Hotelmanager, door Ingrid de Bruijn

‘Mam, wil jij alsjeblieft wat voor me doen.’ ‘Zoals wat?’ ‘Het begint met een C en eindigt met een N.’  Zeg nou maar gewoon wat je bedoelt. ‘Nou een Cappuccino makeN alsjeblieft?’ ‘Goed hoor knul, maar kan jij dan ondertussen even wat voor mij doen?’

‘Wat had je in gedachten mam?’ ‘Het begint met een s en eindigt met een n.’ ‘Sitting on the couch and watching televisioN?’ ‘Nou nee’, die bedoelde ik nou net even niet. ‘Shoarma bestelleN?’ Dacht eigenlijk meer aan STOFZUIGEN.

Hij houdt zich wat de huishoudelijke taken betreft echter graag van de domme. De wasmachine vullen, geen idee hoe dat moet. Het past er gewoonweg niet allemaal tegelijk in. Nee dat begrijp ik ook wel. Als je alles wat op de vloer van je kamer ligt in een keer in zo’n machine wilt proppen gaat dat echt niet lukken. Daar heb je een wasserette voor nodig, niet één wasmachine.

Volgende dag. Zijn vader heeft net een kleine operatie aan zijn hoofd achter de rug. Niets bijzonders. Niks ernstigs maar toch. Je weet het mannen, ziek zijn en aandacht. Drie dingen die toch wel behoorlijk bij elkaar horen. Niet volgens mijn zoon. Hij heeft totaal geen begrip of medelijden voor zijn min of meer geblesseerde vader. ‘Kun jij voor mij even een eitje bakken? Net zo een als gisteren. Die was zo lekker.’ Doe het even zelf wil ik nog zeggen. Helaas, mijn verloofde staat al op en gaat een ei bakken, onverbeterlijke goedzak als hij is.

Deze nazaat heeft besloten om na het behalen van zijn VWO diploma een jaartje niets te doen. In ieder geval niet te gaan studeren tot hij weet wat voor studie hij wil gaan volgen. Tot op heden heeft hij geen idee. Hij werkt op de dagen dat hij moet trainen overdag bij de videotheek. Nou ja, werken. Hij stopt dvd’s in een hoesje en kijkt vervolgens de hele dag films die hij nooit eerder heeft gezien, als die al bestaan. Op de dagen dat hij niet traint, werkt hij ’s avonds. Dan verkoopt hij goede doelen. Je kan zeggen wat je wil, hij is niet te beroerd om iets te doen, voor een ander en doorgaans buiten de deur. In huis is hij wel te beroerd om ook maar iets te verplaatsen. Behalve zichzelf, als het echt niet anders kan. Daarom weet ik de ideale studie voor hem. Op zijn lijf geschreven. Hij wordt hotelmanager. Kan hij de hele dag op zijn luie reet zitten en bevelen geven. De boel in de gaten houden, bedden testen, eten testen. Films bekijken voor ze op het videokanaal van het hotel verschijnen. Een betere baan kan ik niet voor hem bedenken. Alleen die studie, dat wordt een hele opgave. Dan moet hij op kamers. En ja, dan moet je toch echt het een en ander zelf doen. Hoewel hem kennende, neemt hij dan een hulp in de huishouding. Of misschien wel een stagiaire, van de Hotelschool!

Wij maken in onze blogposts gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven