Hoe houd je je huisdier gezond? 5 tips om je hond goed te verzorgen.

Huisdieren vind je in heel veel gezinnen, vooral honden en katten zijn populair. Maar hoe moet je je hond nu écht verzorgen?

En wat is belangrijk voor je katten? De verzorging van je hond of kat vereist best wat tijd. En daarnaast is het belangrijk dat je weet wat je doet.

honden verzorgen

Vandaar in dit blog 5 tips over het verzorgen van je honden en katten. Hier moet je zeker op letten!

Honden en katten verzorgen; de beste verzorging met deze tips

Je wilt je trouwe huisdier natuurlijk zo gezond mogelijk houden. Maar wat houdt zo’n gezonde levensstijl dan allemaal in? In dit artikel vertellen wij je hoe je je huisdier zo gezond mogelijk houdt.

Waar moet je aan denken als je je honden en katten goed wilt verzorgen en welke verzorging heeft de hoogeste prioriteit?

1. Gezonde voeding voor je huisdier

Een goede gezondheid begint natuurlijk met goede voeding. Vlees en vis leveren belangrijke voedingsstoffen en het is belangrijk dat dit het belangrijkste ingrediënten zijn van de voeding.

Orgaanvlees is ook gezond voor je huisdier, denk bijvoorbeeld aan hart en pens. Door het eten van dierlijke eiwitten wordt de kans op overgewicht kleiner.

Wil je je hond goed verzorgen dan start dat dus met een goede voeding.

Je kunt ook af en toe een scheutje zalmolie door het eten mengen, dit zorgt voor een gezonde en glimmende vacht en de omega vetzuren in zalmolie hebben nog enorm veel andere voordelen.

Ook is het soms nodig om de dagelijkse behoefte van je huisdier aan te vullen met natuurlijke supplementen om de gezondheid extra te ondersteunen.

Voor dergelijke gezonde supplementen en voeding zit je bij Organimal helemaal goed.

2. Voor de darmen zorgen is belangrijk voor honden en katten

De darmen vormen het grootste deel van de weerstand van zowel mensen als dieren. Dus het is enorm belangrijk om goed voor de darmen te zorgen bij je jonden en katten.

Dit doe je door goede voeding te geven en natuurlijk schadelijke voeding uit te sluiten. De darmflora bestaat uit miljarden bacteriën en die helpen op verschillende manieren het lichaam gezond te houden.

Maar er zijn ook slechte bacteriën die er juist voor zorgen dat dieren ziek worden. Een goede probiotica kan er voor zorgen om de darmbalans weer te herstellen.

Wist je dat ook honden en katten kunnen profiteren van probiotica bij hun verzorging?

3. Welke supplementen zijn goed voor mijn huisdier?

Heeft jouw hond of kat bij het verzorgen supplementen nodig bijvoorbeeld ter aanvulling op de voeding?

Weet dan dat je het beste natuurlijke supplementen aan je huisdier kan geven. Bij natuurlijke supplementen weet je zeker dat ze vrij zijn van chemicaliën en andere rommel.

Kijk eens op Organimal.nl , zij zijn namelijk gespecialiseerd in de gezondheid van huisdieren. Zij verkopen natuurlijke voeding en supplementen en geven gratis dierenarts advies.

4. Stress vermijden als onderdeel van verzorgen hond en kat

De gemoedstoestand van je huisdier heeft net als bij ons mensen een enorme impact op het lichaam. Continue stress ervaren zorgt voor een minder goed functionerend lichaam met alle gevolgen van dien.

Het gaat dus niet alleen om de uiterlijke verzorging van je hond of kat, en om de voeding, maar ook om het mentalen zorgen voor je huisdier.

Wist je dat veel huisdieren worden beïnvloed door de gemoedstoestand van hun baasjes? Dus zorg niet alleen goed voor je huisdier, maar ook zeker voor jezelf. 

5. Schone mand/drinkbakken

Om je hond of kat goed te verzorgen en gezond te houden, is het ook belangrijk om hun kattenmand, hondenmand of bench goed schoon te houden. Zo voorkom je onder andere vervelende infecties.

Ook de drink- en eetbakken moeten goed schoon gehouden worden en het water kun je het beste dagelijks verversen. Kleine moeite, groot plezier.

Een drinkfontein is een goede oplossing voor verser drinkwater en huisdieren die beter gaan drinken.

6. Je hond goed verzorgen? Houd de tanden gezond!

Geef vooral ook voldoende aandacht aan het gebit van jouw huisdier. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat 85% van de volwassen honden gebitsproblemen heeft. Tandplak is vervelend en zit vol bacteriën.

Je kunt dit onder andere tegengaan door het gebit van je huisdier te poetsen of door het gebruik van bijvoorbeeld zeewier of andere supplementen.

Ook regelmatig een hard bot geven om op te kauwen is goed voor het verzorgen van het gebit van je hond.

Wanneer je zeewier toevoegt aan het eten, heeft dit veel voordelen. Zo verandert zeewier de samenstelling van het speeksel, waardoor tandsteen kan worden bestreden. Daarnaast heeft zeewier nog meer voordelen, het zorgt onder andere voor een goede spijsvertering.

goede verzorging hond

7. Voldoende beweging hoort bij verzorging hond

Heb je een hond? Zorg dan dat je voldoende wandelt. Ook dat hoort bij het verzorgen van honden. Op die manier kunnen ze hun energie kwijt en ga je overgewicht tegen.

Daarnaast is de buitenlucht niet alleen gezond voor je viervoeter, maar ook voor jou.

Heb je een kat, dan ga je naar natuurlijk niet mee wandelen. Alhoewel, ook dat kan. Als je een kat hebt, zorg er dan voor dat hij/zij lekker kan spelen. Dat kan door middel van speciale kattenspeeltjes of een krabpaal.

8. Gezondheidscontroles

Om je huisdier helemaal gezond te houden, hebben ze regelmatig gezondheidscontroles nodig. Laat ze regelmatig ontwormen en inenten.

Het is ook belangrijk om regelmatig vlooiencontrole te doen en hun vacht verzorgen hoort er ook bij.

Je ziet, er komt aardig wat bij kijken. Als je je best doet op deze punten, komt het helemaal goed met de gezondheid van jouw huisdier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven