De leukste houten speeltoestellen voor veel buitenspeel plezier

Jeej, we gaan het goede seizoen weer tegemoet. We hebben zelfs al heerlijke dagen achter de rug, maar de lente is nog maar net begonnen dus onze kinderen kunnen straks weer naar hartelust buiten spelen. Denken jullie er over om een kindvriendelijke tuin te maken? Dan mogen de houten speeltoestellen niet ontbreken in je tuin natuurlijk. Check onderstaande inspiratie voor het mooiste houten speelgoed voor in eigen tuin zodat jullie kinderen straks met plezier de telefoon aan de kant leggen.

Houten speeltoestellen inspiratie voor in eigen tuin

Jaren hebben wij zo’n heerlijk huisje van hout in de tuin gehad. Een huisje met glijbaan en schommel natuurlijk. Eigenlijk nog redelijk eenvoudig van vorm, maar man o man, wat hebben de kinderen daar heerlijk ingespeeld. En bij al onze vrienden stond ook zo’n houten speeltoestel in de tuin. Typisch eigenlijk, dat dit toch wel een van de speelgoed producten is die als eerste aangeschaft wordt voor de kinderen. Mits je een tuin hebt die daar natuurlijk groot genoeg voor is.

speeltoestel van hout in eigen tuin

Maar wist je dat een houten speeltoestel helemaal niet altijd zoveel ruimte in beslag hoeft te nemen? Het hangt natuurlijk helemaal van het model af dat je kiest. Deze houten speeltoestellen zullen in ieder geval met zekerheid in de smaak vallen bij je kinderen. Maak van je tuin niet alleen een kindvriendelijke tuin, maar een waar avonturenparadijs waar je kinderen uren in kunnen spelen.

Avontuurlijke houten speeltoestellen voor kinderen

Deze speeltoestellen zullen de fantasie van jullie kinderen stimuleren. Ze zijn lekker kleurrijk en zorgen ervoor dat de kids zich in een compleet andere wereld kunnen wanen.

Tip: ga eens in op de verhalen die je kinderen te vertellen hebben als ze in het houten speelhuisje spelen. Wedden dat ze het prachtig vinden als je komt luisteren? En heb je een wat groter huisje zoals hieronder? Stel dan bijvoorbeeld eens voor om op een mooie zomernacht samen in het houten speeltoestel te slapen! Matrasje erin, slaapzak erbij en succes is gegarandeerd.

houten speeltoestellen

Uitbreiden van de houten huisjes met bijvoorbeeld glijbaan

Wist je trouwens dat heel veel houten toestellen uitbreidbaar zijn? Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een stuurtje in zo’n hut. Leuk om nog meer fantasieverhalen te stimuleren, ai ai kapitein! Maar ook een extra schommel, of een klimwand of een smartnet kan je toepassen om je kinderen nog meer speelplezier te bezorgen buiten. En natuurlijk kan het populaire buitenspeelgoed zoals een zandbak onder in de meeste houten speeltoestellen.

En alhoewel de meeste speelhuisjes standaard al een glijbaan hebben… mocht die van jullie dat nog niet hebben dan kan je altijd een glijbaan bijkopen bij dit soort houten speeltoestellen.

Tips voor de plaatsing van speeltoestellen van hout in je tuin

Mag je nog gaan bepalen waar je zo’n leuke speelhut in je tuin wilt zetten? Check dan de tips hieronder even:

We snappen natuurlijk helemaal dat je het speelhuisje graag in een hoek van de tuin zet zodat hij niet je hele tuin in beslag neemt en je nog makkelijk het gras kan maaien. Maar hou in de gaten dat je het houten speeltoestel wél in het zicht hebt vanaf je terras. Zeker als de kinderen wat jonger zijn is het goed dat je een oogje in het zeil kan houden.

Verder is het slim om het speelhuis op het gras te plaatsen of op rubberen tegels. Zorg in ieder geval voor een zachte ondergrond en zet hem niet op de tegels neer. Stel dat je kind een keertje een misstap zet willen we natuurlijk graag dat hij zich niet teveel bezeerd. De houten speeltoestellen zelf zijn gelukkig hartstikke veilig.

Zelf een houten speeltoestel bouwen of pimpen?

Het zelf bouwen van een speelhuisje daar hebben wij ons nooit aan gewaagd. Ik vind het dan toch wel spannend of dat het allemaal stevig genoeg is. Van de houten speeltoestellen die je kan kopen weet je zeker dat ze volgens bepaalde standaarden en richtlijnen gemaakt zijn. En dus veilig zijn.

Maar dat neemt niet weg dat je zelf echt wel een draai kan geven aan een gekocht houten speelhuis. Misschien vind jij het niet zo leuk om een speeltoestel in de tuin te hebben die je overal ziet? Dan heb je met een pot verf binnen no-time een toffe verandering neergezet. Check hieronder maar eens.

Bron: Wickey
Bron: Wickey
Bron: Wickey
Bron: Wickey

Hebben julie zo’n tof houten speeltoestel in de tuin?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven