Hoeveel snoep per dag krijgt jouw kindje eigenlijk?

Oké, we weten allemaal dat snoepen niet gezond is en we weten ook allemaal dat snoepen soms zo ontiegelijk lekker is. Ik ben zelf een groot fan van snoepjes, altijd al geweest! Mijn moeder haalde het in huis en dacht het altijd wel op een goede plek te kunnen verstoppen. Dan vindt ze het toch niet, dacht ze. Ik liet haar gewoon lekker haar gang gaan, ik… ik vertrouwde gewoon op mijn fijne neus! Heilig! Die liet mij nooit in de steek. Hoeveel snoep per dag ik at, was dus afhankelijk van wat er in huis lag.

hoeveel snoep per dag

Ik kon het vinden boven in de kast, op zolder, verstopt onder een laken, verscholen in een plastic tas in de meterkast. Je kan het zo gek niet bedenken. Je doet maar moeders, dacht ik, ik vind het toch wel. Nanananana…

Snoepmonsters in huis

Nu jaren later heb ik zelf van die lieve kleine snoepmonstertjes in huis. En ik… ik verstop het gewoonweg niet. Zij zijn ook verzot op snoep en hebben zo’n zelfde heilige neus. Dus vergeet het maar! Ik stop mijn tijd niet in creatieve verstopplekken, het heeft totaal geen zin. Tot op de dag van vandaag ben ik zelf nog steeds verliefd op al die felgekleurde en zwarte lekkernijen. Alleen vroeger kon ik het eten zonder dat ik er dik van werd, maar dat is tegenwoordig wel anders. Hoeveel snoep per dag er nu doorheen gaat? Ik laat het nu (als het me lukt) liever liggen.

Hoeveel snoep per dag eet jouw kindje eigenlijk?

Je hoort en leest er steeds meer over tegenwoordig. Soms denk ik wel eens dat moeders niet anders meer doen dan de hele dag gezonde lekkernijen voor hun kinderen klaarmaken. Hoeveel snoep per dag is daar he-le-maal geen vraag. Tenzij het gezond is. Is het niet voor een Bento Lunch, dan wel voor een verjaardagstraktatie. Toch zijn er ook wel een onderzoeken naar gedaan dat snoepen wél gezond is. Wist je dat?

Eten jouw kinderen snoep of ben je écht allergisch voor het woord alleen al en krijgen ze alleen maar gezonde lekkernijen? Ik moet eerlijk bekennen dat ik het soms niet eens in huis heb, op een paar “aan-elkaar-geplakte-marshmallows-die-eerst-een-vuurtje-verdienen-om-weer-lekker-zacht-en-smeuïg-te-worden” na.

Onbedwingbare zoete trek

Maar andere keren kan ik me ook niet bedwingen en gaan de “lekker-weg-te-kauwen-zakjes-snoep” rijkelijk over de toonbank van de supermarkt. Liefst met zoveel mogelijk  E nummers 😉 . We handhaven hier de regel van 2 snoepjes per dag. Lees: dit proberen we, mits we een feestje hebben of ze bij de buren gaan bietsen, want ook dat gebeurt.

Vind jij 2 snoepjes per dag teveel of te weinig? En hoeveel snoep per dag vind jij dan ‘gewoon’ ? Soms vragen ze er hier niet naar en hebben we een snoeploze dag. Maar misschien ben jij van mening dat elke dag een snoeploze dag moet zijn?

Ik ben benieuwd! En uiteraard zijn lekkere alternatieven ook zeer welkom! Als ik er maar niet de hele dag voor in de keuken hoef te staan!

Andere interessante artikelen over kinderen en snoepen:

*gebruikte afbeelding van Shutterstock

1 gedachte over “Hoeveel snoep per dag krijgt jouw kindje eigenlijk?”

  1. Hier wordt gewoon gesnoept. Maar wel met mate. Mijn jongste 2 (4 en 9) krijgen een koekje mee in hun broodtrommel. Mijn dochter van 14 kiest ervoor om geen koekje mee naar school te nemen. Op school en op de BSO mag niet worden gesnoept. Op vrijdagmiddag zijn ze bij opa en oma en daar krijgen ze altijd iets lekkers, een appelflap of worstenbroodje ofzo. Op de 2 dagen dat ze uit school naar huis komen (continurooster, dus elke dag om 14.15), krijgen ze van mij iets lekkers. Dat kan een snoepje zijn, maar ook een koekje/ijsje/zakje chips/… En als we ’s avonds alles opgeruimd hebben en papa en mama een kopje koffie pakken, mogen ze kiezen of ze een snoepje of een koekje willen. En ook in het weekend gaat dat eigenlijk zo. Tenzij we een feestje hebben natuurlijk….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven