Herma goris, working mam van week 34

In 1989 was ik fulltime huismoeder toen mijn jongste kuiken 2 werd. Ik was getrouwd en had een afgebroken opleiding HTS Weg- en waterbouwkunde.

Op een avond bedacht ik dat de enige die ik die dag gesproken had de caissière van de Albert Heijn was. Niet meer van deze maar ook niet van die tijd!

Dus de volgende dag op zoek naar een job. Echter met 2 kleine -nog niet naar school gaande kinderen- lastig daar destijds de kinderopvang nog in de kinderschoenen stond… Toch vond ik heel snel een baan voor 12 uur per week als intercedente en via werkvoorbereider, binnendienst medewerker ben ik  in 1994 naar een fulltime buitendienst functie doorgegroeid. Een functie in de bouw waarbij mijn technische achtergrond heel goed van pas kwam.

In eerste instantie koos ik voor een oppas aan huis en vervolgens toen de oudste naar de kleuterschool ging, ging de jongste naar een kdv. Ik kan me nog herinneren dat mijn schoonvader niet begreep dat ik ging werken omdat het overgrote deel van mijn salaris naar de opvang ging. Zijn mening was: ga dan sporten of zoiets.

Het bedrijf moest, toen ik er 8 jaar werkte reorganiseren en dat was voor mij het moment om voor mezelf te beginnen.

HEERLIJK!

Mijn eigen toko met mijn eigen visie, beslissingen en werktijden. Ik zeg altijd : ik werk 24 uur per dag en ik doe 24 uur per dag niets… Dus ook op de avonden, weekenden en vakantiedagen wordt regelmatig gewerkt. Maar daarentegen sport ik heel graag overdag, ging in het verleden met de honden wandelen, bezoek ik mijn bejaarde moeder en ga met mijn dochter, inmiddels afgestudeerd winkelen.

Het grote voordeel van zelfstandig ondernemer is dat je alles MAG doen, het grote nadeel is dat je alles MOET doen. Daar ik een einzelgänger ben mis ik collega’s niet en een mega geluk is dat mijn eega me ondersteunt, bekritiseert en adviseert. Daarnaast houd ik heel veel van social media en van netwerken. Als ik onderweg ben zie ik altijd opvallende dingen en deel die met toepasselijke teksten op facebook en twitter.

Het bijzondere van social media is dat je veelvuldig contact hebt met en op de hoogte blijft van de bezigheden en ervaringen van je tweeps en facebook contacten. Ook al zie je elkaar niet face-to-face, je blijft toch up-to-date.

Aangezien de meeste jonge meiden een voortgezette opleiding volgen en veelal afronden, en dus gewend zijn aan vele sociale contacten is mijn advies: begin voor jezelf. Je blijft jezelf ontwikkelen, blijft grenzen verleggen en hebt de mogelijkheid om ook nog eens veel tijd met je kinderen door te brengen.

Last but not least in deze hectische en soms troubelige tijd is persoonlijk contact heel belangrijk en blijven mijn motto’s:

1) Iedereen wil aandacht, aandacht en nog eens aandacht.

2) Het behouden van een bestaande klant kost minder energie dan het verwerven van een nieuwe.

3) Begin met geven, blijf geven en het komt vanzelf bij jou terug.

 Ook een keer working mam van de week worden? Geef je op!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top