Het vertrouwen in het Nieuwe Werken blijft stijgen

En daar zijn wij blij mee. Als werkende moeder van 2 en ondernemer ben ik blij met het gegeven dat het vertrouwen in Het Nieuwe Werken toeneemt. Uit enquêtes blijkt dat steeds meer mensen op de werkvloer er vertrouwen in hebben dat hun collega ook echt werkt als hij/zij thuis is en zegt te werken Nu 69 procent ten opzichte van 65 procent in 2012). Ook vinden we (82 procent van de respondenten) dat onze manager dat vertrouwen in ons mag hebben.

94 procent geeft zelfs aan de verantwoordelijkheid van Het Nieuwe Werken ook daadwerkelijk aan te kunnen. En driekwart van de ondervraagden denkt dat dit ook geldt voor zijn of haar collega.

het nieuwe werkenHet Nieuwe Werken werkt

Dat Het Nieuwe Werken werkt is mij al langer duidelijk. Ik doe al jaren niet anders. Maak er al jaren gebruik van in mijn werkende carrière voor de baas. Weliswaar maar 1 dag in de week, maar ook tijdens bijvoorbeeld ziekte van een van de kinderen. Voor mij als moeder staat Het Nieuwe Werken dan ook voor ‘van huis uit werken’ terwijl dat niet per definitie zo hoeft te zijn, maar wellicht wel de meest voorkomende vorm is. Overigens maak(te) ik er niet alleen zelf gebruik van. Ook de stagiaires van MamsatWork en Zazou hebben hun sporen in HNW al verdiend. In dit specifieke geval voor hen ook handig aangezien de ze met deze stageplek in combinatie met HNW de flexibiliteit in hun gezinssituatie creëren.

Het Nieuwe werken wordt steeds meer Het Normale Werken

En daarmee is Het Nieuwe Werken, anno 2014, onderdeel geworden van het normale werken. Het is van nu en niet meer iets voor later. Vorig jaar zag 42 procent van de deelnemers aan de nationale enquête Het Nieuwe Werken als toekomstige werkvorm, nu is dat aantal gezakt naar slechts zeventien procent. Daarmee willen we niet zeggen dat iedereen overal en altijd Nieuw Werkt. Het gaat er vooral om dat we vaker dan ooit zelf bepalen wat we doen, waar we dat doen en wanneer.

Daarmee komen we natuurlijk ook weer deels bij de gevaren die op de loer liggen. Werk en privé lopen steeds vaker door elkaar heen. Meer over de regels die er gelden voor Het Nieuwe Werken lees je in een van onze vorige blogs.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here