40 jaar en in de plus…. dan draag je hoge broeken

Ben je net als ik 40 jaar plus en is je buik niet meer zo strak als je zou willen (ook niet na al die oefeningen en dat gezonde voedsel wat je naar binnen werkt)… dan voel je waarschijnlijk exact hetzelfde als ik én draag je net als ik hoge broeken. Ik zal je vertellen waarom.

Het uitmesten van je kledingkast

Ik ben normaal niet zo van het bewaren, maar als het op kleding aankomt dan heb ik er toch moeite mee om spullen weg te gooien die nog goed zijn. Het een is te klein maar ‘wie weet pas ik er wel weer een keertje in’ (not). Het ander is nu uit de mode ‘maar wie weet komt de mode toch weer terug’ . Voor de jonkies onder ons: als je 40 jaar of meer bent dan maak je dat mee ja 😉 ! En dan komt de meest verschrikkelijke… de o-zo-gave-broek die je nog steeds past maar gewoon niet meer lekker zit. En waarom niet? Omdat je buik over de rand heen ‘valt’.

hoge broeken

Een ieder die mij kent weet dat mijn buik echt niet gigantisch is, maar na meer dan 40 jaar ‘leven en lekker eten’ èn 2 kinderen is hij helaas niet meer zo strak als hij geweest is. Als ik mezelf op een heel strak regime zet (geen lekkers, geen brood, geen pasta, geen snoep en geen wijn: jasses wat een leven) dan komt hij weer meer in shape, maar zodra ik dan een of twee dagen een boterhammetje eet tussen de middag dan is het alweer mis!

40 jaar… hoge broeken en buiken

Maar even terug naar de broek. Het is zo’n hippe spijkerbroek die vol gaten en witte spetters zit. Qua uiterlijk een van mijn favorieten en ook al ben ik 40 jaar and more… ik vind dat ik deze broek qua uiterlijk nog best wel aan mag. De crux zit hem echter in het bovenste deel van de broek. Hij valt qua model onder mijn buik, echt laag in de taille zeg maar. En dat is volgens mij met al dit soort broeken zo. Dat zit bij mij voor geen meter meer! Zolang ik er iets los op draag en geen strak shirt, is er voor het oog niets aan de hand. Niemand ziet er iets van en het staat hartstikke hip. Maar gatver, wat zit dat irritant.

Hijsen of een bouwvakkerslook

De hele dag loop ik mijn broek op te hijsen. Ik doe een poging om hem over mijn buik heen te krijgen, maar dat lukt niet. Heeft niets met mijn buik te maken, maar meer met het feit dat het stuk broek daar gewoon niet langer is 😉 . Vanaf mijn kruis tot hoger opgetrokken, dat haalt hij gewoonweg niet. En zolang ik maar stil zit is er niets aan de hand, maar zodra ik ga staan dan begint het gehijs weer. Op de fiets de kids ophalen? Tuurlijk, maar zodra ik afstap moet ik even hijsen (ook met riem). Iets van de grond afrapen? Ten eerste moet ik in de gaten houden dat men me niet voor bouwvakker aanziet, en ten tweede moet ik direct daarna weer hijsen.

Herken je dat? Zó vervelend!

Welk merk broeken met hoge taille past dan wel?

Gelukkig heb ik onlangs online een super toffe broek gekregen met een camouflageprintje. Een broek van het merk NICKJEAN. Zomaar zonder te passen, maar wel met een beetje feedback van de klantenservice daar 🙂 heb ik het aangedurfd om hem te bestellen. En toen ik hem aantrok voelde ik de grijns op mijn gezicht opkomen. YESSSSS! Het is een hoge broek! Ook al ga ik zitten, fietsen, bukken … het maakt allemaal niet uit. Met deze broek hoef ik niet steeds te hijsen. Of alle broeken van dit merk zo vallen, daar ben ik nog niet achter, maar ik heb inmiddels nog een andere broek op het oog, dus binnenkort ga ik weer even met de klantenservice mailen 😉 .

Gelukkig zijn er steeds meer merken die broeken met een hoge taille maken. Super fijn dat er tegenwoordig steeds meer keuze is en dat ook comfort belangrijk ik bij grotere webshops. Bij Zalando vind je bijvoorbeeld hippe dames jeans met hoge taille van diverse merken.

Nu is mijn spetterbroek qua uiterlijk nog steeds mijn favoriet, maar o wat ben ik blij met dit nieuwe model. Konden ze alle hippe broeken maar zo maken … want ik ben ècht nog niet toe aan een bloemetjesrok!

Ben ik de enige met bovenstaande frustratie? Of heb jij ook zulke frustraties met kledingstukken? En als jij dit probleem met taille broeken ook herkent, welk merk is dan jouw favoriet voor hoge broeken?

1 gedachte over “40 jaar en in de plus…. dan draag je hoge broeken”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven