Hoe het feest van Sinterklaas voor mij een nieuwe dimensie kreeg

Eerlijk is eerlijk, het feest van Sinterklaas was jaren lang niet zo voor mij weggelegd. Ik vond het gezellig hoor, zo’n avondje samen zijn en door brengen met mijn schoonfamilie. Maar verder had ik er niet zo veel mee. In mijn familie was het feest van Sinterklaas al jarenlang afgeschaft en dat vond ik eigenlijk wel best. Mijn schoonfamilie daarentegen zijn echte Sinterklaas fanaten. Ieder jaar is het vaste prik.

Lees ook: Bewust je kind van jongs af aan het geheim van Sinterklaas vertellen

het feest van sinterklaas

Het feest van Sinterklaas mét kinderen is echt veel toffer!

Sinterklaas wordt bij ons gevierd op 5 december. Een surprise maken is echter niet zo mijn ding en het verzinnen er van al helemaal niet. Ik stort me daarom meestal op de gedichten, dat lukt me dan nog wel aardig. Maar sinds we onze kleine meid in huis hebben, heeft het feest van Sinterklaas voor mij in eens hele andere dimensie gekregen. Het is een echt feest geworden in huis. Ik geniet er samen met mijn gezinnetje met volle teugen van!

Samen zingen

Samen zit ik heerlijk met Laura op de bank. We kijken in een Sinterklaasboek en zingen liedjes. ‘Mama, hoe gaat dit liedje ook al weer?’ Ik start en begin te zingen. Mijn man zingt heerlijk mee. Hoe vals ook, samen zingen we de liedjes uit volle borst mee, want morgen komt Sinterklaas!

Het Sinterklaas journaal

Na een dag werken kom ik thuis. Mijn man heeft gekookt. We eten ineens later, want het Sinterklaas journaal komt! Lekker languit zitten we voor de tv. ‘Mamma kijk, daar komt Sinterklaas!’ roept Laura. Vol verwondering glinsteren haar oogjes. Wat een magische man die Sinterklaas. Laura is helemaal verdiept in het verhaal. Ik kijk mijn man glimlachend aan. Dit is echt genieten en wij leven helemaal mee!

De intocht

Laura zit lekker verkleed in een mooi pietenpak voor de televisie. Wij zijn er helemaal klaar voor. Heerlijk zit mijn kleine meid op schoot. Snoep en speculaas paraat. Ik leef me helemaal in in het verhaal. Komt de stoomboot wel op tijd aan? Gelukkig komt het allemaal goed. Hoera, de Sint is weer in het land!

Schoentje zetten

‘Is het al avond ? Mag ik al mijn schoen zetten?’ Laura kan niet wachten. Wat is het spannend! Eerder deze week heb ik even gewinkeld voor kleine schoencadeautjes. Een sinterklaas shirt, knutselspulletjes en lekker snoepgoed. Laura zit lekker te kleuren en te knutselen, want voor Sint moet er wel flink gewerkt worden aan kleurplaten en cadeautjes. Morgen is het weer feest! Hopelijk wordt onze klein meid niet te vroeg wakker 😉 .

Schoencadeautjes top 10 voor hulpsinterklazen die nog inspiratie zoeken

Dank u Sinterklaas voor deze heerlijke traditie. Laat het heerlijke avondje maar komen. Ik zou het niet willen missen en houdt dit geheim dus nog mooi even in ere!

Kan jij er ook zo van genieten of is het feest van Sinterklaas voor jou meer een ‘must do?’ 

Lees ook: Sinterklaas bestaat niet maar hoe ga ik dit mijn kind vertellen?

 

 

1 gedachte over “Hoe het feest van Sinterklaas voor mij een nieuwe dimensie kreeg”

  1. Avatar foto
    Hans Eversteijn

    Leuk en ontroerend zoals je dit beleeft en beschrijft Roos!! Ja zo gaat dat dus, wij weten er alles van. Het is een kinderfeest en wij, als volwassenen, genieten als de kinderen genieten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven