Hutspot in de slowcooker; lekkere hutspot die heel eenvoudig te maken is

Ik heb al de nodige recepten in de slowcooker gemaakt, maar een hutspot in de slowcooker maken? Ik dacht eigenlijk dat dat geen succes zou worden. Maar wat heb ik me vergist. Dit recept voor hutspot bevat slechts 6 ingrediënten (waaronder aardappelen, kruidnagel, uien en wortelen) en is na 8 uur in de slowcooker klaar.

Naast dat de hutspot lekker is, is hij ook nog eens heel makkelijk om te maken. Zeker als je niet alles met de hand snijdt (wat ik in dit geval wel gedaan heb). Ik vertel je graag hoe je deze heerlijke hutspot maakt.

hutspot slowcooker

Hutspot uit de slowcooker; kan bijna niet lekkerder

Ingrediënten voor de hutspot uit de slowcooker:

 • 1,3 kilo (kruimige) aardappelen
 • 1 kilo uien
 • 1 kilo wortelen
 • 2 kippenbouillonblokjes met 300 ml water
 • 2 laurierblaadjes
 • 3 kruidnagels
 • indien gewenst: kruiden zoals nootmuskaat en dergelijke naar smaak
ingredienten hutspot

Maken van dit hutspot recept

 • Schil de aardappelen en snij ze in stukken van 2-3 cm.
 • Schil de uien en snipper deze.
 • Rasp de wortels en snij ze in stukken van 2 cm.
 • Leg eerst de aardappels in de slowcooker en vervolgens de uien en wortelen er bovenop.
 • Ik heb hierna zelf 300 ml water uit de quooker gepakt en gemengd van de kippenbouillon bokjes om toe te voegen aan de hutspot in de slowcooker. Maar je kan ook gewoon koud water pakken en de blokjes verkruimelen over de groenten in de slowcooker.
 • Stop de laurierblaadjes en de kruidnagels in een thee ei tussen de groenten zodat ze wel hun smaak geven en je ze toch snel weer gevonden hebt.
 • Leg de rookworst (uit de verpakking) bovenop de groenten (mag ook pas het laatste uur).
 • Zet de slowcooker op 8 uur, stand low en klaar ben je voor voorlopig

Er is in ieder geval één ding wat je in de gaten moet houden als je deze hollandse kost gaat maken. Je maakt de hutspot in de slowcooker, maar als hij klaar is moet je hem even overscheppen in de pan voordat je kan gaan stampen.

Het stampen van de hutspot moet je niet in de slowcooker doen, daarmee beschadig je de pan. Sterker nog, hij kan zelfs breken.

Afijn, wij aten de hutspot deze keer met rookworst, maar als je hem met lekkere hachee wilt eten, dan heb ik daar ook een heerlijk recept van voor je.

Maak ook eens diverse andere recepten voor de slowcooker. Of haal direct mijn e-book vol met smaakvolle recepten in huis, die bestel je eenvoudig hieronder.

Slowcooker e-book(s)
Dit kan je verwachten van mijn slowcooker e-books:
heerlijke slowcooker recepten
Ingrediënten die in supermarkt verkrijgbaar zijn
Duidelijke bereidingswijze
Mogelijkheid om aantekeningen te maken
Bijhouden welke recepten jij het lekkerste vindt
60 recepten (e-book 1) en 31 (e-book 2)

slowcooker recepten e-books

 
Gebruik code
 
We gaan zorgvuldig met je gegevens om

Tussendoor een keer de wortels en de uien omscheppen, zodat ook de wortels die bovenop liggen even een paar uur onderop terecht komen en goed gaar kunnen worden.

Update februari 2020: Ik heb her en der gehoord dat de hutspot niet bij iedereen gaar is na 8 uur slowcooker. Wil je dat risico niet lopen? Zet je slowcooker dan bijvoorbeeld 6-7 uur op high in plaats van 8 uur op low. Just to be sure 😉 .

hutspot slowcooker stampen pan

Hutspot recept slowcooker klaar

Na 8 uur op low zijn de groenten gaar genoeg en kan je stampen. Haal de rookworst uit de slowcooker en leg deze even apart. Hevel alle aardappelen en groenten over vanuit de slowcooker in een gewone pan en stamp maar raak.

Mocht de hutspot niet smeuïg genoeg zijn, dan kan je er nog wat bouillon uit de slowcooker aan toevoegen. In ons geval was dit niet eens nodig. Een beetje nootmuskaat kan ook lekker zijn.

Breng jouw kookvaardigheden naar een hoger niveau met de kookcursus van de Kookuniversiteit. Ga voor meer informatie direct naar de website!

Nadat je het recept hebt uitgeprobeerd, zou ik dolgraag willen weten hoe het is bevallen! Ik ben reuze benieuwd naar jouw ervaringen. En als er nog onbeantwoorde vragen opdoemen tijdens het recept, schroom niet om ze met me te delen!

42 gedachten over “Hutspot in de slowcooker; lekkere hutspot die heel eenvoudig te maken is”

 1. Avatar foto
  Lineke Slabbekoorn

  Hallo, bij het eerste gebruik van mijn Crockpot CR507, geprobeerd hutspot te maken. Vier uur op high, met 250 ml water. De buitenste randen van de aardappelen, die ik boven op had gelegd, waren aangebrand. Dit kon toch niet gebeuren??graag advies,

  Vriendelijke groet, Lineke

 2. We hebben vandaag ook hutspot gegeten! Maar de worst is gescheurd!
  Terwijl we toch 6 uur op hebben gezet. Inplaats kippenbouillon te doen kun je ook vleesbouiilon doe toch? Voor de rest was hij wel lekker!

  1. Hoihoi, gelukkig smaakt de worst er niet minder om, maar het is wel jammer natuurlijk. Eigenlijk hoeft hij er helemaal niet zo lang bovenop om mee te verwarmen. Ik leg hem tegenwoordig het laatste uur erbij en dat is eigenlijk ook voldoende. Misschien dat je dat ook beter de volgende keer kan doen. Ik zal het ook in het recept aanpassen. Thanks voor je reactie!

  1. Hi Els, een volgende keer kan je de worst ook later toevoegen. Dat doe ik tegenwoordig ook. Als hij een uurtje mee verwarmt is het eigenlijk al goed. Alleen als je moet werken en je bent de hele dag weg dan is het wellicht handig om hem er toch direct bij te leggen, zodat je eten klaar is als je thuis komt.

  2. gaatjes in prikken van te voren,als je schijfjes in magnetron opwarmt moet je ook eerst gaatjes erin prikken anders barst ie open ja.Omdat de warmte anders niet wegkan,net als n ei koken in magnetron
   …………….

 3. Avatar foto
  Nienke Kuipers

  Ik heb nu de aardappelen erin maar 1kg wortels en 1kg ui past er bij mij niet in. Ik heb van de voorgesneden zakken hutspot groente van 1000 gram en er past maar 1 in…… wat nu?

 4. Ik heb het nog nooit in slowcooker gemaakt maar wel in de snelkook pan.Ik bak dan de uien aan met wat kerrie poeder dat is ook heel lekker

 5. Avatar foto
  Ellen van tol

  Hoi ik heb een vraag
  Ik heb een crokpot nu staat er in je recept tussen door omscheppen maar als ik de deksel van de crokpot open wil doen moet ik zeker 20 minuten wachten is dat goed of gaat dan het kook proses verkeerd ?

 6. Hallo
  Ik wil de stamppot gaan maken en ipv aardappelen, knolselderij gebruiken ivm de koolhydraten. Zijn dan de tijden en de hoeveelheid vocht hetzelfde.?
  Kunt u mij dat vertellen, daar de selderijknol meestal wat natter blijft.
  Met vriendelijke groet, Marjes

  1. Ik zou de tijd gewoon hetzelfde houden, maar het vocht kun je wellicht wat minderen. Beter dat je dan naderhand nog wat extra vocht toevoegt als tijdens het stmapen blijkt dat dat nodig is, dan dat het al vooraf te nat is. Ik ben wel benieuwd naar de smaak met knolselderij. Laat je het me weten?

 7. Misschien een hele stomme vraag, maar na het koken in de slowcooker en je gaat het stampen, hoef je hier verder geen melk of boter bij te doen? Als ik normaal stamppot maak in de pan, doe ik bij het stampen altijd boter en iets melk bij.

  1. Ik snap je vraag hoor en zo stom is die niet. Ik gebruik alleen zelf niets meer en dat komt omdat in de slowcooker toch altijd al vocht vrijkomt. Dit vocht blijft in de slowcooker door de deksel die erop zit en daarmee kan je al prima stampen (niet in de slowcooker zelf ivm beschadigen) . Mocht je nog niet genoeg vocht hebben naar je zin dan kan je er altijd nog wat melk of boter bijdoen als je wilt. Bij mij is dat echter nooit nodig.
   Eet smakelijk!

 8. Gisteren ook de hutspot gemaakt, het werd hier ook babyvoeding!
  Met 6 uur op low, het begon te koken in de crockpot , nadat ik hem op warmen had gezet bleef
  het doorkoken. Is dit normaal?

  1. Dat is vreemd Carolien. Ik neem dat je met ‘warmen’ bedoelt dat je hem op de warmhoudstand had staan? Bij mij gaat de slowcooker dan zeker niet aan het koken, maar dat is wel een beetje het vervelende van slowcookers. Er zit nogal wat verschil in waardoor je niet met allemaal op dezelfde manier kan werken. Volgende keer zou ik dan adviseren om iets minder lang te doen, maar misschien ook wel wat minder water omdat je aangaf dat hij te zacht was.

  1. Maakt niet zo heel veel uit denk ik Mark. Ik zou het gewoon een keer proberen, maar je kan ze er natuurlijk ook ietsje later bijdoen. De wortels hebben in ieder geval wel behoorlijk wat tijd nodig.

 9. Hittegolf en een hutspotrecept bekijken…
  Wat mij opvalt zijn de 2 bouillonblokjes in dit recept, wordt het niet erg zout? Maar recept gepind en bewaard voor koude tijden, bedankt.

 10. Ik ga het morgen proberen .want ik maak.het voor de ouderen in een soos bij ons .ik laat het weten hoe en wat de snaak was

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven