Huismijt? Ieuwwwwwww!

Ik krijg spontaan jeuk op mijn kop als ik het over deze beestjes heb! Huismijt, brrrrrr, heb je ze al eens goed bekeken? Niet met het blote oog natuurlijk, maar misschien heb je ze wel eens op tv gezien of zo. Ik zal je de moeite van het zoeken naar een foto besparen. Hier heb je zo’n lekker beestje!

huismijt

Niet onmiddellijk een sexy onderwerp, ik weet het (de beestjes zelf zijn al helemààl niet sexy), maar wel hoog nodig om daar eens over uit te wijden. Waarom? Nou, omdat ik mezelf als miss-poets-nie-graag eens wat meer wilde verdiepen in deze beestjes en het effect wat ze op ons hebben.

Wist je dat in België 20% van de mensen allergisch is voor huismijt? Dat zal in Nederland niet heel anders zijn! Dat betekent dat jij daar misschien ook wel last van hebt! Of anders diegene die na jouw dit blog leest. In ieder geval voldoende lezeressen die gebaat zijn bij wat meer informatie en eventuele tips om te ‘bestrijden’. Ik heb overigens geen idee of ik zelf allergisch ben. Wel heb ik last van hooikoorts, dus het zou zomaar kunnen dat ook huismijt voor mij een soort sta-in-de-weg is als we het hebben over gezondheid. Want bekend is dat 30% van de volwassenen die een allergie heeft, dan ook allergisch is voor huismijt, en bij kinderen is dit maar liefst 60% !

De symptomen van deze allergie zijn onder andere een lopende of verstopte neus, geïrriteerde ogen, niezen, slaapproblemen, verergerde astma. Je zou bijna denken dat je eigenlijk een verkoudheid hebt en geen allergie!

Oplossing tegen huismijt

Onlangs kwam ik in contact met Acar’Up . Een 100% natuurlijk middel van het bedrijf Domobios dat huismijt veilig kan aantrekken en verwijderen uit je matras, je stoelen of uit de knuffels van de kindjes. En dat zonder dat je ze hoeft te zien 😉 , want zeg nou zelf… van die creeps zet je het op een lopen in plaats van dat je lekker wilt gaan liggen!

Eerlijk gezegd heb ik er nooit over nagedacht dat ik iets zou moeten doen tegen huismijt. Het liefst denk ik helemaal niet over dit beestje na! Maar met een nieuw schooljaar voor de boeg, kunnen mijn kinderen het wel gebruiken om lekker vast door te slapen. Slaapgebrek zorgt bij kinderen namelijk voor geheugen- en concentratiestoornissen en dat is net niet wat we willen. Zeker niet als ze een zwaar jaar voor de boeg hebben zoals onze oudste en ze toch al het een en ander moeten bijspijkeren. Kinderen met huismijt allergie hebben namelijk ook vaak leerproblemen op school.

Oh, en niet te vergeten, de periode van de huismijt (september-november) komt eraan! Dan zijn ze het talrijkst, waardoor symptomen alleen maar verergeren. Klinische tests hebben bewezen dat na twee behandelingen met Acar’Up niet minder dan 98% van de huismijt verwijderd is, dat is lekker om te weten! Binnenkort ga ik dus aan de slag met dit middel. Als mien-poetsmachien moet ik alleen nog even goed uitzoeken hoe 😉 .

Ik ben benieuwd! Denk jij dat jij of je kinderen een huismijt allergie hebben? en zo ja, doe jij er wat tegen dan?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven