Een heerlijk weekendje Betere BoerenBed bij Hoeve Waterschap in Friesland!

Afgelopen weekend mochten wij Het Betere BoerenBed uitproberen. We willen graag naar Friesland en besluiten naar Hoeve Waterschap te gaan.
Bij aankomst worden we hartelijk ontvangen door boer Gert. We worden kort rondgeleid over het erf en het is meteen wel duidelijk dat het hier een gezellige boel is waar van alles mag en kan. Onze dochters van 6 en 8 jaar voeleen zich er meteen thuis en ook wij staan direct “op standje relax”.

Check hier de boerderijen van Beter Boerenbed

Hoeve Waterschap Friesland

Hoeve Waterschap; een relaxte sfeer

De boerderij bestaat uit een stal met schapen, lammetjes, geiten, kippen, konijnen en 2 pony’s, een koeienstal en een grote wei. De kinderen zijn niet weg te slaan bij de lammetjes en konijnen. De lammetjes mogen ze melk geven en de konijnen zo vaak knuffelen als ze maar willen. De koeien worden ’s morgens om 07.00 uur en ’s middags om 17.00 uur gemolken en als je wilt, mag je ook daar ook bij helpen.

Op het erf van de boerderij Hoeve Waterschap staan wel 10 BoerenBed tenten. Onze tent heette Graspieper en heeft uitzicht op het weiland waar de koeien grazen en op de vaart richting het Tjeukemeer.

Betere Boerenbed en Hoeve Waterschap

We hebben al heel wat foto’s gezien van Het Betere BoerenBed, maar toch worden onze verwachtingen nog overtroffen. Alles klopt! Een mooi interieur met goede bedden, een heerlijke bedstee voor de kinderen en ook nog een stapelbed. En dan die houtkachel in het midden van de tent… heerlijk om met dit regenachtige weer met z’n allen omheen te zitten met warme chocolademelk.  

Verder is er, heel fijn, een toilet in de tent, een tafel met 6 stoelen en een goed uitgeruste keuken. En omdat er geen elektriciteit is, moeten we ’s avonds alles met kaarsen en olielampen verlichten. Behalve dat het even wennen is , is het bovenal heel sfeervol. Voor de tent staan nog een picknicktafel en twee relaxstoelen.

Wat ons verbaast is dat bijna alle tenten bij Hoeve Waterschap van Boerenbed bezet zijn. En dat in deze tijd van het jaar. Wel heel gezellig, want de meisjes vinden al snel aansluiting bij een tweeling en zijn vervolgens het hele weekend met z’n vieren opgetrokken.

schapenboerderij texel

Meer informatie over Hoeve Waterschap vind je hier

Met pinksteren op pad naar Hoeve Waterschap

Lekker de hele dag buiten in de wei, in de speeltuin of op de skelters en in de stal bij de dieren. De stal met de lammetjes is natuurlijk favoriet! Op een gegeven moment komen de dames aangerend met de mededeling dat een schaap op het punt van bevallen stond. Uiteindelijk hebben we die eerste avond 2 lammetjes geboren zien worden. Zó leuk!

Activiteiten bij Hoeve Waterschap

’s Morgens is het wel een beetje afzien, want als je uit bed stapt is het zooo koud! De houtkachel moest dan flink worden opgestookt en na een tijdje is het dan wel weer lekker warm. Na het ontbijt met vers boerenbrood en verse eitjes mogen we met boer Stef, de vader van boer Gert, op pad. Met z’n allen in een bak achter de trekker en daarna een flink stuk lopen in natuurgebied De Rottige Meenthe. Het regent pijpestelen, maar dat mag de pret niet drukken, want het gebied is prachtig!

’s Middags rijden de kinderen een paar rondjes op pony Montana terwijl pony Janneke aan een touw in de buurt staat om ervoor te zorgen dat Montana niet onrustig wordt.

’s Avonds doen we aan slow cooking op de houtkachel en daarna gaan we goed ingepakt het mandje in om te slapen. Midden in de nacht worden we ineens gewekt door het geblaat van de schapen en de lammetjes. Die blijken ontsnapt uit de stal en tja, als er een schaap over de dam is…

Andere betaalbare ideeën voor een weekendje weg met pinksteren lees je bij collega blogger Tikva.

Het Betere BoerenBed Hoeve Waterschap Friesland

In de hottub

De volgende dag hebben we zo’n fijne hottub gereserveerd. Eigenlijk hadden we die van tevoren willen regelen, maar daar was het niet van gekomen. Gelukkig is er nog 1 beschikbaar. Alles bij elkaar duurt het wel 4 uur voordat de hottub klaar is; 2 uur vullen met water en 2 uur stoken om ‘m warm te krijgen. En ondertussen komen de meisjes ongeveer ieder half uur vragen of ze al kunnen “zwemmen”. Bikini’s zijn een dag van tevoren al gepast, dus ze zijn er helemaal klaar voor…

Na de hottub moeten de koeien nog gemolken, want dat hebben we nog niet gedaan en daarna lopen we over de dijk langs de vaart naar het dorpje Echtenerbrug om daar bij de Dikke Tut te eten.

’s Avonds als de kinderen lekker in de bedstee liggen, kunnen we eindelijk zelf in de hottub. Wat een geweldige ervaring om midden op het boerenland onder de sterrenhemel in zo’n warm bad te zitten! We krijgen eerst nog een kleine regenbui over ons heen, maar daarna zien we alleen nog maar sterren, sterren en nog eens sterren!

Alles bij elkaar hebben we alle vier enorm genoten van het weekend! Wat een heerlijke plek is Hoeve Waterschap en wat zijn Gert en Crista ontzettend relaxt en gastvrij. We komen zeker een keer terug!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven