Het perfecte plaatje, wie zijn de deelnemers?

Wie van jullie is er ook zo’n mega fan van Het perfecte plaatje, of heb je dat totaal gemist? De deelnemers voor het najaar 2022 zijn inmiddels bekend en wij kunnen niet wachten totdat we weer voor de tv kunnen genieten van al dat mooie beeldmateriaal dat er geschoten wordt door de BN’ers.

het perfecte plaatje, deelnemers seizoen 2022
Fotocredits: William Rutten

Het perfecte plaatje, wie doet er mee in najaar 2022?

Laten we daar eerst maar eens mee beginnen, met de deelnemers van Het perfecte plaatje. Want voor iedereen die dit tv programma kent gaat het hier natuurlijk om.

Heb je dit prachtige tv programma Het perfecte plaatje totaal gemist? Lees dan zeker even verder want hieronder geven we je graag alle informatie die je ‘moet’ weten over dit RTL4 programma.

BN’ers die als hobbyfotograaf meedoen aan RTL4 programma

Tijdens het extra seizoen van ‘Het Perfecte Plaatje’ in het Zuid-Amerikaanse Argentinië, is er in Nederland niet stilgezeten en zijn de opnames van de reguliere serie al een tijd in volle gang.

Wederom gaan tien bekende Nederlanders de uitdaging aan om te leren fotograferen en daarmee de kijker te verrassen met hét perfecte plaatje. ‘Het Perfecte Plaatje’ is vanaf het najaar te zien bij RTL 4.

Onder leiding van het vertrouwde gezicht Tijl Beckand voeren de aspirant fotografen de meest uiteenlopende opdrachten uit waarbij zij de gelegenheid krijgen om zichzelf én elkaar te overtreffen met de meest prachtige foto’s. Dat is weer eens wat anders dan smartphone fotografie.

Hobbyfotografen die deelnemen aan het Perfecte Plaatje seizoen 2022

De hobbyfotografen die dit seizoen het beste uit hun camera proberen te halen zijn

 1. comedian Najib Amhali
 2. zangeres Trijntje Oosterhuis
 3. presentatrice Geraldine Kemper
 4. fashion- en lifestyledeskundige Maik de Boer
 5. actrice Tina de Bruin
 6. zangeres en actrice Bente Fokkens
 7. programmamaker Filemon Wesselink
 8. documentairemaakster Linda Hakeboom
 9. acteur en zanger Edwin Jonker
 10. actrice en schrijfster Inge Ipenburg

Ook dit seizoen worden de foto’s beoordeeld door vaste juryleden celebrityfotograaf William Rutten en documentairefotograaf en Zilveren Camera-winnaar Cynthia Boll.

Meer informatie over de deelnemers

Najib Amhali, deelnemer het Perfecte plaatje, seizoen 2022
Bron: Televizier.nl

1. Najib Amhali

Najib is een Marokkaans-Nederlands cabaretier en acteur. Geboren in 1971 en nu dus 51 jaar.

Trjntje Oosterhuis, deelnemer het Perfecte plaatje, seizoen 2022
Bron: Theater.nl

2. Trijntje Oosterhuis

Trijntje Oosterhuis is een Nederlands zangeres en heet eigenlijk Judith Katrijntje. Ze is geboren in 1973 en brak in de jaren negentig door met haar broer Tjeerd Oosterhuis in Total Touch.

Later is zij met veel succes een solocarrière begonnen. Trijntje Oosterhuis wordt door sommigen gezien als een van de beste en meest veelzijdige zangeressen van Nederland. 

Gerldine Kemper, deelnemer het Perfecte plaatje, seizoen 2022
Bron: Gewoonvoorhem

3. Geraldine Kemper

Geraldine Jane Kemper is een Nederlandse televisiepresentatrice van RTL. Ze is geboren in 1990 en won door het tv-programma Sterretje Gezocht haar baan als presentatrice bij BNN.

Van 2015 tot en met 2018 werd Kemper genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster en nu te zien in Het perfecte plaatje.

Maik de Boer, deelnemer het Perfecte plaatje, seizoen 2022
Bron: Weekend online

4. Maik de Boer

Maik de Boer  is al jaren een bekend gezicht in showbizzland. Hij is stylist en altijd vrolijk. Geboren in 1960 en perfect voor het perfecte plaatje 😉 .

Tina de Bruin, deelnemer het Perfecte plaatje, seizoen 2022
Bron: JFK Magazine

5. Tina de Bruin

Tina de Bruin is een Nederlands actrice en cabaretière en geboren in 1975. Ze is bekend van sketches en imitaties en ik ben zelf gek op haar typetjes!

Ben te Fokkens, deelnemer het Perfecte plaatje, seizoen 2022
Bron: Twitter

6. Bente Fokkens

Bente Fokkens is een Nederlands actrice en zangeres en onder meer bekend van haar hoofdrol in de bioscoopfilm Kappen! Ze is geboren in 2000.

Filemon Wesselink, deelnemer het Perfecte plaatje, seizoen 2022
Bron: mediacourant

Filemon Wesselink is een Nederlandse verslaggever en presentator van diverse programma’s. Hij is geboren in 1979 en je kent hem wellicht van Spuiten en Slikken en straks ook van Het perfecte plaatje.

Linda Hakeboom, deelnemer het Perfecte plaatje, seizoen 2022
Bron: Linda.nl

8. Linda Hakeboom

Linda Hakeboom is een Nederlands tv-presentatrice en regisseuse, geboren in 1985.

Edwin Jonker, deelnemer het Perfecte plaatje, seizoen 2022
Bron RTL Boulevard

9. Edwin Jonker

Edwin Jonker is een Nederlands acteur en stemacteur. Hij is geboren in 1976 en hij begon zijn carrière als musical ster.

Inge Ipenburg, deelnemer het Perfecte plaatje, seizoen 2022
Bron: Libelle

`10. Inge Ipenburg

Ingrid Ipenburg is een Nederlandse actrice, en geboren in 1957. Je kent haar waarschijnlijk via haar rol als Martine Hafkamp in Goede tijden, slechte tijden. Ze is eveneens bekend door haar rol als Sophie Noordermeer in Westenwind en is dus ook schrijfster.

Meer informatie over het tv programma Het perfecte plaatje

In dit tv programma strijden de deelnemers dus om de eerste plek als het gaat om het maken van de beste foto’s. Iedere aflevering krijgen ze twee opdrachten die ze uit moeten voeren.

Dit gaat van bijvoorbeeld het maken van een naaktportret in een bijzondere omgeving tot het maken van onderwaterfoto’s, of een bijzondere actiefoto.

Iedere keer weer worden er hele bijzondere opdrachten uitgezet die uitgevoerd worden door de hobbyfotografen met heel wisselende resultaten, haha.

Hoe laat komt Het perfecte plaatje? Of Het perfecte plaatje gemist?

Iedere woensdag om 20.30 kan je in het najaar genieten van een aflevering van tv programma Het perfecte plaatje.

Komt dit moment je niet uit om te kijken? Neem dan de afleveringen gewoon op en kijk ze later terug.

Alle seizoenen van Het perfecte plaatje zijn trouwens ook terug te kijken op Videoland.

Wanneer valt er een deelnemer af?

Niet iedere aflevering valt er een deelnemer af in Het perfecte plaatje. Wanneer dat wel of niet gebeurt, is een klein beetje willekeurig.

Maar áls er een afvaller is, dan is dat diegene die in die aflevering de minste punten heeft gehaald. Dat wordt dan dus bekeken aan de hand van het gemiddelde van de twee opdrachten die uitgevoerd zijn in die aflevering.

Meedoen met de opdrachten? Ga thuis aan de slag!

Ben jij een liefhebber van dit tv programma en zelf ook een fervent (hobby) gfotograaf? Dan vind je het misschien wel leuk om mee te doen met de thuisopdrachten die bij Het perfecte plaatje georganiseerd worden.

Normaal gesproken zijn er wekelijks thuisopdrachten die je kan doen. Of dat ook weer zo is in seizoen 2022 van het Perfecte plaatje is natuurlijk even afwachten, maar ik verwacht van wel.

Met deze thuisopdrachten maakj e kans op mooie prijzen die natuurlijk alles met fotografie te maken hebben.

Online platform voor Het perfecte plaatje

Wil jij op je gemak nog eens alle foto’s nakijken die gemaakt zijn tijdens de seizoenen van Het perfecte plaatje? Kijk dan eens op het platform dat Canon gemaakt heeft.

Welke apparatuur wordt er gebruikt in de afleveringen?

Natuurlijk is het zo dat de BN’ers die deelnemen aan Het perfecte plaatje met goede apparatuur werken. Denk daarbij aan goede camera’s en dito lenzen.

Omdat het programma gesponsord wordt door Canon wordt natuurlijk hun apparatuur gebruikt. Maar wij weten allemaal (ook als niet fotograaf) dat Canon inderdaad fantastische fototoestellen maakt, dus dat zit wel snor.

De Canon EOS R6

De Canon EOS R6 is een full frame systeemcamera met snelheid, gevoeligheid bij weinig licht, de 8-stops beeldstabilisatie en 4K 60p-video.

Deze camera zorgt ervoor dat je elk moment kunt vastleggen en een nieuwe dimensie kunt geven aan je visuele verhaal. Dit gebeurt mede door de 20 megapixel CMOS-sensor, interne stabilisatiesysteem en uitgebreide videomogelijkheden.

Je koopt deze camera bijvoorbeeld bij Canon

Het perfecte plaatje in Argentinië in 2022

Normaal gesproken worden de afleveringen van Het perfecte plaatje altijd opgenomen in Nederland. In het voorjaar van 2022 is er echter een verkorte versie van Het perfecte plaatje uitgezonden.

Deze speciale editie vindt plaats in het prachtige Argentinië. De deelnemers krijgen de meest indrukwekkende opdrachten, waarbij het Zuid-Amerikaanse land garant staat voor spectaculaire beelden.

De deelnemers van Het perfecte plaatje in Argentinië

 • Daphne Bunskoek
 • Jochem van Gelder
 • Renéé Soutendijk
 • Tim den Besten
 • Babette van Veen
 • Maurice Lede
 • Thomas Berge
 • Roxanne Kwant

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven