Hoe zit het met jouw plannen voor 2012?

Het eerste kwartaal van 2012 zit er al weer op.  De lente heeft zijn intrede gedaan en we zijn al een lekker eind op weg in 2012. Dat brengt mij direct op de vraag hoe ver jij bent met je plannen voor 2012? Hoe staat het met de plannen die jij begin van dit jaar hebt gemaakt ?

In januari kijk je tegen een heel nieuw jaar aan en heb je het idee dat je zeeën van tijd hebt om met je plannen aan de slag te gaan. Maar dan ineens zit er dus al ¼ van het jaar op. En dat wil zeggen dat je nog maar ¾ van dit jaar over hebt.  En in die overige maanden zitten nog schoolvakanties en sinterklaas en kerst. En we weten allemaal wat die periodes met je plannen doen. Precies ! Die komen op een laag pitje te staan als ze al niet even de koelkast in verdwijnen.

Dus, er zit maar 1 ding op. Je zult in actie moeten komen, wil je je plannen voor dit jaar gaan realiseren.  Dat kun je het beste heel gestructureerd aanpakken. Als je elke week concrete acties opstelt en die uitvoert, kom je wekelijks  een stapje dichter bij je doel. Die acties kun je het beste zo concreet en specifiek mogelijk benoemen. Probeer vage termen te vermijden en puntsgewijs je te nemen stappen op te schrijven en vervolgens uit te voeren.

Nog beter werkt het als je enige “dwang of tijdsdruk” ervaart of geïnspireerd wordt om actie te ondernemen. Dat werkt hetzelfde als met opruimen en koken. Voor je bezoek arriveert krijg je ineens de geest om op te gaan ruimen. En voor je gezin of voor gasten koken is zoveel prettiger dan een maaltijd klaar maken voor jezelf.

Masterminden is daarom een goede manier om doelen te bereiken. In een mastermindgroep spreek je met andere ondernemers af welke doelen je gaat realiseren en vervolgens koppel je op vaste afgesproken tijden, het liefst wekelijks terug wat je gedaan hebt om deze doelen te bereiken. Je kunt in plaats van in een mastermindgroep met ondernemers ook met een vriendin masterminden of met collega’s. Belangrijk is dat je afspreekt hoe je je mastermindgroep vorm gaat geven. Is er iemand die de leiding neemt? Hoe vaak spreek je af? Wat doe je als iemand zich niet aan de afspraken houdt?

Hoe je het ook aan gaat pakken, ga in ieder geval aan de slag met je plannen en maak er werk van!
Lukt het je echt niet om in actie te komen. Laat je dan door iemand inspireren, adviseren of ondersteunen. Je plannen zijn te belangrijk om ze te laten liggen.

Wil je meer van me lezen? Kijk dan hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven