In de herfstvakantie naar Ibiza? Dit kan je verwachten

Het is alweer een aantal jaren geleden dat we in de herfstvakantie Ibiza aandeden. Samen met mijn schoonouders zijn we toen een weekje op dit prachtige eiland geweest.

Genieten was het, maar er waren ook een paar momentjes waarbij we overduidelijk geconfronteerd werden met de nadelen van het naseizoen voor Ibiza.

Uiteindelijk hebben we een heerlijke vakantie gehad hoor, laat ik daar even duidelijk in zijn. Maar wil je Ibiza ten volle ervaren, dan kan je beter niet in de herfstvakantie gaan en een moment eerder in het seizoen kiezen.

In de herfstvakantie Ibiza bezoeken

Woon je in het zuiden van Nederland, dan kan je via Eindhoven naar Ibiza vliegen. Voor ons is dat super aantrekkelijk aangezien we in Schijndel wonen en Eindhoven maar 20 minuten rijden is.

Een stuk fijner dus dan via Amsterdam vliegen. Wil je de auto daar ergens parkeren dan is het handig om even uit te zoeken waar je voorkeur naar uitgaat.

Zo kan je bijvoorbeeld heel voordelig parkeren als je kiest voor de shuttle optie, maar je kan ook parkeren op loopafstand.

Vanaf Nederland is Ibiza maar een klein stukje vliegen, ideaal dus om met je kinderen te doen. Ze hoeven niet lang stil te zitten en in no-time zit je lekker in het zonnetje, ook in de herfstvakantie. Wij wel in ieder geval.

Maar ga je voor een bruisend Ibiza dan is de herfstvakantie niet helemaal passend. Wat wij hebben ervaren is dat er in de herfstvakantie al veel tenten dicht zijn.

Een heel aantal hippe hotspots hadden hun deuren al gesloten. En wil je de Ibiza sfeer proeven zoals je die ‘kent’ uit de verhalen, dan is dat toch wel jammer.

ibiza in de herfstvakantie

Tot wanneer is je hotel open? Check!

Wij zaten in het Tropic Garden hotel dat iets verder bij Ibiza stad vandaan ligt. Geen probleem, want als je een auto huurt kan je binnen no-time overal komen.

Het hotel zelf was dan ook heerlijk en onze hotelkamer met prachtig groot balkon had een fantastisch uitzicht.

Wat alleen jammer is, is dat dit hotel na de herfstvakantie direct sluit. Wij zaten dus in de laatste week van het seizoen voor dit hotel. Daarna ging de boel dicht tot het voorjaar.

Dat zou natuurlijk niets uit moeten maken, maar wij konden aan het personeel merken dat ze een druk seizoen achter de rug hadden. Ze waren duidelijk toe aan rust en waren dan ook niet zo enthousiast meer.

Dat is even wat anders dan een zonvakantie in Maart waarbij het toerisme weer net opstart en het personeel er weer zin in heeft.

Tip: Ga je in de herfstvakantie Ibiza verkennen, dan is het wellicht slim om lekker in een appartement te zitten. Heb je geen last meer van het ‘laatste week’ effect zoals wij dat hadden in het hotel.

clubs dicht op Ibiza tijdens de herfstvakantie

Meer gelegenheden dicht in de herfstvakantie op Ibiza

Niet alleen het hotel zat in zijn laatste week, er waren ook al genoeg clubs die al gesloten waren. Tijdens onze wandelingen langs de kust hebben we meer dan eens dit soort foto’s gemaakt. Een leeg terras.

Nu hoef ik niet persé in de drukte te zitten, maar een beetje gezelligheid op de terrassen tijdens je vakantie is wel lekker natuurlijk. Uiteraard zijn er ook nog wel clubs gewoon open in de herfstvakantie op Ibiza.

Hoe dichter je bij Ibiza stad komt, des te meer clubs zijn er open. Zoals bijvoorbeeld Club Amanté, even heerlijk chillen aan de kust met een formidabel uitzicht!

club amanté op Ibiza
uitzicht vanaf club Ibiza

En dat allemaal op 2,5 uur vliegen van Nederland. Als je dan ook nog eens kan vliegen vanaf een vliegveld vlakbij huis en je auto lekker op loopafstand kan parkeren óf kiest voor Valet parkeren (dan rijd je tot aan het vliegveld en wordt je auto door iemand geparkeerd) dan zit je echt binnen een halve dag gewoon lekker op het zonovergoten eilan Ibiza in de herfstvakantie.

Het weer op Ibiza in de herfstvakantie

Daar hoef je je dus niet zo druk om te maken. Toegegeven, de bloedhitte is afwezig. Maar wil je wat van het eiland zien, dan is dat alleen maar een voordeel.

Wij kiezen liever voor een temperatuurtje rond de 20-25 ° op onze vakanties. Lekker in je rok of korte broek je vakantiebestemming verkennen en óók nog een duik kunnen nemen in het zwembad. Ideaal toch! En zoals je hieronder ziet is het ook in de herfstvakantie nog druk genoeg.

herfstvakantie Ibiza

Dus maak jij je niet zo druk om het feit dat het seizoen op Ibiza bijna afgelopen is in de herfstvakantie, dan kan je hier nog volop genieten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven