Huidverzorging: zin of onzin? door Karen Rietbergen

Ik hoor mensen vaak zeggen dat oma die 90 was toch een prachtige, gladde huid had ook al deed ze niets aan huidverzorging. Mijn antwoord daarop is, dat een goed product alléén ook geen garantie op een mooie huid geeft. Allereerst heb je natuurlijk je genetische erfenis. Heb je bijvoorbeeld een dunne, vaak kwetsbare huid dan heb je dat vast van je vader of moeder meekregen.
Okay, daar verander je dus niet zoveel aan. Wat draagt nog meer bij aan de conditie van je huid?

Hou je vast en ga even voor jezelf na:

· Rook je?
· Heb je veel stress in je leven?
· Slaap je voldoende?
· Lig je veel of onbeschermd in de zon of onder de zonnebank?
· Eet je gezond?
· Ben je genoeg in beweging?
· Gebruik je medicijnen?
· Drink je voldoende water?
· Woon je in de stad of op het platteland?
· En ja, gebruik je goede huidverzorging?
· En echt, gebruik je die op de juiste manier?

Flinke rij, vind je niet?

Op veel dingen heb je jammer genoeg geen invloed. We zouden allemaal het knopje “stress aan – uit” willen vinden maar helaas… Gelukkig heb je veel dingen wel zelf in de hand. Zoals huidverzorging.
Moet je ijdel voor zijn voor huidverzorging? Ik denk van niet. Het gaat om een beetje aandacht voor jezelf. Vraag jezelf eens af: hoe vaak krijgt het aanrecht een doekje? Vaak meer dan je gezicht die aandacht krijgt. Dat aanrecht kun je vervangen, maar je huid niet.
Kost het veel tijd? Absoluut niet! Met twee minuten ’s ochtends en ’s avonds kom je heel ver. Net zoveel tijd als je ook voor het tandenpoetsen neemt. Niet gek toch?
Daarbij zijn wij allemaal erg druk  en staan we dus dagelijks klaar voor onze bazen, klanten, patiënten, leerlingen, kroost en partner…
Dus die paar minuten mag je best voor jezelf opeisen.

En om toch even op oma terug te komen: toen oma jong was, kreeg je met twee stuks fruit en twee ons groente misschien wel echt genoeg aan vitamine binnen. En was de lucht een stuk schoner dan nu. Oma ging misschien met de kippen op stok en stond als de haan kraaide weer op. Dit in plaats van dat ze haar gezin draaiende hield, ondertussen haar carrière van de grond probeerde te krijgen, ook nog een netwerk op Twitter en Facebook in stand moest houden, aantrekkelijk voor haar partner wilde zijn, het leukste kinderfeestje wilde organiseren, de bonusaanbiedingen niet wilde missen en … moet ik nog doorgaan?

Dus vandaar mijn tip: geniet van je leven, maak gebruik van mijn adviezen en gun je huid wat aandacht.

In mijn volgende blog lees je alles over de basis van huidverzorging.
Het spits is eraf, tot volgende week!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven