Hobby

[Best_Wordpress_Gallery id=”2″ gal_title=”Hobby”]

Lekker bezig zijn in je vrije tijd? Dat doe je uiteraard met je eigen hobby! Nu is dat een heel breed begrip, want een hobby kan te maken hebben met DIY maar je kunt natuurlijk ook gewoon lezen als hobby hebben.

Of misschien is er wel een sport die je echt als je hobby ziet en waar je alles vanaf wilt weten, om maar een voorbeeld te noemen.

Maar zeker als je kiest voor een creatieve hobby, dan heb je ook veel artikelen nodig om aan de slag te gaan. Welke hobby webshops zijn daarvoor ideaal? Of koop jij je spullen liever in een fysieke winkel?

hobby webshops favorieten

Waar koop je spullen voor je hobby?

Wat je allemaal nodig hebt hangt natuurlijk af van de hobby die je uitgekozen hebt. Ga je knutselen, handwerken of andere DIY-activiteiten ontwikkelen? Figuurzagen, beeldhouwen of…er is gewoon te veel om op te noemen.

Zoals al eerder gemeld kan je eens gaan kijken bij hobbyzaken, dus winkels die helemaal gericht zijn op creativiteit. Dit kan zowel online, maar ook bij fysieke winkels.

En ja, ook winkels als de Action bieden materialen aan. Of je dit wel of niet moet doen, hangt helemaal af van jouw eisen en wat je precies wilt gaan doen. Misschien kan je eens om je heen vragen wat de ervaringen van anderen zijn. Want eerlijk is eerlijk, de ene keer zijn de producten van dit soort budgetstores prima en de andere keer echt hopeloos.

Welke hobby kies jij?

Ben je nog op zoek naar een leuk tijdverdrijf? Heb je alleen geen idee wat je dan eens zou kiezen? Het kan helpen om eens terug te denken aan je kindertijd.

Wat vond je toen leuk om te doen? Vaak blijkt dat je dat eigenlijk nog altijd leuk vindt! Bezoek leuke creatieve beurzen om zo kennis te maken met allerlei verschillende creatieve hobby’s. Of struin eens rond op Pinterest!

Hoe leer je een nieuwe hobby?

Heb je zin om iets nieuws te gaan doen? Dan kan je op meerdere manieren kennis opdoen.

  • Lees boeken over het onderwerp. Liefst natuurlijk boeken die duidelijk laten zien hoe het in zijn werk gaat en met leuke handleidingen/patronen om zelf mee aan de slag te gaan.
  • Kijk op YouTube! Het is heerlijk eenvoudig om met YouTube aan iets nieuws te beginnen. Je kunt immers zien hoe ze het doen en je hoeft het dus alleen maar na te doen. Leuk voor kleine objecten. Gaat het om het breien van een hele trui, om maar wat te noemen, dan is een geschreven patroon handiger, maar je kunt wel de techniek afkijken van filmpjes. Hoe je het beste bijmaakt of afkant, bijvoorbeeld.
  • Koop tijdschriften die hierover gaan. Er zijn heel veel verschillende creatieve tijdschriften te vinden in de boekwinkel of via een webshop.
  • Volg een workshop, ga naar een haakcafé en dat soort activiteiten.
  • Vraag een vriendin die het al doet of je met haar mee mag doen. Of dat ze je gewoon helpen wil.

Waarom een creatieve hobby?

We richten ons nu vooral op de creatieve hobby’s. Het leuke van een creatieve hobby is het zelf scheppen van iets. Dat kan niet alleen iets moois als eindresultaat opleveren, maar ook een fijn gevoel omdat je iets moois gemaakt hebt.

Het kunnen zelfs ook nuttigen dingen zijn, zoals kleding of bijvoorbeeld een lekkere warme deken. We geven een paar voorbeelden van leuke creatieve hobby’s. Besef wel dat dit maar een kleine greep is!

En wil je meer leuke DIY blogs lezen, dan hebben we er daar ook genoeg van!

Breien en haken als vrijetijdsbesteding

Weer helemaal in is haken en ook breien wordt weer veel gedaan. Je kunt hiermee je eigen modeartikel maken of woonaccessoires.

Maar je kunt ook gewoon leuke, kleine dingetjes maken. Een knuffeltje voor je kind, een kraamcadeautje voor een net bevallen vriendin of een lief beestje om gewoon neer te zetten. Je kunt het project dan ook zo groot of zo klein maken als je zelf ziet zitten!

Diamond painting: een schitterend DIY-project

Ook helemaal hot is diamond painting. Eigenlijk heeft het wel iets weg van schilderen op nummer, alleen doe je het nu niet met verf, maar met kleine steentjes in verschillende kleuren.

Een precies werkje, maar daarmee ook juist heel ontspannend, omdat je zo echt even je gedachten kunt verzetten. En het eindresultaat is een mooi schilderij in steentjes.

Dit kan een heel groot schilderij zijn, maar ze zijn er ook als ansichtkaart. Die zijn uiteraard ideaal om mee te beginnen.

Kaarten maken als hobby

Zelf je kaarten maken is al heel lang een gewilde bezigheid. Deze hobby kan je op veel manieren uitoefenen.

Natuurlijk heb je karton nodig, welke je op maat gesneden in allerlei kleuren kunt kopen in de winkel of webshop. Meestal kan je er ook in dezelfde kleur enveloppen bijkopen of zijn ze echt als setjes te koop. Dat is uiteraard de basis.

Je kunt ze gaan beplakken (bijvoorbeeld met uitgeknipte onderdelen van de kerstkaarten van vorig jaar…), bestempelen, borduren of met handlettering aan de slag gaan. Nog leuker is het als je meerdere technieken (mixed media) met elkaar mengt!

Schilderen of tekenen als hobby

Zelf een schilderij maken of in mooie sierletters een spreuk op een canvas schilderen: hoe mooi maak jij het?

Spelen met kleuren of juist kiezen voor maar 1 of 2 kleuren. Spelen met letters door handlettering te doen of ontspannen door te kiezen voor zentangle.

Patronen voor zentangle vind je heel eenvoudig op internet. Daar kan je boeken voor kopen, maar hoeft dus zeker niet. Zentangle en handlettering combineren is een heel prima plan. En eigenlijk zou je dat ook weer kunnen combineren met een kaart maken…of een schilderij.

Ga je ‘gewoon’ schilderen en wil je ook buiten bezig kunnen zijn, dan is een ezel misschien wel een fijne aankoop in de hobby winkel!

Welke webshops zijn geschikt?

Wij helpen je graag op weg met webshops voor jouw hobby’s. Daarom hebben wij een selectie gemaakt van hobby webshops. Zo kan je snel zien wat onze favoriete adresjes zijn voor hobby spullen.

Scroll naar boven