Thuis slapen alsof je in een hotel slaapt? Check deze tips!

Er was een tijd dat het me niet veel kon schelen hoe onze slaapkamer er uit zag. Het matras lag op de grond, de grond lag vervolgens bezaaid met kleren en de slaapkamer had verre van een hotelwaardige uitstraling. En nee, dat was niet in mijn pubertijd.

Tegenwoordig denk ik daar heel anders over en word ik juist happy als ik in mijn slaapkamer rond kijk. Het is gewoon al leuk om s’avonds de slaapkamer in te komen en voelt een beetje hotel-achtig aan met deze uitstraling.

Onze slaapkamer straalt een soort ‘welkom’ uit, terwijl hij eigenlijk nog niet eens klaar is. Heerlijk, daar wil je je bedtijd wel voor vervroegen en je bed opmaken wordt zo ook leuk.

De slaapkamer een hotel uitstraling geven

Vorige week riep Lotte tegen me ‘Mam, het lijkt wel een hotelkamer’ toen ze in haar eigen slaapkamer kwam en in haar bed kroop. En dat was precies mijn bedoeling.

Ik had haar bed opgemaakt met een nieuw fris wit dekbedovertrek van Schering & Inslag. Normaal heeft ze een groen dekbedovertrek op haar bed liggen omdat ze een groen-gele kamer wilde hebben. Maar een tweede dekbedovertrek is eigenlijk wel een must vind je niet?

Niets vervelender als dat je het dekbedovertrek wast en het niet op tijd droog is in de avond. En dat overkomt me meer dan eens! Geen idee of het aan onze droger ligt, maar goed drogen doen onze dekbedovertrekken nooit.

Toegegeven… als ik het dekbedovertrek had gestreken of met de Steam One had behandeld dan had het er nog strakker uitgeziemn, maar ik vind dit al een heel mooi beeld zo!

Naast dat ze het dekbedovertrek aan vind voelen alsof ze in een hotelbed kruipt heb ik ook haar kussens zo neergelegd als in een hotel. Samen met het beste matras dat er onder ligt is dat wel een feestje natuurlijk!

Kleine moeite groot plezier 😉 , en dat bracht me op het idee om een leuk artikel te schrijven over een slaapkamer met hotel uitstraling. Want er zijn wel meer dingen die je kan doen om je slaapkamer op een hotelkamer te laten lijken!

Lekker veel kussens op je bed

Goed, we beginnen dus even met de kussens op je bed. Hoe meer kussens hoe beter om de hotel uitstraling van je slaapkamer te bevorderen. Binnen bepaalde grenzen natuurlijk, want je moet nog wel in bed kunnen liggen natuurlijk.

Zorg ervoor dat de kleuren van de kussens matchen met de andere kleuren in de slaapkamer. Dus deels kleuren die in het dekbed zitten, maar ook deels kleuren die terugkomen in het behang, of in de verf op de muur.

Of kleuren die in andere accessoires terugkomen. Voor een echte hotel uitstraling leg je de kussens niet gewoon neer, maar zet je ze een beetje overeind tegen het hoofdeinde van je bed, zoals je hieronder ziet.

hotel chique slaapkamer
Bron: Pinterest Welke
slaapkamer met hotel uitstraling
Bron: Pinterest Tinekhome
mooi hoofdbord achter bed
Bron: Pinterest architectural digest

Tip: ook andere vormen kussens doen het goed, denk daarbij bijvoorbeeld aan van die elegante kussenrollen.

Zorg voor een bed met hoofdbord

Als je kiest voor een bed met hoofdbord heb je al snel een chiquere uitstraling dan bij een bed zonder hoofdbord. En als je er dan voor zorgt dat dat hoofdbord ook nog eens bekleed is met bijvoorbeeld fluweel of leer, dan krijg je per direct een echte hotel uitstraling in je slaapkamer.

Velvet kijkt niet alleen heel chique, maar voelt ook nog eens heel fijn aan als je hier met je handen tegenaan komt. Maak een mooie verdeling in je hoofdbord zoals je hier beneden ziet of kies voor prachtige latjes achter je bed als hoofdbord.

hoofdbord bed bekleden met velvet
Bron: Pinterest dcdf
een latjeswand achter je bed als hoofdbord
Bron: Pinterest Studiozodiac
slaapkamer in hotel look
Bron: Pinterest Interiorzine

Exclusief behang of andere muurbekleding achter je bed

Naast een chique hoofdbord achter je bed kan je ook veel doen met de uitstraling van de wand achter je bed voor een mooie hotel look in je slaapkamer. Opvallend behang zoals hieronder met die prachtige bladeren erop bijvoorbeeld. Of behang met een glansje erin of metalic stuc op de wand als muurbekleding.

prachtig behang met grote bladeren achter je bed
Bron: Pinterest Bocadolobo
metal stuc koperen wand in slaapkamer
Bron: Pinterest Goossens
behang met een glansje zorgt voor een chique uitstraling inje slaapkamer
Bron: Pinterest Arte-international

Aangezien meerdere lezers me gevraagd hebben waar het behang met de bladeren vandaan komt hier de link waar je dit behang kan vinden: behang grote bladeren

Een fijn dekbed en een nog lekkerder dekbedovertrek

Je kan de hele slaapkamer een prachtige chique uitstraling geven, om een hotel chique slaapkamer te creëren, maar als je dekbed en het betreffende dekbedovertrek niet fijn zijn, dan kan je het wel vergeten. Eigenlijk zou deze dus misschien wel op nummer één moeten staan.

Lotte riep niet voor niets dat ze het gevoel had alsof ze in een hotelbed kroop. Dat komt door het biologisch katoenen beddengoed waarmee ik haar bed heb opgemaakt. Het is overigens het paradepaardje van Schering & Inslag, de webshop waar dit beddengoed vandaan komt.

Met zorg produceren ze duurzaam en zacht beddengoed dat dat heerlijke gevoel geeft als je eronder kruipt. Tegelijk zorgt het voor een fijne frisse uitstraling waar ook hotels zo goed in zijn.

Het 100% biologische katoen komt uit India waarbij de teelt vrij is van pesticiden, insecticiden en andere chemicaliën. Alleen dat slaapt al lekkerder natuurlijk.

Ooit heb ik me eens bedacht dat ik een satijnen dekbedovertrek wilde hebben. Toen ik er goed en wel een nachtje over geslapen had kwam ik daar snel van terug.

Brrr, het haakt aan alle kanten aan je voeten als je ook maar een klein beetje ruwe handen of voeten hebt en s’nachts glijdt het ook zonder pardon van je bed af. Voor mij niets anders meer dan puur katoen op mijn bed!

Een hoogpolig tapijtje voor je bed en een plaid erop!

Er zijn nog maar weinig mensen die vloerbedekking op de slaapkamer hebben liggen. De meeste mensen kiezen voor onderhoudsvriendelijke vloeren zoals bijvoorbeeld laminaat of pvc. In dat geval is een hoogpolig vloerkleed wel bevordelijk om de hotel uitstraling in je slaapkamer naar voren te laten komen.

Daarnaast is het ook een stuk fijner uit bed stappen in de ochtend met je voetjes in het vloerkleed in plaats van op de koude vloer.

Verder drapeer je natuurlijk een mooi plaid over je bed om nog nèt dat beetje extra uitstraling te creëren, precies zoals ik ook bij Lotte haar bed gedaan heb.

Een lekker plaid onder je bed zodat je geen koude voeten krijgt
Bron: Pinterest Lejournaldelamaison
vloerkleed onder je bed voor  een fijne uitstraling
Bron: Pinterest Cotemaison
lichte slaapkamer met groot vloerkleed onder bed
Bron: Pinterest Kellynan

Lampjes aan, liefst al voordat je de kamer in komt

Verlichting doet natuurlijk ook veel in de slaapkamer. Liefst maak je gebruik van romantische verlichting, en niet alleen van de hoofdlamp in de slaapkamer. Kies bijvoorbeeld voor een lampjesslinger die een gezellig effect geeft, of een mooie arabische lamp die het licht mooi verspreid.

Ook de nest lamp die wij in de woonkamer hebben hangen geeft een mooi subtiel licht. Check mijn blog over zelf een lichtplan maken als je de lamp wilt zien.

Tip: Frank is hier de gadget freak in huis. Ik geef daar normaal niet zoveel om, maar wat ik wél echt leuk vindt is dat de sfeerlampen in onze slaapkamer automatisch aangaan in de avond.

Frank heeft het zo ingesteld dat ze -tegen de tijd dat we naar bed gaan- automatisch aanspringen. Ook dat bevordert het hotel gevoel in onze slaapkamer.

Lekker geurtje om bij in slaap te vallen

De laatste tip die ik je wil geven is dat een lekker luchtje heel veel kan doen. Je kan daarvoor zorgen door bijvoorbeeld een mooie Rituals diffuser aan te schaffen (staat ook mega tof), of te kiezen voor een aroma diffuser die je met etherische oliën vult.

Het voordeel van de eerste is dat je die ook weer op tijd kan instellen. Dus net voordat je naar bed gaat laat je hem heel even zijn werk doen.

Ben jij van een hotel uitstraling in je slaapkamer of geef je er niet veel om hoe het eruit ziet?

2 gedachten over “Thuis slapen alsof je in een hotel slaapt? Check deze tips!”

  1. Ik zag op je blog een behang met grote bladeren opgesloten in een kader van latten welke doorlopen over het plafond. Ik zou dit graag in onze slaapkamer willen toepassen. Weet je waar het behang vandaan komt? Ik hoor het graag.
    Bvd, Anita

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven