Het kan verkeren

Bright future aheadHet kan verkeren. Een paar maanden geleden maakte ik mij eerlijk gezegd behoorlijk wat zorgen om de toekomst. Mijn contract bij mijn huidige werkgever loopt af en wordt niet omgezet in een vast contract. Hoe graag ik ook zou willen blijven, mijn tijd bij de BelastingTelefoon zit erop. Ik zag alle beren op de weg die je kan bedenken. In mijn dromen zag ik mijzelf al in de bijstand belanden, omdat ik enkel afwijzingen kreeg op mijn sollicitaties. Waar kon ik, zonder diploma’s, nou aan de slag komen? Maarja, met een bijstand kan ik de hypotheek niet betalen, dus kreeg ik nog meer stress van de gedwongen verkoop van het huis dat dan zou volgen. Tot ik op een donderdag de knoop doorhakte, een opleiding uitzocht om te gaan doen en drie sollicitaties de deur uitstuurde waarvan ik zeker wist dat in elk geval één daarvan succesvol moest zijn. Een last viel van mijn schouders.

Het kan verkeren. Twee weken geleden werd ik gebeld door het uitzendbureau. Ze waren enthousiast over mij, dachten dat ik wel geschikt was voor de functie en of ik dan voor een intake kon komen? Zo gezegd, zo gedaan. Vorige week was de intake met een aantal testen waarvoor ik glansrijk geslaagd ben. Gistermiddag kon ik op gesprek bij de werkgever zelf. Aan het eind van de middag kwam het telefoontje van het uitzendbureau: ik ben aangenomen en of ik dan komende maandag al kan beginnen?

Dus. Ineens ben ik bezig met de allerlaatste twee dagen bij de BelastingTelefoon en ben ik na het weekend medewerker klantenservice bij Nuon. Ik heb er heel veel zin in, maar ik ga mijn huidige collega’s wel heel erg missen. Gelukkig is daar Facebook. Omdat ik de kennis die ik heb niet weg wil gooien, ga ik ook weer een opleiding doen. Gewoon, via de LOI. Niks ingewikkelds. Ik wil de opleiding belastingconsulent volgen. De stress van een paar maanden geleden is helemaal weg. De doemscenario’s uit mijn hoofd verdwenen. De zon schijnt weer, in elk opzicht. Ik heb weer zin in de toekomst, die er weliswaar anders uitziet dan gepland maar toch een stuk rooskleuriger dan ik een paar maanden geleden dacht. Het kan verkeren.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here