Ga je je huis renoveren? Hier moet je aan denken!

Als je je huis gaat renoveren dan komt er nogal wat op je af. Zeker in deze tijd waarin het best lastig is om de juiste vakmensen te vinden en de levertijden een uitdaging kunnen zijn is de planning van je renovatie wellicht een hele klus.

Inmiddels hebben wij al heel wat projecten uitgevoerd in de huis en in de tuin en ik geef je dan ook graag de tips die wij in de afgelopen jaren geleerd hebben.

tips om je huis te renoveren

Je huis renoveren kan een flinke klus zijn

Je staat voor een grote klus: het renoveren van je huis, het aanleggen van een nieuwe tuin of misschien ben je wel bezig met een groot bouwproject. Hoe dan ook, er zijn een hoop zaken waar je rekening mee moet houden en soms zie je door de bomen het bos niet meer.

Vandaar wat tips van mijn hand om je renovatie net wat makkelijker beheersbaar en overzichtelijk te maken.

1. Zorg voor gemak en efficiëntie tijdens de renovatie

Of je nu in je tuin aan de slag gaat of je huis gaat renoveren, in beide gevallen is het zo dat bij wat grotere projecten veel afval vrij komt.

In het begin hebben wij dat ‘opgelost’ door heel veel sjouwwerk zelf te verrrichten en alle afval in de aanhanger weg te brengen naar de stort. Of als we in de tuin bezig waren naar de gemeentewerf voor het groenafval. En als je geen aanhanger hebt dan moet je dus met grote afvalzakken in je auto op en neer rijden.

Inmiddels weten we na een aantal grote renovatieprojecten in huis dat een container huren veel slimmer is. Laat je een container voor je deur zetten dan scheelt dat heel veel sjouwen en met een belletje wordt de container weer opgehaald op een afgesproken tijd.

Zo kan jij je energie richten op de dingen die tijdens het renoveren van je huis jouw aandacht vereisen en kan je het fysiek zware werk met betrekking tot het afval efficiënt regelen.

Tip: er komt meer afval vrij bij het renoveren van je huis dan je denkt. Zorg er dan ook voor dat de container die je huurt groot genoeg is.

2. Een schone werkomgeving

Een van de andere dingen die wij ondervonden hebben is dat een schone werkomgeving echt heel praktisch werkt.

Bij een grote klus in huis of de tuin kan je je indenken dat je een tijdje bezig bent. In het begin gingen we zo lang door met verbouwen totdat we alles uit onze handen lieten vallen als we moe waren. Met het idee dat we de volgende dag weer verder konden waar we gebleven waren.

Maar door de rotzooi zie je op een gegeven moment niet meer goed wat de status van je renovatie is. Uiteindelijk hebben we onszelf dus aangeleerd om dagelijks alle rommel op te ruimen. Een half uurtje voordat we stoppen is het opruim tijd.

Alle gereedschap opruimen, vloeren vegen, schilderspullen schoonmaken, afval in de container gooien en dat soort dingen. Hierdoor begin je iedere dag weer fris aan de klus en dat werkt een stuk beter.

3. Informeer jezelf over de klus voor je er aan begint

Ga je iets in je huis renoveren wat je nog niet eerder gedaan hebt? Informeer je zelf dan goed. Ook al zijn wij best handig het is niet zo dat we alles zomaar kunnen. Sommige dingen die we nog niet eerder gedaan hebben zoeken we bijvoorbeeld uit op Youtube.

Eerst filmpjes kijken, blogs lezen en praktische informatie over materialen opzoeken. Pas daarna maken we een plan en gaan we aan de slag.

Kan je het niet zelf, roep dan hulp in bij het verbouwen!

4. Maak een plan voor het renoveren van je huis

Deze mag eigenlijk wel bovenaan, maar ik bedenk me dit net omdat ik je hierboven meer verteld heb over het inwinnen van informatie.

Natuurlijk ga je niet zonder plan aan de slag. Ik werk overigens onze plannen niet altijd mee ruit, maar in sommige gevallen juist wel.

Toen wij 2 jaar terug aan de woonkamer en keuken begonnen én vorig jaar het zwembad in de tuin lieten plaatsen heb ik alle plannen bijvoorbeeld digitaal uitgetekend om er een beter beeld bij te krijgen.

Leuk om te doen ook, zeker als je partner bijvoorbeeld moeite heeft met inbeelden hoe het moet worden. Maar qua plan is het effectiever om in ieder geval helder te krijgen wat er precies moet gebeuren, wie dat gaat doen en hoeveel tijd hiervoor ongeveer geschat wordt.

Zo kom je tot een goede planning van je renovatie.

5. Maak een budgettering voor het renoveren van je huis

Heel handig voor de wat grotere klussen is het budgetteren van de renovatie va je huis. Zo weet je vooraf waar je aan toe bent.

In de budgetteting neem je alles op. Van het kopen van plastic dat je over de vloer legt bijvoorbeeld, tot aan het huren van die afvalcontainer. En denk niet dat zelf afvoeren van het afval een stuk goedkoper zal zijn, want dat kan ook aardig in de papieren lopen.

Past je financiële plan bij het budget dat je voor het renoveren van je huis bedacht had? Dan kan je aan de slag!

6. Gebruik goed gereedschap

Last but not least… voordat je aan de slag gaat met een nieuw tof project is het goed om te kijken wat voor gereedschappen je hiervoor nodig hebt.

Heb je het gereedschap niet, of is het bagger wat er in je gereedschapskist zit? Dan is het tijd voor een nieuwe investering, tenzij je het gereedschap echt maar eenmalig nodig hebt, dan kan huren interessant zijn.

Goed gereedschap werkt nu eenmaal een stuk sneller, makkelijker én geeft een mooier resultaat. Ik heb Frank al zo vaak blij gezien met een nieuw stuk gereedschap! Gelukkig hebben wij een enorme loods bij ons huis waar we alles prima in kwijt kunnen.

Kies voor gemak, efficiëntie en duurzaamheid als je een huis gaat renoveren. Huur vandaag nog een afvalcontainer, koop het juiste gereedschap en breng jullie nieuwe toffe plannen ten uitvoer.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven