Huid reinigen, verzorgen en onzuiverheden voorkomen doe je zo

Je huid reinigen, hoe doe je dat eigenlijk? Omdat water de goede vetten van de huid verwijdert en ook een uitdrogend effect heeft, is een milde reinigingsmelk het beste om te gebruiken bij het reinigen van je huid. De beste manier is gelukkig ook de makkelijkste! Ik hoor namelijk vaak dat mensen het op een watje doen en dan het gezicht ermee inwrijven. Of een andere variant: met een watje en lotion proberen de melk er weer af te halen.

Ga voor KISS: Keep It Simple Sweetheart.

Lees ook: Huidveroudering door stress: dit kan je er tegen doen

Je huid reinigen

Je huid reinigen kan natuurlijk met allerlei verschillende producten. Maar je huid reinigen hoeft dus helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Hieronder lees je welke producten ideaal zijn.

Reinigingsmelk

Wil je je huid reinigen, dan kan je daar speciale melk voor gebruiken. Doe wat reinigingsmelk ter grote van een 20 cent munt op je schone handen en verdeel het over je gezicht, hals en decolleté. Masseer de melk kort in zodat het goed verdeeld wordt. De poriën ontspannen zich nu zodat de melk goed opgenomen kan worden. Het fijne van een melk is, dat de huid niet alleen aan de oppervlakte schoon wordt gemaakt, maar ook in de diepere lagen.

Daarna spoel je de huid schoon met lauw water en daarbij gebruik je bijvoorbeeld een schone washand of een gezichtssponsje. Als je alleen maar water in je gezicht plenst, blijft er teveel melk achter op de huid. Na het afspoelen dep je je gezicht droog en neem je een milde tonic. Die doe je op een watje en daarmee reinig je de huid na. In mijn vorige blog staat precies waarom je het beste met een tonic of lotion kunt afsluiten. Als je een dunne of gevoelige huid hebt, kun je beter geen massage borsteltje gebruiken.

Gel

Wanneer je een vette huid hebt, kun je ook kiezen voor je huid reinigen met een gel. Ook bij een vette huid moet je wel oppassen of deze mild is. Een agressief product onttrekt vaak ook vocht aan de huid en zelfs een vette huid heeft vocht nodig. Aangezien een gel meestal schuimt, is het handig deze even voor te laten schuimen in je handen voordat je hem op je gezicht aanbrengt. Ook na een gel gebruik je een tonic of lotion.

Reinigingsdoekjes

Natuurlijk kun je ook reinigingsdoekjes gebruiken. Die zijn wel makkelijk, maar naar mijn mening minder geschikt voor dagelijks gebruik. Ideaal dus voor een luie dag of weekendje weg. Zou je deze doekjes namelijk iedere dag gebruiken, dan smeer je ook vuil dieper de poriën in. Je hebt dan meer last van mee-eters en soms ook van zichtbare poriën. Als je weinig tot nooit reinigt, kun je hier ook last van hebben. Wanneer je de reinigingsmelk op een watje doet en daarmee je gezicht insmeert, krijg je hetzelfde effect als bij de reinigingsdoekjes.

Tonic

Een tonic of lotion gebruik je altijd na water. Behalve wanneer je nog een scrub of peeling gaat gebruiken. Een peeling hoort bij de basis huidverzorging. Je gebruikt deze het beste 1 tot 2 maal per week.
De stappen zijn dan:

• Reinigingsmelk.
• Peeling.
• Lotion.
• Dag- of nachtcrème.

Wil je ook een masker gaan gebruiken dan zijn dit de stappen:

• Reinigingsmelk.
• Peeling.
• Lotion.
• Masker.
• Lotion.
• Dag- of nachtcrème.

Dag- of nachtcrème

Niet alleen je huid reinigen, maar ook je huid verzorgen is belangrijk. Van een dag- of nachtcrème heb je maar weinig nodig, ongeveer de grootte van een doperwtje. Is dat veel te weinig voor je, vraag je dan af of je wel het juiste product hebt. Misschien is jouw crème niet voedend genoeg. Of er zitten teveel vulstoffen in je product die maar één nut hebben: het potje vullen. Bij een goede crème is een doperwt genoeg, meer kan je huid ook niet opnemen.

Een dagcrème beschermt je huid en is goed voor iedereen. Een nachtcrème heb je pas rond je 25e nodig. Vanaf dan wordt de huid namelijk dunner en trager en heeft ze ondersteuning nodig om vroegtijdig verouderen tegen te gaan.

Oogcrème

Een oogcrème breng je op de oogkassen aan, het liefste met een zacht kloppende vinger. Bij voorkeur met de ringvinger omdat deze de minste druk geeft. Met een oogcrème mag je al vanaf je 20e beginnen. De huid rond je ogen is veel dunner dan die van je gezicht en er bevinden zich ook geen talgkliertjes. Daardoor verouderd de huid daar veel sneller. Breng de crème niet direct onder of boven het oog aan. Het kan dan je oog in lopen doordat de huid het op die plaatsen niet goed kan absorberen. Een dag- of nachtcrème op je ogen aanbrengen raad ik af, omdat het kan zorgen voor irritatie of vochtophopingen.

Lees ook: Tips en Trucs voor ieder ochtendritueel om er snel weer stralend uit te zien

1 gedachte over “Huid reinigen, verzorgen en onzuiverheden voorkomen doe je zo”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven