9 rariteiten die mannen en vrouwen op het toilet doen

Wist je dat vrouwen over het algemeen een korter bezoekje aan het toilet brengen dan mannen? Jawel hè, ga je eigen gezin maar na 😉 . Tenminste… ik kan er hier thuis zo een wedje om maken. De mannen in ons gezin nemen duidelijk meer tijd voor hun toiletbezoek dan de vrouwen 😀 .

het toilet

Maar wat doen we nu eigenlijk allemaal op het toilet? Dat is niet mis! Het gaat van whatsappen tot facebooken en van propjes maken tot neuspeuteren 😛 . Ik heb een top 9 van toilet bezigheden gemaakt (natuurlijk buiten hetgeen waar je écht voor komt als je naar het toilet gaat) en nu wil ik van jullie graag weten of dat jullie jezelf (of andere gezinsleden) herkennen hierin.

 • Social media checken
 • Propjes maken van toiletpapier
 • In tijdschrift bladeren
 • Uitgebreid zingen
 • Neuspeuteren
 • Nadenken
 • Make-up bijwerken (een vrouwelijk dingetje)
 • Selfie’s maken
 • Bellen

het toilet

Ikzelf kan me nog wel vinden in het checken van de social media, maar om nu mijn make-up bij te werken op het toilet, dat gaat me een beetje te ver. Nadenken past bij mij ook wel in mijn toilet routine, in de zin van het maken van to-do lijstjes. Maar net als met alle andere dingen… klaar is klaar… en dan begin ik weer met hetvolgende 😉 . Ik kan niet op een toilet blijven ‘hangen’ omdat ik nog met iets anders bezig ben dan waar ik eigenlijk voor kwam. Vooral de laatste verbaasd me echt… ik zou me rot lachen als ik iemand aan de telefoon heb waarvan ik vermoed dat die op het toilet zit, yagh!

Wat ik overigens mis in het bovenstaande rijtje is het ‘spieken bij de buren’. Niet iets wat je thuis kan doen natuurlijk, maar over toiletbezigheden nadenken bracht mij weer even naar vroegere kampeertijden. Ik kan me herinneren dat ik op aardig wat campings kijkgaatjes heb aangetroffen in de toiletten!

Buiten bovenstaande toiletbezigheden zijn er ook nog andere weetjes over ‘onze’ toiletgewoontes.

Wist je dat …. over het toilet

 • Ongeveer 70% van de mannen zijn handen netjes wast na een toiletbezoek, tegenover 64% van de vrouwen.
 • Een vrouwentoilet vaak veel viezer is dan een mannen toilet
 • Het merendeel van de vrouwen toiletpapier voor gebruik netjes vouwt in plaats van propt
 • Ongeveer 50% van de Nederlanders op een vreemd toilet gaat zitten, maar dat er ook veel gehurkt wordt bij vieze toiletten of dat men toiletpapir op de wc bril legt.
 • 5% ineens niet meer nodig naar het toilet hoeft als ze een vieze wc zien

Ikzelf heb ook nog wel een andere rariteit, die misschien voor jou ook heel herkenbaar is. Sinds dat ik een keer gelezen heb hoeveel bacterieën er op de deurklink van een toilet zitten kan ik deze klinken niet meer aanraken zonder daar aan te denken. Héél vervelend als je bij ieder toiletbezoek dit als laatste gedachte hebt 😉 .

Herken jij nog zoiets bij jezelf wat niet in het bovenstaande rijtje van toiletbezoeken staat? Let me know!

8 gedachten over “9 rariteiten die mannen en vrouwen op het toilet doen”

 1. Ik heb toevallig gisteren avond online boodschappen besteld met de laptop terwijl ik nr 2 moest.
  Dit is wel een eenmalig iets, normaal zit ik wel op fb ofzo maar klaar is klaar hoor.

 2. Ik heb mijn jongste dochter (4) aangeleerd om liedjes te zingen op de w.c. als ze moet poepen. Zo ontspant ze en blijft ze rustig zitten. In plaatst van snel er weer af omdat het niet lukt (om het dan later gillend door het huis te rennen “Oooooh de poep komt eraan!!!” waarbij er al een deel in haar onderbroek zit voordat ze bij de wc is) of wiebelend de hele boel onder te smeren.
  Ik ben benieuwd of deze gewoonte vast blijft houden….. Voor nu klinkt het in ieder geval heel schattig.

 3. Haha grappig! Ik herken me niet echt in dat lijstje, behalve dan het nadenken en lijstjes maken, dat doe ik wel 😛 En ja die vieze deurknop dan… bah. Op mijn werk pakte ik altijd eerst een papiertje en deed daarmee de deur open en dicht. Zo smerig. Zeker als je je bedenkt dus dat lang niet iedereen de handen wast na toiletbezoek.

 4. Mijn man zit zo een half uur op toilet een groot boodschap te doen en op zijn ereader te lezen. Zelf ben ik van korte bezoek 😀 Doen wat je doen moet 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven