Huzarensalade maken voor een zomerse maaltijd; met heerlijk recept

bestekAls het wat warmer weer is, ben ik niet zo dol op gekookte aardappelen, groente en vlees. Dan eet ik het liefst elke dag een koud gerecht, maar ja, ik kan ook niet zonder een aardappel op zijn tijd. De oplossing: een aardappel- of huzarensalade maken! Het lijkt vaak veel werk, maar valt reuze mee. Het koken van de aardappels kost het meeste tijd, maar in die tijd kun je mooi al het andere werk voorbereiden. En de kinderen kunnen daarbij helpen! Laat de kinderen bv. potjes leeggieten boven een vergiet. Iets grotere kinderen kunnen al een appel in stukken snijden en kinderen kunnen natuurlijk helpen om de eieren te pellen! Kortom; genoeg te doen voor die kleine kinderhandjes 😉 . En natuurlijk moet er ook geholpen worden met opeten…

Lees ook: Super eten voor super kinderen

Huzarensalade maken

Onderstaande salade van het Gewoon Eten Dieet kun je als volwaardige maaltijd eten, maar je kunt de salade natuurlijk altijd nog aankleden met wat extra’s, zoals snoeptomaatjes, komkommer of…. iets anders!

Huzarensalade maken is vaak een stuk gezonder dan huzarensalade kopen in de supermarkt. In de huzarensalade van de supermarkt zit namelijk vaak veel zout. En zelfs een berg suiker! Helemaal niet nodig. Dat zal je wel merken als je dit recept gebruikt voor zelf huzarensalade maken.

Eet smakelijk!

Huzarensalade maken: het recept

Ingrediënten:

• 1 kg aardappelen
• 4 eieren
• 1 zoete appel
• 2 eetlepels mosterd
• twee eetlepels tomatenketchup
• 2 eetlepels mayonaise
• twee eetlepels magere yoghurt
• peper, kerrie, paprikapoeder
• 1 potje erwtjes en worteltjes (250 gram)
• een klein potje augurken
• 1 klein potje zilveruitjes
• 100 gram corned beef
• eventueel (gedroogde) bieslook

Bereidingswijze

• Schil en was 1 kilo aardappelen en kook ze gaar met 4 eieren.
• Was en snijd 1 zoete appel.
• Maak in een grote schaal een sausje van 2 eetlepels mosterd, 2 eetlepels ketchup, 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels yoghurt en een snufje peper, kerrie en paprikapoeder.
• Snijd de volgende ingrediënten (indien nodig) in kleine stukjes en voeg deze toe aan de saus: 1 pot erwten en wortelen (250 gram), 1 kleine potje augurken, een klein potje zilveruitjes en 1 ons corned beef.
• Pureer de aardappelen en de gepelde eieren en roer deze door de salade.
• Roer 1 eetlepel mayonaise en 1 eetlepel yoghurt door elkaar. Smeer het sausje uit over de salade.

Bestrooi de salade met paprikapoeder of (gedroogde) bieslook. Heerlijk met bruin stokbrood. Deze salade kun je als vegetariër zonder cornedbeef bereiden. Het is  een volwaardige maaltijd. Zelf huzarensalade maken is bij ons echt een zomers hoogtepunt. Heb jij het al eens gedaan? Laat ons dan vooral weten welk recept jij gebruikt 🙂 .

Lees ook: Ook lekker zomers: lauwwarme pastasalade

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top