Lentekriebels

Ik heb lentekriebels en dat vraagt om een leuke beauty-actie!

De lente komt er aan, ik voel het! De sneeuw en het ijs zijn gesmolten en het groene gras is weer tevoorschijn aan het komen. De eerste knoppen zitten aan de bomen, krokussen steken hun kopjes weer op en tulpen in alle kleuren van de regenboog zijn in overvloed te krijgen. Een instant vrolijkheidboost! Alleen is onze huid er na een winterse periode meestal minder vrolijk aan toe. Hij is vaak droog, schraal, rood en voelt trekkerig aan door alle kou die hij te verduren heeft gehad. Tijd dus om hem weer eens flink op te peppen. En dat kan gewoon lekker thuis, in onze eigen badkamer die we omtoveren tot een heuse spa!

We beginnen met een heerlijk bad of douche. Maak het water aangenaam warm maar niet te heet. Als je huid opgewarmd is, kies je je favoriete scrub waarmee je je lekker masseert om de winterse dode huidcellen te verwijderen. Gebruik een verzorgende scrubcrème met een klein natuurlijk korreltje: lief voor je huid en zonder te krassen.

Lig je in bad? Neem dan vervolgens een verkwikkend masker om je gezicht weer helemaal op te peppen. Je kunt dit natuurlijk ook doen voordat je onder de douche stapt, mocht je geen bad in de buurt hebben. Even tien minuutjes je ogen dicht en heerlijk wegdromen.

En natuurlijk zeep je jezelf van top tot teen in om alle vermoeidheid en restjes winter weg te wassen! Gebruik hiervoor een zachte, ambachtelijke zeep. Deze zepen drogen de huid niet uit en zorgen juist voor een heerlijk zacht velletje.

Na je verkwikkende badsessie smeer je jezelf lekker in met een rijke olie en voor je gezicht gebruik je een voedende crème eventueel gecombineerd met een extra verzorgend serum.

Zo jij kan er weer helemaal tegenaan, kom maar op met die lente!

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top