Wordfeud spelen om woordenschat te vergroten

Wie van jullie speelt er (nog steeds) Wordfeud? Ik dacht eerlijk gezegd eerst dat het een ‘beetje uit’ is, maar ik heb me daar helemaal in vergist joh! Mijn kinderen vinden het nog steeds leuk om Wordfeud te spelen en met een beetje hulp bij Wordfeud kan je anderen mooi ‘de baas’ blijven én je woordenschat vergroten. Twee vliegen in één klap dus.

Wordfeud spelen om je woordenschat te vergroten

Ondanks het feit dat ik het misschien niet zo tof vind als mijn kinderen heel lang op hun telefoon zitten kan ik het spelen van Wordfeud alleen maar toejuichen! De woordenschat verbetert aanzienlijk door dagelijks met een beetje hulp bij Wordfeud aan de bak te gaan. Daarnaast is het ook nog eens gezellig contact onderhouden met anderen. Op je eigen moment.

Ik heb me dus ook weer opgeworpen om Wordfeud te gaan spelen. Al is het alleen maar om dat beetje contact met mijn puber te onderhouden 😉 . We hebben afgesproken dat hij in zijn pauzes ook een scrabbel woordje legt en zo gaan we kijken wie van ons ‘de master’ is, haha. Uiteraard doe ik dit dan dus om zijn woordenschat wat op te krikken op een leuke manier.

Wordfeud spelen met je vrienden en familie

Direct kwam hij met het idee dat hij dit ook wel met een paar vrienden kan doen en zelfs wel met wat familieleden. Leuk idee lieverd! Zo grappig om te zien dat een spelletje op je telefoon zo eigenlijk zorgt voor meer sociaal contact en dat het ook nog goed voor je is. Zo wordt telefoon-time toch ook een positief ding.

Het is natuurlijk niet tof als je kind verslaafd is aan gamen, maar er zijn dus ook echt wel spelletjes waar je beter van wordt! Ik heb hem daarbij natuurlijk ook gewezen op een aantal websites waar hij wat hulp bij Wordfeud kan vinden zodat hij niet het gevoel heeft dat hij in zijn eentje tegen mij moet opboksen. Handig voor hem, want woorden met een Q zijn niet zo heel handig om zelf te bedenken natuurlijk en als hij moeilijke letters krijgt wil ik liever niet dat hij mega gefrustreerd raakt omdat hij geen woord kan bedenken om te leggen. Liever juist dat hij een Wordfeud helper inschakelt om zo een woord te kunnen leggen, ook al heeft hij dat niet zelf bedacht. Hij leert er op dat moment wel van toch?

Wist je trouwens dat Wordfeud tijdens de eerste lockdown een populair spelletje was? Misschien dat het aantal gespeelde spelletjes ook nu weer omhoog gaat, nu de kroegen om 22.00 dicht moeten zijn. Ik vind het in ieder geval leuk om te zien dat hij ook zo nu en dan aan zijn moeder denkt op deze manier, haha.

Wordfeud in een nieuw jasje en wel of geen hulp er bij?

Sinds een paar maanden is Wordfeud overigens in een nieuw jasje gestoken. Ziet er goed uit zo. Natuurlijk krijg je nog wat reclame tussendoor, maar als je je daar gewoon niet aan stoort dan kan je prima dit gratis woordspelletje spelen! Zo kan de gsm voor kinderen ook nog wat extra’s betekenen dan alleen de social media en het gamen.

Wie van jullie speelt er ook Wordfeud en heb je daar dan hulp bij nodig of leg je de woorden altijd helemaal zelf?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven