Makkelijke en heerlijke herfst traktaties om je vingers bij af te likken

Is er bij jullie iemand jarig in de herfst? Of heb je gewoon zin om jullie vrije middag gezellig te besteden? Ga dan lekker met de kinderen herfst traktaties maken.

Voor een verjaardag, of om gewoon zelf op te smikkelen natuurlijk. De toepasselijke herfst traktaties die wij voor je op een rijtje hebben gezet zijn gemakkelijk te maken – zeker op een druilerige middag.

Dus kies een leuk idee uit, en ga gezellig samen aan de slag. Zoek je bij die heerlijke traktaties ook nog wat leuke kinderfeestje ideeën, lees dan dit blog.

We hebben de herfst traktaties trouwens niet allemaal zelf gemaakt. Ik heb er een aantal uitgeprobeerd, maar de ideeën vonden we op Pinterest. Alle credits gaan dan ook naar hun creatieve bedenkers!

herfst traktaties

Herfst traktaties: ’n feestje om te maken én op te eten

Ben jij ook zo dol op de herfst? Met al die mooie kleurtjes buiten… De zonnige dagen, afgewisseld met hier en daar een goede storm.

Het is dus een ideaal seizoen voor kids: buiten spelen kunnen ze fijn afwisselen met binnen spelen. Slaat de verveling toch toe als het weer wat minder is?

Geen nood; ga samen de keuken in en flans deze herfst traktaties in elkaar. Ook de moeite waard als er niks te vieren valt. Dan vier je gewoon dat het herfst is.

marshmallow herfst traktaties

1. De marshmallow sneeuwman traktatie

Ook een voordeel van de herfst: het is weer officieel tijd voor warme chocomel! Op zich al een traktatie natuurlijk. Maar al helemaal als je er zo’n feestelijke sneeuwman bovenop legt.

De echte sneeuw mag dan nog even op zich laten wachten (is te hopen)… Maar bij jullie kunnen er al sneeuwpoppen gemaakt worden!

Prik de marsmallows op een satéprikker. Met een chocoladestift kan je de sneeuwman versieren. Gebruik pepsels voor de armen en beentjes. En vergeet de neus niet: daarvoor kan je een winegum gebruiken.

En dan wordt het tijd om je sneeuwman te laten plonzen in een lekkere kop warme choco! Maarre, eet hem wel snel op, want die sneeuwman smelt natuurlijk snel. We vonden het idee voor de marshmallow sneeuwman op It’s always Autumn.

Lees ook: Heerlijke komkommer traktaties voor kinderen

traktatie spin

2. Spinnenkoekjes

Of je het nou leuk vindt of niet (waarschijnlijk niet): de herfst is ook het seizoen van de spinnen. En dus zijn deze spinnenkoekjes ook toepasselijke herfst traktaties om te maken.

Als je het aandurft. Misschien een idee voor Halloween?

We vonden het idee voor de spinnenkoekjes via Pinterest. Daar kom je trouwens nog veel meer leuke creatieve ideeën tegen.

Zeker het checken waard dus als je van hobby’en houdt. Op de site lees je ook precies hoe je deze koekjes maakt.

3. Paddenstoel cupcake herfst traktaties

Ideaal om te trakteren in de klas: cupcakes. Is jouw kind in de herfst jarig? Dan zijn deze paddenstoel cupcakes misschien een leuk idee!

Het idee komt van Koopmans, en die kunnen als geen ander vertellen hoe je ze bruin bakt 😉 .

Het kost maken van de cupcakes kost je ongeveer 35 minuten, en als de kids nou een handje meehelpen zijn jullie misschien wel nog sneller klaar…

Het enige dat je nodig hebt is een pak Koopmans Paddenstoel Cakejes, 2 eieren, 50 gram boter en water. Kinderspel dus 😉 .

herfst eikel traktatie

4. Herfst eikeltjes maken als traktatie

Linda van Go or No Go bedacht nog een hele lekkere en makkelijke herfst lekkernij, de eikeltjes zoals je ze hierboven op de foto ziet heeft zij gemaakt.

En ook de egeltjes die je op het bord eronder ziet trouwens. Maar de eikeltjes zijn wel heel makkelijk om te maken, super herfstig én mogen daarom niet ontbreken tussen deze herfst traktaties vind je wel?

egeltjes maken van eierkoeken

5. Eierkoeken egeltjes

Ook leuk voor een herfstontbijt op zondag ochtend: deze eierkoeken egeltjes. Je kan ze gezellig met de kids maken want het is, heel toepasselijk, echt een eitje. En dan kunnen ze meteen helpen bij het opsnoepen van de restjes eierkoek.

Snijd de eierkoeken in bovenstaande vorm. Je kan ook een glas gebruiken, zodat ze allemaal netjes worden. Of heb je een vaste hand?

Besmeer het ‘onderlijf’ van de egels met boter. En maak vervolgens de stekeltjes met hagelslag. Kindjes die niet van boter houden hebben helaas een probleem, die zullen voor de stekel-loze egel moeten gaan.

Tenslotte maak je de herfst traktaties af door de oogjes en het neusje te tekenen met een glazuurstift. Dit leuke idee komt van Traktatie-Ideetjes.

Ook super leuk om te trakteren natuurlijk, als je school tenminste geen gezonde-traktaties beleid heeft. Want deze herfst traktaties zijn, tsja, niet bepaald calorie-arm…

Maar ach, voor de winter kunnen we allemaal wel een heel klein beetje vet gebruiken toch?

6. Spinnenweb cupcakes traktaties voor de herfst

Spinnenwebben en cupcakes. Een uitstekende combinatie en nog niet eens zo heel erg lastig om te maken.

Dit recept van herfst traktaties stond bij Dr. Oetker op de website, maar hé… als je een cupcake kan pakken, dan ben je met een eetbare stift of wat eetbare vloeistof zo klaar met deze webjes, niet?

Heb jij zelf nog een leuk idee voor herfst traktaties? Deel het in een reactie onder dit blog! Ben je klaar met al deze traktaties, hebben de kids genoeg gesnoept en blijft het maar regenen? Dan is het tijd voor wat originele binnenactiviteiten voor kinderen.

herfst traktatie

7. Dropspin maken als traktatie

We hebben er een apart artikel voor geschreven, want deze dropspin is ook super leuk om te maken natuurlijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven