De leukste ideeën voor een kindvriendelijke tuin

Zodra het lekkerder weer begint te worden vliegen de kinderen hier de tuin in. Toegegeven, de oudste wat minder snel, maar de jongste is nog steeds een echte fan van buitenspelen. En we kunnen ook niet ontkennen dat het heerlijk is om de kinderen in de tuin te zien spelen toch? Vandaar ook dat ik je graag wat ideeën voor een kindvriendelijke tuin geef. Want met een gave kinderschommel, wat zand, water en de mogelijkheid om in een hutje te kruipen zijn kinderen al heel gelukkig.

Ideeën voor kindvriendelijke tuin

Ik kan er echt van genieten, met een kop koffie in een stoeltje naar de kinderen kijken die zich buiten aan het vermaken zijn. Sterker nog, wij hebben nooit anders gedaan dan de ideeën voor de tuin zo aanpakken dat het voor de kinderen lekker spelen is in een kindvriendelijke tuin. En eigenlijk heb je niet zo gek veel nodig. Met een schommel, een zandbak, gras en eventueel een houten speeltoren kom je al een heel eind. Check hieronder de toffe kindvriendelijke tuin ideeën.

Onmisbaar in de kindvriendelijke tuin is de kinderschommel

En gelukkig komt de schommel in allerlei varianten. Zo heb je bijvoorbeeld onderstaande kinderschommel zoals je die ongetwijfeld kent, maar kan je ook kiezen voor een toffe netschommel. Deze zag je voorheen vaker in buitenspeeltuinen, maar tegenwoordig zie je deze ook steeds meer gewoon in de achtertuin. Super leuk toch?!

Heb je nog kleine kindjes, dan is een schommel ook fantastisch, maar hou er dan wel rekening mee dat je eerst kiest voor een modelletje waar zo’n kleintje niet uit kan vallen. Zoiets als hieronder. Als je kinderen groter worden hoef je dan alleen de schommel om te wisselen en kan je de rest van de ideeën voor je kindvriendelijke tuin gewoon hetzelfde houden.

Bron: Pinterest
Bron: Pinterest

Tip: kies bij een schommel voor kleinere kinderen dan ook echt een schommel waar ze met de beentjes gescheiden zitten door een tussenschotje zoals je hierboven ziet. Anders glijden ze nog zo tussen de spijlen door. En blijf er in ieder geval ook altijd bij!

Onderstaande inspiratie is voor je kinderen heerlijk om te chillen in de tuin, kindvriendelijke en relatief eenvoudige ideeën. Een gewone autoband als schommel wil bijvoorbeeld ook goed aanslaan. Gewoon aan één touw, of op zijn kant zodat je er meer in kan gaan zitten.

Bron: Pinterest
Bron: Pinterest

Ideeën voor een hut in je tuin, dat is pas kindvriendelijk

Misschien heb je niet veel ruimte in je tuin, of wil je niet tegen een kolossale hut en een compleet klimrek aankijken? Geen punt, er zijn ook leuke, lieve schattige ideeën voor een hut in je kindvriendelijke tuin waar je zelf ook vrolijk van wordt.

Onderstaande houten tipitent is niet zo heel lastig om te maken en ziet er super tof uit. Dekentje en een paar kussentjes erin en mama of papa willen hier ook lekker luieren. Op de rechtste foto zie je een hutje gemaakt van oude pallets. Ook mega easy en toch erg leuk voor de kinderen. Even licht schuren, likje verf erover en klaar ben je. Wij hebben zelf ook zo’n pallethuisje staan in de tuin, alleen dan met platdak, nog makkelijker 😉 .

Bron: Pinterest
Bron: Pinterest
Bron: Pinterest

Zand en water; modderkeuken ideeën voor de kindvriendelijke tuin

Kinderen hebben helemaal niet veel nodig om zich te vermaken. Sterker nog; hoe minder er is, hoe meer ze hun fantasie gaan gebruiken. Met een modderkeukentje en wat buitenspeelgoed ben je gegarandeerd van veel plezier. Het keukentje zelf hoeft niet persé een wateraansluiting te hebben natuurlijk. Gewoon een emmertje water erbij en wat zand en de kinderen zijn ‘ready to go’. En zijn ze al goed bedreven in de keuken? Dan willen je kinderen misschien wel mee een moestuin aanleggen!

Je kan natuurlijk een keukentje voor buiten kopen, maar als je wat pallets op de kop kan tikken, dan is een modderkeuken ook zo gemaakt. Check onderstaande ideeën maar voor keukentjes in je kindvriendelijke tuin.

Bron: Pinterest
Bron: Pinterest
Bron: Pinterest

Hebben jullie ook een kindvriendelijke tuin ingericht en met welke ideeën heb je dat aangepakt?

Dit artikel is in samenwerking met Wickey opgesteld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven