4 goede redenen waarom je een huisdierenverzekering kan afsluiten

Er is geen manier om te anticiperen op wat er in de toekomst zal gebeuren. Je kan niet voorspellen wanneer of hoe je huisdieren ziek zullen worden. En zeker niet hoeveel dat misschien kan gaan kosten. Een huisdierenverzekering beschermt je tegen onverwachtse en torenhoge dierenarts kosten.

En natuurlijk is dat de reden waarom je een huisdierenverzekering af zou moeten sluiten. Maar deze (enige) reden wordt wel ‘gestaafd’ door een aantal mogelijke situaties die zich kunnen voordoen als je geen huisdierenverzekering zou hebben.

Ik heb zelf heel lang paarden gehad en ben eigenlijk wel ‘gewend’ om voor mijn dieren een verzekering af te sluiten. Bij paarden zijn de kosten helemaal niet meer te overzien als je hier geen verzekering voor hebt, vandaar.

huisdierenverzekering, kosten en tips

Dit zijn de redenen om te kiezen voor een huisdierenverzekering

Gezondheid is het duurste wat je in je leven kunt betalen. Of het nu gaat om je eigen gezondheid, de gezondheid van je kinderen of je huisdier. Zo kan je bijvoorbeeld je puppy verzekeren bij aanschaf of een jonge kat verzekeren als die in je gezin komt.

En ik vertel je graag waarom zo’n huisdierenverzekering zo interessant is.

De voordelen van een huisdierenverzekering

Het leven van onze huisdieren gaat gepaard met onzekerheden. Hoe voorzichtig of verantwoordelijk we ook zijn. Onze puppy’s vinden en verslinden sokken, onze kittens klimmen en struikelen van de planken of werken zichzelf op een andere manier in de nesten.

Naast het gewoon verzorgen van je hond of kat, de spullen die je aan moet schaffen zoals een kattenmand of kattenbak en hondenkussen is dus een huisdierenverzekering een mooie aanvulling.

We houden van onze huisdieren en een huisdierenverzekering stelt ons in staat om voor ze te zorgen zonder financiële lasten. Een huisdierenverzekering kan daarmee levensreddend zijn, zeker als je je beseft dat operaties vaak enorm veel geld kosten.

Er zijn dan ook een aantal redenen waarom het overwegen van een huisdierenverzekering voor je hond, kat of ander huisdier slim is.

1. Zelf je dierenarts kiezen

Met een huisdierenverzekering kan je zelf je dierenarts kiezen. In tegenstelling tot de menselijke ziektekostenverzekeringen waarvoor je mogelijk een specifieke zorgverlener moet gebruiken, kan je met huisdierenverzekeringen zorg krijgen van de dierenarts van je keuze.

Je bezorgt gewoon de veterinaire rekening aan je verzekeringsmaatschappij voor vergoeding van de kosten.

2. Verzekeren ongeacht de leeftijd van je huisdier

De leeftijd van je huisdier is geen dealbreker voor een huisdierenverzekering. Wel moet je in de gaten houden dat -hoe ouder je hond of kat is- hoe hoger de premie voor een huisdierenverzekering zal zijn op het moment dat je hem op latere leeftijd pas afsluit.

Sluit je de verzekering voor je huisdier af op het moment dat je puppy of kitten in jullie gezin komt? Dan betaal je een lage premie voor de rest van zijn of haar leven.

3. Mentale gemoedsrust door huisdierenverzekering

Een van de belangrijkere elementen van een huisdierenverzekering vind ik wel dat hij je gemoedsrust geeft.

Met een huisdierenverzekering kan je behandelingen voor je zieke of gewonde huisdier kiezen op basis van de beste beschikbare medische optie. Je wordt hierbij niet beperkt door de gezinsfinanciën.

Je moet er toch niet aan denken dat er iets gebeurd met je huisdier en dat je zijn of haar operatie of andere medische benodigdheden niet kan betalen?

4. Budgetteren van je maandelijkse kosten

Naast dat de huisdierenverzekering zorg draagt voor hoge onvoorziene kosten die je wellicht anders niet kan betalen, zorgt de verzekering zelf ook voor de mogelijkheid van een goede budgettering.

Huisdierenverzekeringen kunnen vaak maandelijks, driemaandelijks, halfjaarlijks of jaarlijks worden betaald. Je bepaalt zelf welk betalingsplan het beste bij je past. De meeste abonnementen bieden kortingen voor extra huisdieren in het huishouden.

Huisdierenverzekering in economisch onzekere tijden

Je zou natuurlijk kunnen bedenken dat in tijden van economische onzekerheid en financiële crisis een huisdierenverzekering een van de laatste dingen is waar je aan denkt om af te sluiten.

Of een van de eerste dingen die je misschien wel wilt opzeggen om geld te besparen.

Maar denk hier goed over na.

Een huisdierenverzekering is een stuk goedkoper dan je eigen verzekering en ontlast je per direct van het nemen van moeilijke beslissingen met betrekking tot je huisdier. Want wat zou je doen als je ineens je hond zou moeten laten opereren voor bijvoorbeeld € 3500,00 ?

Momenteel zijn er steeds meer mensen die de veterinaire kosten voor hun huisdier niet meer op kunnen brengen wat leidt tot moeilijke gesprekken bij de dierenarts.

Dus ook al denk je dat het misschien slim is om hierop te bezuinigen in deze tijd, het omgekeerde is eigenlijk waar.

Wat kost een huisdierenverzekering?

Gemiddeld liggen de kosten voor een verzekering tussen de € 5 en € 50 per maand.

De kosten verschillen per verzekering, per type huisdier en is daarnaast ook afhankelijk van het moment van instappen in de verzekering.

Verder kan je binnen een huisdierenverzekering vaak bepaalde keuzes maken van eigen risico en zaken die wel of niet mee verzekerd worden. Ook daarmee kan je ‘spelen’ om de hoogte van de huisdierenverzekering te bepalen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven