Hoe bevlogen ben jij?

Vrouwen en ambitie. Moeders en ambitie. Er wordt veel  over gepraat en geschreven. Weet jij al waar jij je ambitie in wil waarmaken? Is dat:

  •  je werk (carriere maken, je eigen bedrijf, het ondernemerschap),
  •  je gezin (opvoeding van de kinderen, relatie, huishouden) of
  •  jijzelf (opleiding, diploma behalen, persoonlijke ontwikkeling)

Wat vind je ECHT belangrijk in het leven?

Natuurlijk kun je ook het gevoel hebben dat je op meerdere punten je ambitie wil waarmaken, maar vaak is er toch 1 punt waar je helemaal voor gaat. Die is vaak terug te leiden naar je waarden in jouw leven. Naar wat je ECHT belangrijk vindt in het leven.  Bijvoorbeeld de waarde ‘volharding’ die jou heel ver heeft gebracht in je carriere. Of misschien heb je ‘betrouwbaarheid’ heel  hoog in het vaandel staan en stop je veel energie in je relatie. ‘Evenwicht’ kan ook heel belangrijk voor je zijn, zodat je veel aandacht besteed aan je persoonlijke ontwikkeling en daardoor goed in balans blijft.

Ben jij al bevlogen?

Zodra je weet wat er echt voor jou telt in het leven, is het makkelijk om daar je ambitie in waar te maken. Met heel veel plezier en energie. En natuurlijk kun je daar wel wat hulp bij gebruiken! Vraag dus ook om extra input van je baas, je partner of je docent om met nog meer enthousiasme ook hetgeen waar te maken wat je wilt bereiken. Zodat je in het stadium van ‘bevlogenheid’ komt. Bevlogenheid werkt besmettelijk en kan jou heel ver brengen!

Professor in bevlogenheid

Ik ben geinspireerd om dit blog te schrijven doordat ik vorige week een lezing heb bijgewoond van Prof. dr. Willem van Rhenen. Ik noem hem de professor in bevlogenheid. Hij werkt o.a. voor ArboNed en zet zich in om een mindset verandering plaats te laten vinden (bij o.a. bedrijfsartsen) van preventie naar bevlogenheid. Naar plezier in het werk! Dus hoe bevlogener je bent, hoe meer plezier je hebt in je werk en hoe minder je last zult  hebben van stress (laat staan van burn-out)! En ditzelfde geldt natuurlijk ook voor de situatie in je gezin of voor jezelf …

Laat je me weten hoe bevlogen jij bent?

4 gedachten over “Hoe bevlogen ben jij?”

  1. Ja, mooi Barbera. Dat je dan niet te stoppen bent. Het geeft je zoveel energie dat je misschien zelfs wel de hele nacht door zou kunnen gaan …
    Dat is nou bevlogenheid!

  2. Ach, Loekie, laat ze maar lekker denken dat het zo is. Als jij op dat moment zoveel plezier hebt op je werk, dan kun je alles aan.
    Laat die bevlogenheid maar komen en laat je collega’s maar uitkijken, want het is besmettelijk! 🙂

  3. Hahaha, als ik iets nieuws vind op mijn werk denken mijn collega’s dat ik me heb laten bekeren tot een of andere religie, want ik heb het dan over niets anders meer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven