Huidverzorgingsadvies: kies altijd producten die bij jouw huid passen

Veel mannen en vrouwen smeren allerlei crèmes op hun gezicht terwijl ze niet weten wat hun huidtype is. Of wat er precies in het product zit. Ook gebruiken veel mensen te veel van een product ineens. Door op een onjuiste manier producten te gebruiken kun je meer kwaad dan goed doen. Hierdoor kun je namelijk het irritable skin syndrome krijgen. Je krijgt dan de ene irritatie na de andere. In dit blog lees je meer over huidverzorgingsadvies.

Door verkeerd gebruik van huidverzorgingsproducten wordt je huid poreus. Daardoor ontstaan er veel sneller ontstekingen. Maar liefst 20% van alle mensen die gezichtsverzorging gebruiken krijgen hierdoor last van irritaties! Je kunt zelfs door verkeerd gebruik het verouderingsproces versnellen.

Lees ook: Je huid verzorgen tijdens de overgang; wij deden de test

Smeren: baat het niet dan schaadt het niet?

Ik hoor vaak dat mensen van alles door elkaar blijven smeren en die crèmes er ook niet goed afhalen met reinigingsproducten. Ik wil je graag uitdrukkelijk wijzen op de gevolgen daarvan. Crèmes die je op je huid smeert blijven de hele dag op je huid en doen hun werk. Maar voor bacteriën op je huid is het een ook mooie voedingsbodem.
Ze nemen het op en scheiden daarna afval stoffen uit. Huidverzorgingsadvies: de resten crème en afvalstoffen moet je echt iedere dag verwijderen.

Wat ik ook vaak zie is dat mensen ogenschijnlijk een heel ander huidtype hebben dan de werkelijkheid, door een verkeerde verzorging. Bijvoorbeeld mensen die helemaal geen vette huid hebben en toch heel zichtbare poriën hebben ( die kleine gaatjes in je huid waar talg uit komt) Dat kan komen doordat je huid te weinig schoon gemaakt wordt en het vuil zich ophoopt in de poriën. Die gaan daardoor wijd uiteen staan. Naarmate we ouder worden zullen de poriën ook groter worden. Veel zonnen vergroot ze ook.

Geduld

Wanneer je producten gebruikt moet je die echt de tijd gunnen om hun werk te kunnen doen en resultaat te geven. Bijvoorbeeld bij anti-age producten kan dat wel een paar maanden duren.
Het heeft geen zin om van het ene potje naar het ander potje te springen. Of om nog meer te gaan gebruiken. Het liefste gebruik je producten die allemaal van hetzelfde merk en de zelfde productlijn zijn. Deze versterken elkaars werking. Nog wat huidverzorgingsadvies: gebruik daarbij maar een doperwt als hoeveelheid van je crème.

Huidverzorgingsadvies: let op je huidtype

Wat ik ook heel veel zie is dat de huid in een soort vicieuze cirkel zit waar ze niet uit komt. Je huid is vet en ondanks je goede verzorging met producten voor vette huiden lijkt het als maar vetter te worden. Wie weet herken je het? Het probleem zit hem waarschijnlijk in een vocht tekort. Wanneer je huid namelijk een vocht tekort heeft en dat heb je zo, gaat de huid meer talg produceren. Want zelf vocht aanmaken kan je huid niet.

In een poging de huid soepel te houden verhoogt de huid tijdelijk de talgproductie. Wanneer je dan juist producten gaat gebruiken om die talg te laten verdwijnen, ontneem je de huid haar vocht in plaats dat je die juist toevoegt en zal de huid als reactie daarop nog meer vet produceren. Maar hoe weet je nou of je huid vocht arm is?
Kijk eens in de spiegel.

  • Zie je een huid die veel kleur heeft, dus eerder rood dan heel bleek (doorbloed) ?
  • Zie je couperose ( gesprongen adertjes)?
  • Trekt je huid na het douchen of reinigen?
  • Zijn je poriën normaal tot fijn van structuur?
  • Zie je hele kleine rimpeltjes tussen je ogen, langs je neus of op je wangen die alle kanten oplopen? (je kunt ook je huid omhoog duwen en kijken of die rimpeltjes ontstaan)

Als je op 1 of meerdere vragen ja kunt zeggen heb je kans dat je huid vocht arm is. Stop dan met producten die de talgproductie aanpakken en start met producten die het vocht herstellen. En ga voor de zekerheid naar een schoonheidsspecialiste zodat je een goede huidanalyse krijgt en weet welke producten het beste voor jouw huid zijn.

Lees ook: Make-up verwijderen; het belangrijkste deel van de verzorging van je huid

1 gedachte over “Huidverzorgingsadvies: kies altijd producten die bij jouw huid passen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven