Foto hexagons als muurdecoratie; i love it!

Ze zijn niet van vandaag of gisteren; hexagons met foto, spreuken en andere afbeeldingen zie je al langer als muurdecoratie in het interieur terugkomen en ook wij zijn overstag! Ik vond ze overigens van het begin af aan al prachtig hoor, dus het is niet zo dat ik er aan heb moeten wennen, maar ik had er nog niet direct een goede plek voor in mijn hoofd. Zeker niet omdat we nog steeds aan het verbouwen zijn. Maar de kamer van Luc is ‘klaar’ en dat bracht me op een idee!

Foto hexagons als muurdecoratie in stoere puberkamer

Luc zijn kamer heb ik een paar maanden geleden helemaal geschilderd en dat was hard nodig. Na een dik jaar in ons nieuwe huis in een slaapkamer slapen met bruine schrootjes tegen het plafond was ik er helemaal klaar mee. Hij niet overigens, want het lijkt hem niet veel te boeien. Of beter gezegd: ‘leek’ hem niet veel te boeien. Hij is namelijk enthousiaster dan ik verwacht had over alles in zijn slaapkamer, waaronder deze hexagons muurdecoratie.

Zo gaat hij van een ouderwetse slaapkamer langzaam naar een toffe puberkamer die wat meer gezelligheid uitstraalt. Nu zou het alleen nog fijn zijn als hij het ook een beetje gezellig houdt.

Eerst heb ik de hexagons beneden even op de tafel uitgestald, tof hè.

Muurdecoratie op Luc zijn slaapkamer; hexagons!

Ik heb ervoor gekozen om de foto hexagons alleen te richten op Luc zelf en op onze dieren. Verder komt er niemand van het gezin in voor. Want het is natuurlijk ab-so-luut niet stoer om in je puberkamer foto’s van de rest van het gezin te hebben hangen 😉 . De hexagons heb ik dan ook afgewisseld; foto’s van Luc, wat spreuken en een paar leuke plaatjes die ik bij Modulari op de website vond om er tussen te zetten. Want wat is er enorm veel keus zeg! Daarom is het ook wel belangrijk om te zorgen dat het geen ratjetoe wordt, balans is belangrijk om er een mooi geheel van te maken. Ik geef je hieronder dan ook graag wat tips.

hexagons foto muurdecoratie
Wat een moppie was hij vroeger hè
muurdecoratie puberkamer met hexagons
Nu alleen nog de deur zwart verven en dan heeft zijn puberkamer een stoere look met deze foto hexagons

Tips om foto hexagons af te wisselen en balans te houden

Tip 1: Bepaal een kleurenpalet

Allereerst is het belangrijk om voor jezelf te bepalen welke kleuren je terug wilt laten komen in je muurdecoratie. Ik heb hierbij gekozen voor de kleuren zwart-wit-beige-blauw-groen. Leek me mooi passen bij zijn zwarte meubels en houten wanddecoratie. Maar je kan hier natuurlijk je eigen kleurenpalet in samenstellen passend bij het interieur van die ruimte waar je de foto hexagons wilt hangen. Handig is ook dat je binnen je kleurenpalet kan zoeken in de bestaande afbeeldingen.

Tip 2: Bepaal de vorm en de afmeting

Bepaal vooraf hoe je de hexagons ongeveer wilt gaan plaatsen op de muur en hoeveel hexagons je nodig denkt te hebben voor je muurdecoratie. Zo kan je de juiste vorm uitkiezen als je de hexagons met foto’s en spreuken vorm wilt gaan geven.

Tip 3: Check de foto’s die je wilt gebruiken op hun kleur

De foto hexagons van Luc heb ik bijna allemaal in zwart wit laten maken om zo voor een bepaalde balans in de hexagon muurdecoratie te zorgen. Had ik zijn foto’s allemaal in kleur laten printen, dan had ik een hele bonte muurdecoratie gehad. Kan ook mooi zijn, maar niet echt onze keuze. Door veel van zijn foto’s in zwart wit te houden kon ik met wat andere hexagons precies de kleuren bereiken die we vonden passen.

Tip 4: Bekijk vooraf het eindresultaat

Bij het samenstellen van de muurdecoratie was het erg fijn om vooraf het resultaat al te kunnen zien. Bij het uploaden van je foto wordt direct het eindresultaat getoond. Foto’s switchen is ook appeltje eitje. Het werkt heel prettig omdat je zo direct ziet hoe je muurdecoratie van hexagons eruit komt te zien en je dus ook ziet of de kleuren echt goed bij elkaar matchen. Zeker als je een wat grotere muurdecoratie laat maken is dit heel fijn, je raakt anders vrij snel kwijt of dat het allemaal nog wel goed bij elkaar past.

Start samen als je de hexagons gaat hangen

Luc heeft aardig wat hexagon foto’s op zijn kamer (20 stuks) en bij het lezen van de instructies raakte ik enigszins in paniek. Hoe het moet is wel duidelijk maar je komt handen tekort als je het goed wilt doen. Dacht ik. Frank en ik starten dan ook samen. Met het meegeleverde sjabloon is wel heel duidelijk hoe je de hexagons moet situeren en hoe je de foto’s uiteindelijk op de muur geplakt krijgt. De eerste is even goed uitmeten (we hebben hem waterpas gehangen met wat schilderstape) en daarna wordt het makkelijker.

Eerste hexagon plakken van je muurdecoratie
hexagons foto  plakken op een muur met structuur

Je start met uitmeten. Daarna begin je aan de eerste hexagon foto. De plakstrips voor op de muur kan je precies in het sjabloon plakken. Aangezien de muur van Luc zijn kamer niet glad is moeten we de strips echt vastdrukken tussen de bobbels van de muur. Dat gaat overigens prima en ze hangen inmiddels super stevig.

Als de strips hangen dan plak je de dikke magneten tegen de strips aan en daarop komt de dunnere magneet die ook weer tegen de hexagon aankomt. Op het moment dat je de hexagons foto op zijn plek plaatst dan haal je het papiertje van de laatste strip af zodat deze gaat plakken. Nu kan je de hexagon erop vastdrukken en blijft deze plakken.

Let op: gebruik bij het uitmeten met het sjabloon én bij het vastplakken van de hexagon beide keren de afstandshouders. Zo weet je zeker dat alles precies past!

Wel moet je -na het plakken van de magneten op de muur en op de hexagon- de laatste weer een kwartiertje op de grond leggen alvorens je hem definitief tegen de muur laat zitten. Dat betekent dus dat je niet met de rest verder kan. Tenminste, dat leek ons niet handig met uitmeten. Ik wilde de volgende pas uitmeten als de bovenste in de rij tegen de muur zat.

We hebben dus steeds een paar hexagons uitgemeten, ze daarna een kwartier laten liggen en daarna pas opgehangen om weer met de volgende rij verder te kunnen. Als je zo ongeduldig bent als ik is dat even wennen 😉 .

hexagon muurdecoratie plakken
muurdecoratie van hexagons foto en spreuken door elkaar

Hexagon muurdecoratie in je eentje plaatsen

Uiteindelijk heb ik het grootste deel in mijn eentje gedaan. Naarmate ik het een paar keer samen met Frank gedaan had werd ik er zo handig in dat ik het ook alleen kon. Met een plakstrip in mijn mond heb ik met het sjabloon uitgemeten waar de hexagon foto moest komen met de afstandshouders. Zo kon ik gelijk de eerste plakstrip plakken die ik in mijn hand had en daarna de tweede uit mijn mond halen. Tip van flip 😉 .

Afijn, ik ben super tevreden met het eindresultaat en Luc gelukkig ook!

Ook zo’n toffe muurdecoratie ontwerpen? Hier vind je meer informatie.

Inspiratie voor hexagon muurdecoratie in allerlei vormen en kleuren

Uiteraard heb ik hieronder ook nog wat extra inspiratie voor je. Wil je ook een hexagon muurdecoratie in plaats van druk behang in de slaapkamer? Laat je inspireren en ga daarna lekker zelf aan de slag. Ik weet zeker dat het prachtig wordt!

Inspiratie hexagons aan de muur
Bron: Pinterest
Mooie hexagons aan de muur met foto's
Bron: Pinterest
foto's in hexagon vorm als muurdecoratie ophangen
Bron: Pinterest
Muurdecoratie met hexagons
Bron: Pinterest
hexagons in groen aan de muur
Bron: Pinterest
hexagons ophangen aan de muur als decoratie
Bron: Pinterest

Ben je overigens niet van de hexagons met foto? Je kan bij Modulari ook kiezen voor cirkels of squares als je dat mooier vindt!

wandcirkels met tekst en afbeelding
Bron: Pinterest
prachtige squares aan de muur met foto's als muurdecoratie
Bron: Pinterest
wandcirkels als muurdecoratie met foto's en afbeeldingen
Bron: Pinterest
muurdecoratie van squares die samen één foto maken
Bron: Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven