Naar een hotel met baby, is dat wel een handig idee?

Vijf weken na de bevalling van Bente viel mijn oog op een aanbieding in een folder van een bekende drogisterijketen. Hotelovernachtingen voor slechts een tientje per persoon per nacht! Met wallen tot onder m’n knieën van de nachtvoedingen besloot ik dat wij er over een tijdje maar eens een weekendje op uit moesten. Even bijslapen en genieten van elkaar. Geen nachtje in een hotel met baby, maar lekker samen en de baby uit logeren. Ik boekte een weekend in Maart en zag onszelf al helemaal tot rust komen, in alle rust uit eten gaan en ons verder niet al te druk maken.

hotel met baby

Zonder baby een nachtje weg in een hotel?

In Januari hadden we als nieuw gezin inmiddels een ritme gevonden en waren de wallen onder mijn ogen opgetrokken tot een acceptabel niveau. Ik bedacht me dat Maart ineens wel heel dichtbij kwam en dat ik er niet aan moest denken om ons meisje twee nachten bij een oppas achter te laten. Herken je dat? Ik mailde het hotel met de vraag of we haar misschien mee konden nemen. En jawel, dat bleek geen probleem. Er zou een babybedje voor haar op onze kamer neergezet worden zodat we lekker konden gaan logeren in het hotel met baby!

Praktische bezwaren

Daar gingen we dan, in Maart. Manlief had al eens geklaagd over hoe onpraktisch het hem leek om Bente mee te nemen naar een hotel. ‘Wat moeten wij dan doen als Bente slaapt? We kunnen haar moeilijk alleen op de kamer laten’ en ‘Waar warmen we haar eten dan op? Er zal wel geen magnetron op de kamer staan’. Ik moet eerlijk bekennen dat ook ik mijn bedenkingen had, maar ik kwam met praktische oplossingen. We zouden Bente haar bedje in de badkamer neerzetten en dan zouden wij eindelijk weer eens toekomen aan een goed boek. We zouden ‘gewoon’ met ons drieën uit eten gaan en daar kon men heus wel een potje eten voor ons opwarmen. Probleem opgelost!

Naar het hotel met baby liep even anders

Toen we eenmaal op onze hotelkamer aankwamen bleken we met één ding geen rekening te hebben gehouden. Onze badkamer had geen deur. Dus helemaal stil en helemaal donker konden we het er niet maken. Dat zou geen probleem zijn, wanneer onze dochter een makkelijke slaper zou zijn, maar Bente slaapt het allerbest wanneer het pikkedonker is en er zo weinig mogelijk geluid om haar heen is. Dus wij deden alle lichten uit en verroerden ons niet. Niks geen goed boek, op vrijdagavond lagen wij alle drie om 20.30 uur al te slapen.

Voor de rest was het ook wat improviseren. Niets qua babycomfort; geen tafelstoel op de kamer, geen commode waar we haar konden omkleden, het was allemaal wat aanpassen voor ons.

De volgende dag hadden we het alle drie prima naar ons zin. We maakten een hele lange wandeling, zaten op een terrasje, gingen uit eten (waar ze uiteraard het potje eten op konden warmen) en waren om 19.00 uur weer terug in het hotel met onze baby. Bente was uitgeteld, maar wilde maar niet slapen, totdat we het licht weer uitdeden. Wederom lagen wij vroeg in bed. Om 20.00 uur gingen bij mij de luiken dicht.

Tip: een HOTELOVERNACHTING MET OUDERE KINDEREN is top bij het HUP Hotel

Geen tel spijt

Of ik er spijt van heb dat we onze baby meenamen naar het hotel? Nee, absoluut niet. Ik kan haar nog niet voor een heel weekend missen, dus dit was een prima tussenoplossing. Bovendien is mijn plan van vijf weken na de bevalling meer dan geslaagd: we hebben eens even flink bij kunnen slapen en dat was zeer welkom!

Tip: mocht jij voor eenzelfde keuze staan… laat je dan niet weerhouden door mijn blog, maar zorg ervoor dat je iets beter weet waar je aan toe bent door met het hotel de mogelijkheden te bespreken. Check bijvoorbeeld ook even de paklijst van die Jenny samenstelde voor haar eerste weekendje weg met de baby.. én stel zelf niet veel eisen aan je weekend, dan wordt het helemaal top!

1 gedachte over “Naar een hotel met baby, is dat wel een handig idee?”

  1. Ik heb ook een kleine baby, en ik denk ook er geen spijt van kan zijn als je je dochter ergens naartoe meeneemt! Ik ben gewoon moe van mijn woning en omgeving, daarom vind ik zo’n idee om naar een hotel samen met mijn baby voor het weekend te gaan geweldig! Ik hoop dat ze onze trip leuk vindt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven