Het sterke geslacht: 5x waarom de dames allesbehalve zwakker zijn

Eeuwenlang stonden we dus bekend als het zwakkere geslacht, but no more! Wij vinden vrouwen juist het sterke geslacht. Vroeger mochten we niet naar school. Niet werken. En zeker niet stemmen. Want hee, wat kon je nou helemaal aan een vrouw over laten? Yes, we hadden ons aanrecht. En vieze luiers. En dat was dat. Dat is tegenwoordig wel anders. Nu werken we als kerels, en krijgen het huishouden er vaak nog helemaal bij ook. Maar joh, we can take it. Want we zijn niet voor niks het sterke geslacht.

het sterke geslacht

Girl Power; het sterke geslacht

Jazeker, anno tegenwoordig staan wij vrouwen ons mannetje. Dat hebben we natuurlijk altijd al gedaan. Maar nu nemen we gewoon ál het hooi op onze vork. We gaan naar school, studeren, werken. Hebben een gezinsleven. En liefst ook wat vrienden en hobby’s. Kortom: we hebben het er maar druk mee. Vrije tijd? Tsja, we hebben hem wel… ergens 😉 .

Toch houden we onze kin omhoog. Onze schouders recht. We klagen niet (ofja, nou oké, soms dan 😉 ), maar we gaan gewoon door. Daarom dit blog: een ode aan girl power, aan het sterke geslacht. En een afstraffing van die eeuwige titel: het “zwakkere geslacht”. Wij vrouwen zijn júist het sterke geslacht. En waarom? Dat lees je hieronder.

Lees ook: Waarom doen vrouwen zo moeilijk – of is het alleen onbegrip?

Het sterke geslacht: 5x de superkrachten van vrouwen*

* Of eigenlijk: het bewijs dat de man vooral niet sterker is

Goed, laten we maar eens naar de feiten te kijken. Een eeuwenlange strijd rondom vrouwenemancipatie leert ons dat mannen niet zomaar opgeven. Nog steeds vinden die kerels zichzelf het sterke geslacht. Pijnlijk. Maar goed, we zullen ze dus moeten overtuigen. Daar gaan we dan dames!

1. Vrouwen worden ouder

Het eerste feit dat het sterke geslacht wellicht niet de man is? Simpel: vrouwen worden ouder. Oké, oké: leefstijl kan hier ook iets mee te maken hebben. Maar toch. Vrouwen worden zo’n 5 jaar ouder dan mannen. En dat is niet niks toch?

2. Vrouwen stellen zich niet aan

Heb jij wel eens een man met griep gezien? Of nog amusanter: een man met een kater? Oei oei, wat zijn ze toch vreselijk zielig. Als babyvogels liggen ze te rillen onder een dekentje. We schreven zelfs al eerder een blog over mannen met griep. Een fenomeen op zich: aanstelleritus bij mannen.

Als mannen het sterke geslacht zouden moeten zijn, strookt dat een beetje met deze symptomen. We willen hier niet stoer doen hoor, maar heel eerlijk: vrouwen zijn harder. Ook als het om een griepje gaat.

3. Vrouwen brengen kinderen ter wereld

Om even voort te borduren op het vorige feitje: als een man al half dood gaat bij een griepje, zie jij hem dan een kind baren? Dat zou al bij voorbaat een keizersnede worden. Liefst onder volledige narcose graag, dokter. Welke mannen waren het ook weer die de test ondergingen hoe het is om te bevallen? Oja, Dennis en Valerio, ik deed het bijna in mijn broek van het lachen 😛 .

In de natuur is het meestal zo geregeld dat, binnen families, de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen. En wie krijgt er dus de fijne taak om een bevalling te doorstaan? Jawel: het sterke geslacht. Just saying.

4. Meisjes doen het beter op school

Eeuwenlang mochten vrouwen niet naar school. Waarschijnlijk alleen omdat de jongens bang waren niet meer de beste van de klas te zijn. Want wat blijkt? Meiden doen het juist hartstikke goed op school. Of het nu komt omdat ze zich beter concentreren of gewoon écht slimmer zijn, wie zal het zeggen? In ieder geval zijn vrouwen dus met een opmars bezig. Maar zijn ze dan ook het sterke geslacht, hoor ik je denken? Dat is dan toch meer het slimme geslacht? Je hebt een punt. Alleen anno tegenwoordig hebben we niet zo gek veel meer aan domme kracht. Dus evolutionair gezien is slimmer gewoon sterker. Beat that, boys!

Lees ook: Vrije tijd wordt door mannen heel anders ervaren dan door vrouwen

5. Vrouwen gaan altijd door. Altijd!

Goed, we zijn dus aan een opmars bezig. Fijne constatering! Het was ook wel nodig, na eeuwenlange onderdrukking. Maar zijn we dan al het sterke geslacht? Of zijn we nog mee bezig dat te worden? Nou dames (en heren): als voorgaande punten je niet overtuigd hebben, hebben we hier nog een laatste punt. Vrouwen geven niet op. Ze gaan maar door. Ook in het weekend. Of tijdens vakanties. Vrije tijd, écht vrije tijd: wat is dat?

Uiteindelijk komen we wel tot rust met een wijntje op het terras. Maar dan zit er een was in de machine en de hond is uitgelaten. Girl power! En dan maar genieten. Onder een genot van een wie-is-het-sterke-geslacht discussie met manlief misschien? Heb je je woordje nu vast wel klaar met bovenstaande 5 tips!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven