Huidverzorging voor mannen, net zo belangrijk als voor de vrouw

Vrouwen zijn over het algemeen veel bezig met huidverzorging. En ook de babyhuid en tienerhuid, daar zorgt mama voor. Maar hoe zit dat met onze stoere kerels? Ook een mannenhuid heeft verzorging nodig. Zeker omdat mannen (meestal) dagelijks scheren, krijgt de huid ook veel te verduren. Huidirritatie (branderig schraal gevoel) en ingegroeide haartjes zijn veelvoorkomende klachten rond de kaaklijn. Een goede huidverzorging voor mannen is dan ook belangrijk.

huidverzorging voor mannen

Waarom is huidverzorging voor mannen anders ?

De huid van de man is dikker dan die van een vrouw. Ook komt huidveroudering pas later op gang, maar als het dan rond het 40ste jaar intreed worden de rimpels over het algemeen ook dieper. Ook is de mannenhuid vaak vetter en grover van structuur. Dit  vraagt dus om een andere huidverzorging voor mannen dan een likje crème uit het potje van vrouwlief.

Lees ook: het verschil tussen mannen en vrouwen

Huidverzorgingstips voor de man op een rij

Scrubben

Om ingegroeide haartjes te voorkomen en de huid meer te laten stralen, is het belangrijk om dagelijks of in ieder geval om de dag het gezicht zachtjes te scrubben. Een handige tube reinigingsgel met fijne korrelstructuur is dan voor de verzorging van de mannenhuid een pré.

Scheren

Direct na het scheren aftershave opdoen is echt niet slim. De parfumstoffen bestaan uit alcohol, wat ontzettend prikt en uitdrogend werkt op je toch al gevoelige huid. Hierdoor blijft je huid langer geïrriteerd en krijgt geen tijd goed te herstellen.

Scheer het liefst met een ‘ouderwets’ mesje en een zachte schuimmousse en gebruik na het scheren altijd een kalmerende after shave balsem.

Ook als je een baard laat staan kan die de nodige verzorging gebruiken om mooi en lekker zacht te blijven.

Dag- en nachtcrème voor mannen

Jawel bij huidverzorging voor mannen hoort ook een crème. Ook de mannenhuid heeft namelijk bescherming en voeding nodig. Veel mannencosmetica bestaat uit een dag- en nachtcrème in-1, handig en makkelijk, precies zoals de man het wil. Op zoek naar een mooie lijn met uitstekende verzorgingsproducten? Bulldog heeft het allemaal voor mannen!

Wenkbrauwen

Als iets niet woest aantrekkelijk is zijn het wel verwilderde wenkbrauwen. Volle wenkbrauwen zijn prima, maar het hoeft geen oerwoud te zijn zeg maar. Knip ze dus regelmatig bij. En haal de overtollige haartjes tussen de wenkbrauwen eventueel weg met een pincet.

Fijne huidverzorgingsproducten voor mannen vind je onder andere bij:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven