Houten wanddecoratie in huis; de leukste ideeën

Eindelijk heb ik ook wat houten wanddecoratie in huis hangen, en ik ben er zo blij mee! Je hebt ze vast en zeker al eerder gezien. Ik weet het, ik ben niet ‘bijzonder’ in mijn keuze voor deze wanddecoratie of die nu van hout is of niet. Maar boeien; je moet je huis inrichten op een manier waar jij blij van wordt. Al heeft de hele wereld het, dan is dat nog steeds prima. Afijn, ik ben blij dus met onze kolibrie en buffel. En ik laat jullie graag nog wat meer leuke ideeën zien van houten wanddecoratie.

Onze houten wanddecoratie; eindelijk!

Zoals gezegd heb ik dus sinds kort een houten kolibrie en een houten buffel in huis hangen. Super mooi uitgesneden muurdecoratie van -in mijn geval- berken hout. Ik hou ervan. De uitgesneden dieren stralen eenvoud uit door de geometrische vorm en geven de muur een fixe upgrade.

houten wanddecoratie kolibrie van berkenhout, geometrisch dier

1. Berkenhouten kolibrie op het kantoor

De muur waar deze kolibrie hangt was eerst gewoon leeg. Het is een muur op ons kantoor waar onderin een radiator geplaatst is. De muur is een dikke meter breed maar loopt ook pal tegen het kozijn aan. Geen plek dus om een kast of iets dergelijks neer te zetten. Wel staat er een grote Dracaena op die plek, recht voor het grote raam die dusook deels voor de muur valt. En eigenlijk was ik niet specifiek op zoek naar wanddecoratie voor deze muur, maar nu ik de houten kolibrie er heb hangen vind ik toch dat het er een stuk leuker uitziet. Wat vinden jullie?

houten kolibrie wanddecoratie

2. Stoere buffel op de kamer van onze puber

En dan de kamer van onze puber. Hij is er al een stuk op vooruit gegaan sinds ik het schrootjesplafond daar wit geschilderd heb, en ik een witte kleur op de muur heb geslingerd, maar hij is zeker nog niet klaar. Eigenlijk is het gewoon een saaie kamer, maar als ik het Luc vraag dan maakt het hem eigenlijk niets uit. Zegt hij. Toch is hij overduidelijk in zijn complimenten als ik iets aan zijn kamer toegevoegd heb, zoals de houten buffel die aan de wand is komen te hangen. Een typische man, zelf eigenlijk nergens naar kijken maar het stiekem toch wel leuk vinden als het voor hem gedaan wordt.

houten geometrische buffel als muurdecoratie

Zijn kamer was tot nu toe eigenlijk alleen maar functioneel. Maar beetje bij beetje begin ik hem wat stoerder aan te kleden. Nog even en hij gaat het leuk vinden om op zijn kamer te blijven. Maar goed dat zijn pc bij mij op kantoor staat, want anders zou ik hem helemaal niet meer zien, haha. Je kan deze houten wanddecoratie trouwens ook in bijvoorbeeld zwart plexiglas krijgen. Of in wit. Ook super mooi natuurlijk, maar aangezien zijn kamer al uit zwarte meubels bestaat wilde ik graag wat contrast aanbrengen met naturel tinten.

Binnenkort nog wat planken aan de muur, wat leuke posters in een lijst en planten en dan begint zijn puberkamer wat gezelliger te worden. De bufffel is in ieder geval een goed begin!

Ik bestelde de houten dieren bij Woodmania, waar ze nog veel meer gave wanddecoratie hebben.

Houten scrabble letters als wanddecoratie

3. Scrabble aan de muur als houten wanddecoratie

Als laatste heb ik een aantal scrabble letters daar besteld voor aan de muur. Helemaal leuk! En ook al duurt het nog wel twee maanden voordat ik ze kan ophangen (eerst slopen, en stuccen), ik kon het toch niet laten om ze in huis te halen. Uiteraard laat ik jullie het resultaat zien als ze hangen, maar hierboven zie je alvast hoe deze houten wanddecoratie onze ‘coffee corner’ mag gaan opleuken. ook al ligt het hier nog op mijn beton ciré tafel, het geeft al een goed idee van hoe het gaat worden. Ziet er gaaf uit toch?

Scrabble letters aan de muur
Bron: Pinterest
houten muurdecoratie met scrabble letters
Bron: Pinterest
wanddecoratie van hout met scrabble letters
Bron: Pinterest

Hier nog wat ideeën van hoe leuk deze houten scrabble letters op je muur staan. Ook heel leuk om te combineren met andere wanddecoratie.

Houten hexagons aan de muur
Bron: Pinterest

4. Hexagons aan de muur

Hexagons aan de muur als wanddecoratie is niet alleen leuk als ze met foto’s bedrukt zijn, maar ook in de vorm van deze houten wandplanken.

licht houten fotolijstjes als muurdecoratie met zwart witte afbeeldingen erin
Bron: Pinterest

5. Fotolijstjes van hout aan de wand

Super leuk om met houten wandlijstjes een prachtige sfeer te creëren. Doe er allemaal zwart witte afbeeldingen in en hang ze zoals hierboven bij elkaar. Of je dat nu in een rechthoek doet of niet, dat maakt niet uit. Zorg wel voor symetrie.

houten wanddecoratie circuit aan de muur

6. Voor stoere mannen en race liefhebbers

Een houten circuit aan de muur, over gave wanddecoratie gesproken! Ook deze spotte ik bij Woodmania. Ik ben zelf geen raceliefhebber, maar vind het wel mega stoer staan.

houten pollepels aan de muur in de keuken ter decoratie en om je keuken te pimpen
Bron: Pinterest

7. Hout aan de wand in je keuken

Voor in de keuken heb ik dus die scrabble letters gepland, maar deze houten pollepels zijn ook ontzettend tof om de muur in je keuken te pimpen. En ook nog eens eenvoudig te verkrijgen denk ik, want er zijn nogal wat kookwinkels die houten pollepels verkopen. Wel leuk natuurlijk om -net als hierboven- wat verschillende vormen te hebben. Erg leuk idee!

wandcirkels van hout aan de muur
Bron: Pinterest

8. Muurcirkels als houten wanddecoratie

Muurcirkels zijn niet meer weg te denken in alle woondtrends van het moment. Je hebt ze van allerlei materialen en dus ook in een houten variant. Erg mooi om ze op deze manier aan je muur te hangen. Speels en warm.

prachtige houten wandkast als muurdecoratie
Bron: Odingeniy

9. Een bijzondere houten boekenkast

Kijk, een boekenkast zie ik normaal gesproken niet als houten wanddecoratie, maar een boekenkast zoals hierboven mag daar best voor doorgaan!

wanddecoratie door middels van een houten pegboard

10. Pegboard aan de muur als houten wanddecoratie

Wil je mooi en handig met elkaar combineren dan is een houten pegboard een super oplossing om als muurdecoratie te gebruiken. Naast dat het er heel leuk en cosy uitziet is het ook nog eens enorm handig omdat je alles binnen handbereik hebt. Ideaal, zoals we ook al lieten zien in de tienerkamer van ons meisje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven