Hoe doe jij dat?

De drukke feestdagen zijn weer voorbij, het nieuwe jaar is begonnen. Heb jij er al over nagedacht welke ambities je in 2011 wil realiseren? Misschien heb jij, net als ik, ook goede voornemens gemaakt?

Voor mij geldt dat ik me niet hoef voor te nemen om te stoppen met roken of dat ik gewicht kwijt wil raken. Wat ik me wel heb voorgenomen is dat ik verder wil leren na mijn afstuderen, volgende maand. Dat ik nóg meer boeken wil lezen om zakenvrouwen zelfbewuster te maken en dat ik blijf schrijven. Ook ben ik van plan om een online vragenuurtje in te voeren, zodat zakenvrouwen een eerste kennismaking kunnen ervaren. Ik vind het leuk om te doen en ik denk dat het ook jouw leven veel interessanter en succesvoller kan maken!

Eén van de dingen waar ik mij het afgelopen jaar van bewust geworden ben, is mijn manier van denken als iemand iets deed wat ik, op z’n zachtst gezegd, niet leuk vond! Als ik van die actie hoorde, was ik vaak met stomheid geslagen. Dan dacht ik: “Hoe haalt zij het in haar hoofd om zoiets te doen? Zou je mij daar niet eens over informeren? Wat dénkt zij wel?” Boos, nee woedend werd ik! Een normaal gesprek kon ik echt niet aangaan, want ik had de neiging haar over de tafel te trekken! En mijn boosheid ging niet zomaar over. Daar bleef ik in mijn lijf en hoofd mee rondlopen. Ik sprak daar wel met mijn partner of vriendinnen over, maar dat hielp slechts tijdelijk. Nachten lag ik er van wakker en dagen liep ik gefrustreerd rond. Die gedachten maakten het nog veel erger. Wat moest ik met die frustraties, boosheid en negativiteit? Meestal ebde het na een poos wel weer weg, maar helemáál weg ging het nooit!

Tijdens mijn opleiding heb ik zo’n situatie eens nagespeeld. Er werd mij gevraagd wat ik van de situatie vond? Ik voelde die boosheid en frustratie wéér. Mijn hart ging sneller kloppen en de adrenaline gierde weer door mijn lijf. Vol emoties legde ik uit waarom ik zo boos was. Toen mijn tegenspeelster haar gedachten over die situatie vertelde, bleek dat zij er héél anders over dacht. Haar normen en waarden bleken heel anders dan die van mij. Door de vragen die mijn coach stelde kwam ik tot de ontdekking dat ik mij niet serieus genomen voelde door haar actie en daardoor was ik erg teleurgesteld! Dát was het! De aanleiding van mijn boosheid was teleurstelling en het gevoel dat ik niet serieus genomen werd!

Op het moment dat ik mij dát realiseerde was ik in staat te kalmeren en een normaal gesprek te voeren. Ik heb op een goede manier alsnog in het gesprek uit kunnen leggen wat ik voelde en waar mijn teleurstelling vandaan kwam. Dat luchtte op….. mijn boosheid en frustraties verdwenen!

Doordat ik mij hiervan nu bewust ben, stelt het mij in staat om in het vervolg goed na te denken als ik die boosheid weer voel. Ik kan nu op een goede manier reageren en het ook benoemen. Het maakt mij minder vatbaar voor boosheid en frustraties. En dat voelt goed!

Ik wens ook jou een heel bewust, gezond, fijn en succesvol nieuwjaar toe!! Maak er  iets moois van……

Hoe ga jij met conflicten om? Blijf jij er ook dagenlang over nadenken? Wil jij daar ook mee stoppen? Ik wil je er graag bij helpen. Bel of mail mij voor het maken van een afspraak.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven