Welke bank is een goede keuze als je huisdieren hebt?

Een huisdiervriendelijke bank in huis, een vloerkleed dat gemakkelijk schoon te maken is en een vloer die echt geschikt is voor huisdieren. Inmiddels heb ik hier wel wat ervaring mee en ik geef je dan ook graag wat tips mee over huisdiervriendelijke meubels in huis.

Een huisdiervriendelijke bank en andere meubels? Kies slim!

Ik heb eigenlijk al mijn hele leven huisdieren in huis, maar nog nooit zoveel als de afgelopen jaren. Sinds dat we in het buitengebied wonen hebben we drie katten en een hond, en inmiddels is daar een pup bijgekomen. Twee honden en driee katten in huis dus.

Dan mag je wel opletten met je meubels, haha. En dat doe ik dus ook. Niet met alle meubels, maar vooral de grote belangrijke meubelstukken die in huis zijn moeten huisdiervriendelijk zijn.

huisdiervriendelijke meubels

Waar moet je op letten met huisdiervriendelijke meubels?

Er zijn in ieder geval een aantal dingen waar je op moet letten als je een huisdiervriendelijke bank en andere meubels in huis wilt halen.

Een en ander is natuurlijk afhankelijk van wat de huisdieren in je huis mogen. Katten kan je niet heel veel verbieden, maar mogen de honden bijvoorbeeld op de bank? Goed om te weten voordat je een nieuwe bank koopt.

En als je katten hebt, dan is het ook belangrijk van wat voor materialen je meubels zijn. Zo hebben wij eetkamerstoelen waar ik super blij mee ben, maar voor de katten zijn ze niet heel erg geschikt. En dat is erg jammer, want de katten liggen er heel graag op. Inmiddels zitten er helaas aardig wat krassen en nageltjes in.

Ik kan ze er ook niet af jagen, want ze doen gewoon lekker wat ze zelf willen. En als ik ze zo lekker opgekruld op zo’n eetkamerstoel zie liggen, dan heb ik ook het hart niet om ze er af te halen.

Welke stof is geschikt voor huisdieren?

Ecoleder is zeer geschikt

Als je een nieuwe bank of eetkamerstoelen wilt kopen die huisdiervriendelijk zijn, dan is het bijvoorbeeld slim om te kiezen voor ecoleder. Dit geeft niet alleen ene prachtige uitstraling maar de nagels van de katten blijven er bijvoorbeeld niet zomaar inhaken.

Verder is ecoleder ook heel makkelijk schoon te maken. Met de stofzuiger bijvoorbeeld maar ook gewoon met een nat doekje. En dat is weer heel handig als je huisdieren vieze pootjes hebben. Maar ook als je kinderen nog veel knoeien!

Onze huisdiervriendelijke bank is dus van ecoleder.

geen huisidervriendelijke stoel

Bouclé of teddy stof is ongeschikt als huisdiervriendelijke bank

Nu heb ik ook zo’n bouclé bankje en een schommelstoel van teddystof, maar die kan ik je afraden als je huisdiervriendelijke meubels zoekt. De katten zetten er graag en nagels in én liggen er graag op.

Maar aangezien zij ook buiten komen snap je vast wel wat het resultaat van de zitting nu is. Wil je echt een goede bank hebben die huisdiervriendelijk is dan is dit dus geen slimme keuze. Ook al is het de trend van nu.

Gelukkig is het bouclé bankje van ons een klein bankje in de kleur beige. Die wordt minder snel vies en is niet in trek als slaapbank, die mazzel heb ik dan weer.

Velvet stof is hartstikke huisdiervriendelijk op een bank

Misschien vind je het -net als ik in het begin- moeilijk om te geloven, maar velvet is wel degelijk geschikt en huisdiervriendelijk op een bank of op stoelen.

Het voordeel van velvet stof is dat de garen van deze stof strak geweven is waardoor je dieren er niet snel in blijven haken met hun nagels.

Daarnaast neemt velvet stof veel minder vuil en vocht op. Ook heel handig dus in het kader van een huisdiervriendelijke bank.

Het kan wel zo zijn dat de haren van je huisdieren zich op de velvet stof verzamelen, maar die heb je er zo met een roller afgehaald.

En ook deze kan ik uit eigen ervaring afvinken. In ons kantoor staan namelijk (oude) velvet eetkamerstoelen in de kleur groen. We hebben ze al een aantal jaren en ze zijn nog zo goed als nieuw.

huisdiervriendelijke bank

Extra bescherming van je bank en stoelen tegen de huisdieren

Afhankelijk van of je honden echte slopers zijn (die van ons gelukkig niet zo) en hoe je katten omgaan met de meubels is het altijd slim om voor wat extra bescherming te kiezen van je huisdiervriendelijke bank en andere meubels.

Zo hebben wij altijd een plaid op de bank liggen voor onszelf als het koud is, maar ook ter bescherming van smerige kattenpootjes.

De honden mogen niet op de bank en daar luisteren ze gelukkig goed naar dus dat valt mee. Wel moeten we onze pup natuurlijk in de gaten houden met zijn kattenkwaad. Verder hebben we voor de honden meerdere speeltjes en aardig wat rondslingerende botten en ook dat scheelt een hoop met de meubels.

Voor de katten zelf hebben we meerdere katten accessoires waaronder een krabpaal natuurlijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven