Hoe regel je hulp van buitenaf bij de opvoeding van je kind?

Je zoekt naar hulp bij de opvoeding van je kind. Want je leest dit blog niet voor niets toch? Maar hiermee is niet gezegd dat je ook daadwerkelijk fysieke hulp bedoelt bij het opvoeden van je kind, tiener of puber. Misschien zoek je wel een kleine bevestiging, of wil je weten hoe je het beste een bepaalde situatie aan kan vliegen. Lees dan vooral verder over mijn ervaringen met de Howtotalk app. Want hoe vaak zit je niet met je handen in je haar als het over opvoeden gaat? Belief me, i know! Wij hebben hier in huis al héél wat opvoedingskwesties aan de orde gehad. Van de nee-zeg fase van een 2-jarige tot aan de driftbuien van een peuter. En van tienerperikelen tot aanvaringen met het puberende brein.

hulp bij opvoeding kind

Hulp bij de opvoeding van je kind, gebruik (onder andere) deze app

Alle fases in de opvoeding eisen hun aandacht en ik moet je eerlijk zeggen… ik wou dat ik de Howtotalk app eerder had ontdekt. Al is het maar om de onderlinge gesprekken met mijn puber vanuit een andere hoek te kunnen benaderen en mezelf daarin te trainen. Want dat is wat je met de Howtotalk app kan doen. Je leert er niet alleen hoe je bepaalde situaties aan kan pakken, maar door de training te volgen kan je je ook beter voorbereiden op wat komen gaat. Een echte hulp bij het opvoeden van je kind dus. Door met de methode aan de slag te gaan leer je liefdevol grenzen stellen, krijg je een betere sfeer in huis (minder strijd!) en een nog betere band met je kind. Je kind wordt zelfstandiger, krijgt meer zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld.

Puber heropvoeden, of mezelf?

En wie beter voorbereid is komt ook beter beslagen ten ijs (tenminste dat zeiden mijn ouders vroeger tegen mij). Niets is zo fijn als de situatie met je puber op de juiste manier aanpakken. Net als de hulp die je kan gebruiken bij de opvoeding van een jong kind. Mijn ervaring leert me namelijk dat een miscommunicatie met mijn puber echt kan leiden tot heel vervelende situaties. Ook al vind ik dat hij iets wel moet begrijpen omdat hij toch al 17 is… zijn brein denkt daar blijkbaar toch anders over.

En ik kan me niet meer beroepen op mijn ouderlijke gezag bij deze 17-jarige. Misschien wel als ik het echt hoog op zou laten lopen, maar dat probeer ik liever niet uit. Escalaties met mijn puber probeer ik liever vooraf aan te pakken in plaats van achteraf op de blaren te zitten.

Een aantal voorbeeld situaties waar ik mee aan de slag ben gegaan

De voorbeelden die ik hieronder met je bespreek gaan over mijn communicatie en de hulp bij de opvoeding van mijn puber. Maar vergis je niet; je kan voor hulp bij alle leeftijden terecht bij Howtotalk. Er staan talloze voorbeeldsituaties in die je tegen kan komen. Van kinderen die niet naar bed willen tot bijvoorbeeld een kind dat niet wil douchen. Of van hulp bij het opruimen van de kamer tot stiekem gedrag, of je kind helpen als ze bang zijn voor ‘iets’ onder het bed en discussies over schermtijd. Alles wat je maar kan bedenken.

Weet jij precies wat je in bovenstaande situaties moet doen?

Ik heb een aantal van die voorbeelden goed doorgenomen en ben eigenlijk verbijsterd door mijn gebrek aan kennis hierover. Ik ben genegen om in zo’n situatie antwoorden te geven die eigenlijk juist meer olie op het vuur gooien. Onbewust natuurlijk en uiteraard goed bedoelt. Maar met een averechts effect. Ik kan dan ook eigenlijk best wat hulp bij de opvoeding van mijn kinderen gebruiken. Hulp van buitenaf in de vorm van een psycholoog of iets dergelijks is hierin echter helemaal niet nodig. Maar wel hulp in de vorm van kennis over een beter aanpak van opvoedkundige kwesties bij mijn kind.

Die hulp kan je natuurlijk uit boeken halen, zoals bijvoorbeeld de Howtotalk boeken. Maar de app is voor een snelle zoekactie zeker zo handig. In de app kan je zoals ik al aangaf een training volgen om jezelf sowieso beter te trainen in je aanpak. Maar je kan ook zoeken op een specifieke uitdaging die je hebt in de opvoeding met je kind. Daarnaast kan je vragen stellen die dan door de experts beantwoord worden. Zo krijg je direct hulp bij het opvoeden van je kind.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van de Howtotalk app? Check de website. Je kan de app gratis uitproberen. Zoek je hulp bij de opvoeding van je kind en lees je graag? De boeken van Howtotalk to kids vind je hier.

howtotalk app voor hulp bij het opvoeden van je kind
luister podcast over concrete oplossingen en hulp bij de opvoeding van je kind
concrete vragen en antwoorden over moeilijke situaties bij de opvoeding van je kind

Howtotalk app; de voordelen van deze hulp bij het opvoeden van je kind

De hele methodiek van Howtotalk is uiteraard goed doordacht en al jaren in ontwikkeling. Niet voor niets worden de boeken al zo lang goed verkocht en zijn de reviews daarover zo positief. Check hieronder maar. Alhoewel boeken erg fijn zijn om je te kunnen verdiepen in de materie is een app veel praktischer als het gaat om zoeken naar de oplossing voor een concreet probleem, zoals bij hulp bij de opvoeding van een kind regelmatig het geval is.

Het feit dat je zelf je eigen vragen kan stellen in de app en daar een reactie van experts op krijgt is ook een dikke plus.

Je kan de vragen van anderen lezen (uiteraard anoniem), maar ook complete trainingen volgen. En wil jij graag meer leren over het opvoeden van je kind dan kan je ook hulp krijgen via de podcasts. Handig bij het wandelen met de hond, of het strijken van je was!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven