Je huis veilig maken met deze tips

Het is vanzelfsprekend dat iedereen een zo veilig mogelijk huis wil. Een huis moet als een thuis voelen en dat start met een gevoel van veiligheid in je huis. Toch is een veilig huis niet per se zo vanzelfsprekend.

Sterker nog… als je ooit een inbraak in je huis hebt gehad, dan weet je hoe onveilig je huis kan voelen. Wij hebben dat jaren geleden in ons vorige huis gehad, waardoor we nu toch anders tegen een veilig huis aankijken dan eerst.

Je huis veilig maken met deze tips; waaronder een tip van de politie

Je huis goed beveiligen. Hoe doe je dat nu precies en hoe ver ga je met de beveiliging van je huis?

We hadden het er pas nog met vrienden over tijdens een borrelavondje. Terugdenkend aan de inbraak in ons vorige huis kan ik het gevoel van onveiligheid nog steeds oproepen. Niet tof kan ik je vertellen.

Nu hadden we destijds ook geen bijzondere dingen gedaan om ons huis extra te beveiligen, maar wel gewoon de ‘normale’ dingen zoals een fatsoenlijk slot op de voordeur enzo. Dat blijkt echter lang niet meer voldoende te zijn.

Wil jij er zeker van zijn dat je je veilig zult voelen in je eigen huis volg dan onderstaande tips op van glazen tussendeuren tot camera’s en meer.

Een opdekdeur met glas

Een goede voordeur en achterdeur is natuurlijk een eerste vereiste als het gaat om je veiligheid in je eigen huis. Op zich is het best slim om dan te kiezen voor een deur met glas erin, omdat je dan direct kan zien wie er voor je deur staat.

Wij hebben daar in ons huidige huis niet voor gekozen, omdat we een dichte deur daar toch mooier vonden, maar voor een veilig huis is dt niet de beste keuze. Alhoewel de driepuntssluiting en extra deurslot erop wel weer voor extra veiligheid zorgen.

Bij een goede voordeur of achterdeur hoort ook het feit dat dit een stompe deur dient te zijn. Een opdekdeur is namelijk inbraakgevoeliger. Die laatste zal je dan ook niet veel als buitendeur tegenkomen.

Binnen is een opdekdeur wit wel de meest voorkomende deur en dat is helemaal prima natuurlijk. Misschien ook wel veiliger zelfs als je een buitendeur hebt met glas erin. Door een witte opdekdeur van de hal naar de woonkamer zorg je er namelijk voor dat een inbreker niet gelijk helemaal naar binnen kan kijken door je hal heen. En dat is voor een veilig huis ook belangrijk, niet teveel inkijk.

Heb toch een glazen binnendeur van de hal naar de woonkamer, dan is een dichte buitendeur wellicht slimmer.

Hou er bij een glazen binnendeur overigens wel rekening mee dat het glas in deze deur (opdekdeur óf stompe deur) gehard glas is zodat het sterk en veilig is en je er niet zomaar doorheen kan vallen.

Buitenverlichting is key voor een veilig huis

Een andere manier om ervoor te zorgen dat je je veilig voelt thuis is door buitenverlichting toe te passen. Dit schrikt namelijk af en zorgt er ook nog eens voor dat je zelf kan zien of er iemand vlakbij je huis aanwezig is.

Dit soort verlichting is helemaal ideaal als je kiest voor een sensor. Zodra er iemand of iets in de buurt van de sensor komt gaat het licht automatisch aan.

Het is dan ook slim om buitenverlichting te hebben die standaard de hele avond en nacht aan is, zodat er altijd verlichting is rondom je huis, gecombineerd met lampen die op een sensor werken.

Die laatste gaan dan alleen aan als ze getriggerd worden. De sensoren van dit soort lampen kunnen wel heel gevoelig zijn waardoor ze al afgaan bij een bewegend takje bijvoorbeeld. Schrik dus niet als de lichten ineens aangaan. Kijk dan of de sensor iets minder snel getriggerd kan worden.

Bijn ons nieuwe huis hebben we de combinatie van beide soorten verlichtingen en de sensor verlichting zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat je makkelijk naar de schuur kan lopen omdat daar dan automatisch het licht aangaat. Hij gaat overigens ook aan als onze poezen buiten lopen.

Kies voor extra veiligheidsbeslag op je voordeur

Denk dan bijvoorbeeld aan een deurketting die je in de avond op de voordeur kan doen. Zo kan je -als er aangebeld wordt- altijd de ketting op de deur doen voor de zekerheid. De deur blijft dan op een kiertje staan en jij kan veilig kijken wie er voor de deur staat.

Een kierstandhouder is overigens nog duidelijk veiliger dan een deurketting, met name omdat deze sterker is.

Een veilig huis met de Ring deurbelcamera

Hij is onmisbaar bij ons, de Ring deurbel met camera. Het is niet alleen een ideale deurbel voor als je niet thuis bent, maar ook als je wel thuis bent.

Je ziet op de camera precies wie er voor je deur staat en kan zelfs praten met diegene die voor je deur staat. Zo kan je veilig in huis blijven zonder de deur open te doen als je het niet vertrouwt en toch contact houden met buiten.

Hekwerk rondom je huis

Wat een hek doet, is het trekken van een fysieke grens. Geloof het of niet, dit doet toch wat tegen inbrekers. Je voorkomt onverwachts bezoek en je voelt je hierdoor veiliger. Daarnaast is de kans kleiner dat een inbreker jouw huis kiest, want over een hek heen klimmen is niert echt handig als je spullen mee wilt nemen.

Een ander voordeel; je hebt geen last van nieuwsgierige buren en je hebt meer privacy.

Een alarm om je huis veilig te houden

Natuurlijk mag een alarm ook niet ontbreken. De Ring deurbel met camera kan hier overigens ook een rol in spelen want die heeft ook een alarmsysteem.

AJAX is bijvoorbeeld een ander alarmsysteem. Je hebt geen kastje in huis nodig maar kan eenvoudig het alarm instellen via je telefoon. Zet het alarm aan als je weg bent en haal het er af als je veilig thuis komt.

Het alarm wordt getriggerd door kleine alarm…. die je op de deuren en op ramen plaatst die open kunnen, zoals ook bijvoorbeeld een schuifpui.

Tip van de politie; een van de betere tips als je het mij vraagt

Wij kregen bij de inbraak in ons vorige huis één heel duidelijke tip van de politie; zorg ervoor dat je huis beter beveiligd is dan dat van je buren. Het klinkt misschien een beetje lullig, maar het is wel zo simpel. Alleen al een sticker op je ramen en bij de voordeur dat je huis beveiligd is doet al wat.

Meer tips voor de veiligheid binnen in huis lees je hier.

Wil jij je veilig voelen in je huis dan zijn bovenstaande tips allemaal handig om door te voeren. En zorg er dus voor dat je net wat meer doet op het gebied van beveiliging dan de huizen om je heen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven