam, wat zal ik maken als ik ga trakteren?” Mijn zoon heeft goed gekeken naar zijn oudere zus die vorig jaar haar eigen traktatie voor school maakte. Alleen heeft zij maar 17 kinderen in haar klas, en zoonlief 30. Dus helemaal zelf maken, dat gaat niet lukken. Eerst maar eens samen ideeën opdoen. Ik type herfst en traktatie in bij google, selecteer afbeeldingen en zoek samen met mijn zoon naar iets leuks om te maken als herfst traktatie voor school.

Herfst traktatie maken, 3 tips

“Ik wil geen fruit. Het moet wel echt snoep zijn. En een cupcake. Die vind ik lekker.” Verder is mijn zoon niet veeleisend 😉 . Hij vult ook nog aan dat het niet te kinderachtig moet zijn, want hij wordt al 9. Ik zie allerlei leuke dingen op Pinterest. Hoe deden moeders dat vroeger eigenlijk? Zonder internet? Ik kan me nog herinneren dat ik altijd kaas en worst trakteerde. Dat waren nog eens makkelijke tijden. Of een halve meloen met sateprikkers en fruit.

Beetje snoepen mag best

Daar kom ik niet meer mee weg. Mijn kinderen zien van alles voorbij komen op school van creatieve moeders. Dan kan ik niet aankomen met doosjes rozijntjes in een leuke houder. En te gezond trakteren, dat vindt mijn kroost ook stom. En ik snap het ook wel, jarig zijn is een feest en dan mag er best een beetje gesnoept worden.

Eikeltjes maken als herfst traktatie, heel simpel!

eikeltjes

Bron

Hoe dan ook, we zoeken een leuke herfst traktatie. Die een beetje makkelijk in elkaar te sleutelen is. Ik zie geweldig leuke eikeltjes van schuimzoenen met stroopwafeltjes. Steek ze met een cocktailprikker aan elkaar en je bent klaar.

Helaas voor mij… zoon lust dit niet. Maar als je op zoek bent naar een eenvoudige traktatie in de herfstperiode is dit toch wel het ultieme idee. Je kan natuurlijk de eekhoorn weglaten en gaan voor een beetje blad als decoratie… ben je nog sneller klaar 😉 .

herfst traktatie oreo spinnen

Oreo spinnen trakteren

Met dank aan een van onze lezeressen – Sandra Kroese – nog een hele toffe traktatie. Deze Oreo spinnen zijn ook helemaal ’tha bomb’. En ook deze zijn relatief eenvoudig te maken. Kost wel wat meer tijd dan de eikeltjes hierboven, dat wel.

Voor deze herfst traktatie heb je nodig:

  • Oreo koekjes
  • Dropveters
  • Chocopasta
  • M&M’s
  • Eetbare stift

Knip de dropveters in kleinere stukjes (± 6 pootjes uit 1 dropveter). Prik daarna met een cocktailprikker gaatjes in het wit van het Oreo koekje. Stop de veters erin. Plak met een beetje chocopasta de M&M’s op het koekje voor de oogjes. Met een eetbare stift kan je eventueel nog pupillen tekenen.

Superleuk toch?

Als je het koekje alleen niet genoeg vindt kan je er nog een cupcakeje onder doen bijvoorbeeld.

Herfst traktatie spinnenwebben

Dan zien we spinnenwebben van dropveters. Die zijn leuk! En ook best makkelijk te maken lijkt mij. Ik sla genoeg materiaal in en maak een proefexemplaar. Daar gaat nog best veel tijd inzitten! De volgende dag wil ik trots aan mijn zoon laten zien hoe geweldig leuk zijn traktatie gaat worden. Het spinnenweb is ingestort. Niks meer van over. Ja, allemaal kleine stukjes dropveter. Afgebroken.

herfst traktatie

Ik heb nog 1 avond om er iets van te maken. Het zweet breekt me uit. Met rode veters zal het vast beter gaan, maar ik heb geen tijd om naar de winkel te gaan. De eerste tien minuten gesprekken staan op het programma. Ik app mijn moeder. ‘Je moet 2 zakken rode veters voor me halen.’ Ze belt vanuit de winkel. Overlegt over welke soort en hoeveel ik nodig denk te hebben. De redder in nood. Waar zouden we zijn zonder oma?

Kinderen mee laten helpen met de leuke herfst traktatie

Mijn zoon heb ik inmiddels aan het werk gezet met de cocktailprikkers en droprondjes. Hij legt de basis voor de spinnenwebben zonder te mopperen. Ik bak ondertussen 30 cupcakes. Als het bedtijd is, maak ik de rest af. Het is veel meer werk dan ik in mijn hoofd had bedacht. De tafel kleurt langzaam rood van de spinnenwebben en ik ben tevreden met het resultaat. Doe schietgebedjes dat deze exemplaren de nacht wel doorstaan.

 

dropspinnen herfst traktatie

“Wauw, je hebt echt een toptraktatie!” Mijn moeder mag voorlezen in de klas van mijn zoon in het kader van de kinderboekenweek. Ze is getuige van het trakteren en brengt de complimenten aan mij over. “Lieverd, je hebt echt eer van je werk. Ze vonden het hartstikke leuk.” Fijn om te horen. Volgend jaar doen we gewoon weer chips met een sticker. Denk ik.

Wat heb je nodig?

Wil jij deze herfst traktatie ook maken? Ook leuk voor Halloween! Dit heb je nodig:

  • cocktailprikkers
  • rode veters van Look o Look
  • droprondjes van Haribo
  • dropspinnen, eigen merk AH, zitten in een zakje met gemengde drop.
  • eventueel cupcakes om de spinnenwebben op te zetten.

tips

Je draait de droprondjes eerst een stukje af, anders heb je niet genoeg ruimte voor het web. De dropveters die ik niet gebruikte heb ik bewaard. En de helft opgesnoept tijdens het maken 🙂 . De spinnen heb ik zo ver mogelijk geprikt, anders wordt het web te zwaar.

Heb jij nog een leuk idee voor een herfst traktatie? Let us know!

Andere leuke traktaties vind je hier:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven