Het voordeel van griep: eindelijk duidelijkheid (en verplicht rust)

Griep is niet fijn. Je voelt je ellendig. En alles loopt in het honderd. Als moeder kun je nu eenmaal niet ziek zijn. Het komt nooit goed uit en er moet van alles geregeld worden om de gezinsmolen door te laten draaien. Toch heeft de griep een hele mooie andere kant. Griep is namelijk heel duidelijk. Je weet gelijk dat je niks meer kunt. Dat is griep. Alles is teveel. Het voordeel van griep is dat je niet meer hoeft te twijfelen. Je interne kompas is super duidelijk!

Nog even dit… nog even dat

Dat is een voordeel, zeker voor vrouwen die hun grenzen niet zo goed aanvoelen. Want hoe vaak gebeurt het niet dat we denken: “ach, dat doe ik er nog wel even bij” of “ik ga nog even door, dan heb ik dat maar af”. In dat geval is onze wilskracht heel groot. En kunnen we signalen van ons lijf vrij gemakkelijk opzij zetten. En meestal kunnen we dit heel lang volhouden. Tot de man met de (griep)hamer een klap uitdeelt… Het voordeel van griep: hij is (als een van de weinigen) sterker dan onze ijzeren wil.

Afgelopen maand werd ik twee weken getroffen door griep. En ik was niet de enige, dat weet ik. En gek genoeg  had ik tijdens mijn tweede griep een SUPER ervaring. Terwijl ik in bed lag, kon ik een diepe rust voelen. Ik hoefde me niet meer druk te maken over mijn agenda. Geen aarzeling  over wat wel of wat niet. Gewoon niks. Heerlijk! En in die rust kon ik over van alles nadenken. Mijmeren over van alles waar ik anders niet aan toekwam. Een soort retraite in je bed. Het voordeel van griep: een verplichte pas op de plaats. Niks mis mee. Bijna spijtig wanneer dat moment komt dat het wel weer gaat.

Het voordeel van griep: eindelijk rust

Die rust, die is uniek. Dat is het moment waarop  je GEEN voorwaartse drang meer voelt en niks meer hoeft. Op dat moment kun je goed bij jezelf komen. Neem jezelf waar. Overdenk wat je in je drukke leven allemaal doet. En waar je misschien mee moet stoppen. Juist als je met griep op bed ligt voel je heel goed waar je eigenlijk genoeg van hebt.

Ik zeg maar zo: als de griep dan toch komt…laat hem maar komen! Laat de rust lekker toe. En kijk wat voor ingevingen je krijgt. Succes!

Meer lezen?

Wil je meer lezen over griep? Hoe je er vanaf komt? Of over de mannengriep, een fenomeen op zich? Dan vind je hieronder nog wat interessante artikelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven