Uit mijn broek gescheurd met klussen

Ik ben dus deze week uit mijn broek gescheurd. En ik niet alleen! Hahaha, de afgelopen maanden hebben we zo vaak onze werkkleding aan gehad dat we allebei uit onze broek gescheurd zijn. En nee… dat heeft niets te maken met extra coronakilo’s ofzo. Het is gewoon slijtage van de huidige broek. Dat laatste is overigens niet zo raar, want de jeans die ik gebruikte om mee te klussen is gewoon een oude jeans die ik normaal eigenlijk niet meer met goed fatsoen aan kan. Een heerlijk zittende stretch jeans die vaal is op de knieën en op mijn kont. Maar dat hij al zo vaal was dat ik er uit zou scheuren, dat had ik nog even niet gedacht. Geeft niets, want ik wil eigenlijk gewoon graag wat hippe dames werkkleding voor al die klussen die er nog aan komen.

Hippe dames werkkleding voor de aankomende klussen, why not?

Afijn, mijn huidige ‘werk’ jeans is dus kapot. Nu heb ik er nog even over zitten denken om er een lappie op te strijken, maar de scheur is volgens mij gewoon te groot. Daarbij komt ook dat ik het een beetje zat ben om steeds in oude spullen te klussen die niet toereikend zijn. Want wat is de functie van werkkleding eigenlijk? Je moet goed beschermd zijn en in het geval van klussen en verbouwen is wat extra zakken ook handig.

We klussen momenteel zoveel dat ik eigenlijk het hele weekend in mijn kluskleding rondloop. En als ik niet met de bouw bezig ben, dan ben ik wel bij de dieren of in de tuin bezig. Nu dus nog in oude kleding vol gaten en scheuren. Tussentijds moet ik dan bijvoorbeeld even een boodschap doen, of Lotte wegbrengen en dan ga ik me natuurlijk niet helemaal verkleden. Dat betekent dat ik regelmatig in mijn kloffie vol met gaten en mijn afgetrapte schoenen loop. Ziet er niet uit natuurlijk.

Ik ben dus op zoek naar hippe werkkleding zodat ik toch een beetje dames achtig voor de dag kan komen op de momenten dat ik even uit huis ben. Waar moet werkkleding verder aan voldoen? Voor mij moet de kleding -naast dat het er een beetje leuk uitziet- ook comfortabel zitten. En moet ik makkelijk wat in mijn broekzak kunnen stoppen.

Onlangs schreef ik bijvoorbeeld nog over broeken van travelstof. Heel fijn, maar voor het klussen vind ik dat geen succes, dan draag ik toch echt liever een jeans. Een fatsoenlijke werkbroek die er stoer uit ziet en praktisch is tijdens het klussen. Het grote voordeel van een jeans ten opzichte van een broek van wat dunnere stof is ook dat een jeans wel tegen een stootje kan. Zo kan de dames werkkleding niet alleen hip zijn, maar ook praktisch in het gebruik en slijt hij niet te snel.

Jeans als werkbroek

Aangezien ik geen oude jeans meer in mijn kast heb liggen die dienst kan doen als vervangende werkbroek ben ik even gaan googlen. Al snel kwam ik bij de hoogwaardige werkkleding bij Engelbert Strauss uit en daar heb ik een jeans gezien die ik prima als werkkleding zou kunnen dragen. Ik had eigenlijk geen idee dat je dus ook een hippe dames spijkerbroek gewoon als werkkleding kan bestellen, ik had zo’n broek in het grijs in mijn hoofd die Frank ook heeft, met al die extra zakken.

Nu twijfel ik alleen of ik er één of twee zal bestellen. Een is geen zeggen ze ook wel eens hè. En je snapt ongetwijfeld dat de werkkleding ook vaak gewassen wordt. Heel vervelend als de broek dan net in de was zit natuurlijk. Dus dan toch maar twee stuks. De jeans met de zakken op het dijbeen lijkt me wel handig, maar die vind ik dan weer minder stoer. Liever ga ik eigenlijk voor een jeans die er heel gewoon uitziet. Alsof je niet aan het verbouwen, klussen en inrichten bent 😉 . Maar ook daar heb ik een exemplaar van gevonden, en nog wel in twee kleuren. Dus ik ben klaar.

Hoeft alleen Frank nog maar te shoppen voor een toffe werkbroek, want ook hij was bij een hurkactie volledig uit zijn kruis gescheurd! Ik denk alleen dat hij toch weer voor zo’n grijze variant gaat… maar ik klaag niet, beter dan reflecterende workwear 😉 .

Wat draag jij als je aan het klussen bent? Oude kleding van jezelf? Of heb je ook hippe dames werkkleding in je kast liggen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven