Hiske Hendriksen, working mam van week 9

Mijn naam is Hiske Hendriksen (1974) en ik ben moeder van dochter Bente (2004) en getrouwd met Luc (1972). Als managementassistent ben ik voor 20 uur per week verbonden aan het toetsinstituut Cito in Arnhem en de rest van de week stort ik me op mijn winkel en mijn gezin! Mijn webwinkel heet Hip&His European Lifestyle en voorziet de klant van heerlijke woonartikelen uit voornamelijk Denemarken en Engeland.

Al op heel jonge leeftijd wist ik dat ik ooit een ‘winkeltje’ wilde. Nu ben ik inmiddels 38 en ben sinds november 2011 de trotse eigenaresse van een webwinkel. Net als mijn man kom ik uit een ondernemersgezin en dat zorgt voor een gezonde ondernemersdrift bij ons in huis! Zelfs dochterlief krijgt het commercieel denken al aardig onder de knie.

Dát het een webwinkel is geworden is met het oog op de huidige trend en economie een weloverwogen keuze geweest. Ik wil in eerste instantie mijn winkel kunnen blijven runnen naast mijn huidige drukke baan als managementassistent. Het hebben van collega’s mis ik in mijn eigen bedrijf maar die vind ik bij Cito en dat is een prettige afwisseling. Het gemis van fysiek contact met de klant van mijn webwinkel steekt zo nu en dan ook de kop op. Dat compenseer ik door in de Hip&His Warehouse creatieve workshops aan te bieden. Groepen dames komen gezellig een middag of avond fröbelen en maken op die manier kennis met Hip&His en dan met name met de juf: His! Het Hip&His Warehouse is eigenlijk een magazijn maar dat hebben we gezellig ingericht als winkel en workshopruimte. In principe heb ik alle artikelen van de webwinkel op voorraad om de klant zo snel mogelijk te kunnen bedienen. Zo nu en dan waag ik me ook wel eens op een fair of evenement met mijn spulletjes en dan sta ik te glunderen achter mijn kraam!

Missie

Dat mijn eigen bedrijf eigenlijk een forse hobby is wil niet zeggen dat ik er niet professioneel mee om ga. De klant is bij mij koning en dat laat ik ze ook voelen. Ze betalen niet het volle pond aan verzendkosten, ze ontvangen de bestelling altijd mooi ingepakt (zelfs de verzenddoos krijgt een papiertje) en de klant kan altijd een kleine attentie verwachten bij de aankoop. Iedere dag ontstaan er nieuwe webwinkels en ik wil me blijven onderscheiden en blijven ontwikkelen. Ik steek erg veel tijd in het inkopen van hippe eigentijdse artikelen en het vinden van nieuwe merken in Europa. Vooral de producten uit Scandinavië en Engeland spreken mij erg aan. Ook probeer ik door middel van Facebook- en Twitteracties mensen kennis te laten maken met de wereld van Hip&His.

Toekomst

In de toekomst zou ik nog wel eens een Bed&Breakfast willen beginnen. Het idee mensen te kunnen verwennen met een mooie omgeving, lekker eten en drinken, een wollig bed en een gezellige winkel erbij spookt al lang door mijn hoofd. Maar ik ben nog jong, er kan nog van alles. Voor nu richt ik me op mijn twee banen, gezin, familie en sociale contacten. Ik ben een working mom en ik ben er trots op!

 

Wil jij ook eens Working mam worden? Of weet je iemand die je wil opgeven? Kijk hier.

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top