Je woning zomerklaar maken? Zo doe je dat!

huis zomerklaar maken, 4 tips

Je huis zomerklaar maken doe je zo

Hieronder lees je een aantal tips die van belang zijn om je huis zomerklaar te maken. En ik weet precies hoe het gaat, jij bent hier namelijk nu nog niet mee bezig. Dat snap ik. Maar straks, als de warme zomerdagen een feit zijn, dan ben je te laat als je hier nog wat voor wilt regelen. Ga dus bijtijds aan de slag, zodat je op tijd klaar bent voor de zomer.

1. Zonwering in allerlei uitvoeringen

De temperaturen zijn buiten soms simpelweg te hoog om in te vertoeven. In dit geval is het lekkerder om binnen te blijven. Maar ook binnen kunnen de temperaturen snel oplopen als de zon binnen schijnt. Een van de belangrijkste elementen van je huis zomerklaar maken is dan ook fatsoenlijke zonwering. Essentieel in iedere woning.

Zo kun je de zon uit de woning weren en kun jij in de huis vertoeven zonder dat de zon daar ook voor overlast zorgt. Je kunt op verschillende manieren zonwering installeren. Denk hierbij aan de installatie van rolluiken, rolgordijnen of zonneschermen. Een rolluik is het beste als het gaat om het buiten houden van de warmte, maar kost ook het meest. Wil jij graag iets meer op je budget letten, dan kan je ook denken aan bijvoorbeeld jaloezieën. Uiteraard is het van buitenaf de zon weren beter dan van binnenuit, maar onze jaloezieën doen hun werk al behoorlijk.

2. Lekker buiten vertoeven in de schaduw? Plaats een blokhut

Wil je niet alleen je huis zomerklaar maken, maar ook je tuin zomerproof maken? Dan kun je ervoor kiezen om een blokhut in je tuin te laten plaatsen. Krijgt ook je woning een toffe upgrade van natuurlijk. Zo creëer je namelijk een extra zitplek buiten de woning waarin je perfect van de buitenlucht kunt genieten. En een overdekte blokhut heeft meerdere voordelen. Je hebt een schaduwplek als je graag buiten wilt zitten maar het te warm is. En tijdens een spontane bui kun je in een blokhut van Blokhuttenoutlet gewoon buiten blijven zitten.

Tip: maak een buitenkamer van je blokhut of overkapping mét koelkast en al in de zomer. Zo hoef je niet ver te lopen voor je drankjes, kan je heerlijke party’s geven én kan je tijdens een fikse regenbui gewoon blijven zitten. Mét drankje 😉 .

Blokhutten zijn al veel langer een optie natuurlijk, alleen zijn ze de laatste jaren een stuk betaalbaarder geworden. Uiteraard is het nog steeds een investering, maar als je bijvoorbeeld kijkt naar een blokhut bouwpakket dan is het een investering die goed te doen is. Bekijk bijvoorbeeld eens de blokhutten op Blokhuttenoutlet. Zo kan je in het voorjaar een mooi DIY project opstarten en in de zomer alle complimenten van familie en vrienden ontvangen over je gezellig ingerichte overkapping.

3. Weer terug naar binnen om je huis zomerklaar te maken: horren

Wij hebben er jaren over gedaan om horren aan te schaffen en wat dat betreft ons huis zomerklaar te maken. In ons oude huis hadden we ze niet en toen we ze eigenlijk wilde gaan aanschaffen toen gingen we plotseling verhuizen. En tja, dan denk je driedubbel na over alle uitgaven natuurlijk. Zo hebben wij dus al twee zomers achter de rug zonder horren, maar man wat ben ik blij dat we afgelopen winterperiode horren op maat hebben laten maken. Nu is wat dat betreft onze woning zomerklaar, de muggen blijven buiten en het raam kan gewoon lekker open!

4. Misschien airco’s installeren?

Er is eigenlijk geen ontkomen meer aan. Wil je je huis zomerklaar maken dan mogen airco’s niet meer ontbreken tegenwoordig. Door de warme zomers is het vaak in de slaapkamers niet meer uit te houden. Ook beneden in de woonkamer kan een airco heerlijk zijn midden in de zomer, maar in de slaapkamers vind ik het eigenlijk nog veel belangrijker.

Wij doen al jaren met mobiele airco’s. Enorme energievreters zijn dat en ze maken nog veel herrie ook. Ik hoop dan ook dat er na onze huidige verbouwingen nog wat overblijft zodat we dit jaar toch ook vaste airco’s aan kunnen leggen. Niet alleen fijn om in de zomer ons huis koel te houden, maar ook lekker om in de winter de slaapkamer een beetje mee te verwarmen. Zeker met deze gasprijzen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven