Ideeën Moederdag: inspiratie genoeg om mama’s te verwennen

Eigenlijk verdienen alle moeders een lintje. Het hele jaar door zijn ze aan het zorgen. Voor alles en iedereen. Zelf komen ze maar al te vaak op de laatste plaats. Behalve die ene dag in het jaar waarop ze eindelijk in het welverdiende zonnetje worden gezet. En aangezien de tweede zondag van mei niet lang meer op zich laat wachten, hebben wij het lijstje Ideeën Moederdag voor je samengesteld. Hoef jij alleen nog maar te kiezen hoe je je lieve mama dit jaar gaat verwennen!

Inspiratie ideeen Moederdag

De ene moeder is de andere niet… Maar waar jouw mama ook van houdt; een beetje verwennerij heeft ze ongetwijfeld verdiend. Of niet soms? Met deze ideeën kan jij ook vast wel uit de voeten voor moederdag.

1. Neem je moeder een dagje mee uit

Neem je moeder een dagje mee op moederdag! Zijn er meteen ideeën voor Moederdag genoeg! Bekijk onderstaande mogelijkheden maar eens.

  • dagje sauna/spa
  • maak een boottocht
  • boerengolf
  • middagje shoppen
  • maak een wandel- of fietstocht: ontdek de natuur bij jou in de buurt
  • volg een workshop waar mama blij van wordt
  • bezoek een museum
Shutterstock foto van high tea door Ruth Black

2. (Homemade) High Tea

Wat dacht je van een gezellige high tea? Of misschien ga je liever voor een high wine – daar zullen de meeste mama’s ook geen moeite mee hebben! Ook leuk: organiseer je eigen Moederdag high tea. Hoeft zij een keer nergens voor te zorgen, en als je het goed regelt, jij ook niet 😉 . Deze heerlijke High Tea hapjes kan je namelijk zo bestellen!

3. Een kopje energie voor moederdag ideeën

We weten allemaal dat moeders op zijn tijd wel een kleine energie-injectie kunnen gebruiken. In de vorm van een lekker bakkie troost! Een wijntje zou nog beter zijn, maar overdag moet je je heil toch elders zoeken.

Verras mama met haar eigen moeder-mok op moederdag (waar de rest van het gezin dus van afblijft!). De Blond Amsterdam mok is for her use only. Want alle moeders hebben recht op hun eigen momentje, om even lekker op te laden. Misschien kan je hem meteen even voor haar vullen met koffie of thee? Enne, de mok is er trouwens ook in een speciale oma variant…

4. Laat mama letterlijk schitteren

Eerlijk is eerlijk: als moeder kan je niet áltijd schitteren en stralen. Maar op Moederdag natuurlijk wel! En daarom mag ‘ie niet ontbreken in ons lijstje Ideeën Moederdag: een mooi sieraad. Dat kan je een cliché noemen, maar reken maar dat mama er blij mee is.

5. Een heerlijke massage

Zoals we ook begonnen zijn: eigenlijk verdienen alle moeders een lintje. Of een massage. En ben je nu zelf te beroerd om die massage te geven? Check dan deze voetmassage mat. Ideaal voor je moeder om tot rust te komen, maar goed voor nog veel meer!

Hier lees je meer leuke dingen om te doen met moederdag

6. Wees creatief voor leuke moederdag ideeën

De vorige ideeën voor Moederdag kwamen allemaal van ons af… Maar nu is het jouw beurt! Niet alleen kinderen kunnen iets knutselen voor mama. Ook als je wat groter bent kan je mama (of oma, inmiddels?) zo op een leuke manier verrassen. Wees creatief! Maak weer eens een tekening, of ga creatief met foto’s aan de gang.

7. Maak mama aan het lachen

Wat is een beter cadeau dan een schaterlach? Nou ja, chocolade misschien… En dit toppertje onder de ideeën voor Moederdag combineert die twee! Want wat geef je je moeder, na een jaar lang koken voor het hele gezin? Precies: een bakje spruitjes.

Moest (of zal ik zeggen: moet) jij ook altijd weer die verdomde spruitjes opeten van je moeder? Dan mag je haar wel bedanken. Wie maakt er zich nog meer zó druk om of je wel gezond bent? En dus is het tijd om je moeder een portie spruitjes terug te geven. Waarschuw wel even, voordat ze er chocolade spruitjes stamp van maakt.

moederdag ideeen, wijnvat

8. Bijtanken voor moeders…

Goed, sommige moeders krijgen het wel érg zwaar te verduren. En dan is een ‘bakkie troost’ simpelweg niet meer voldoende. Tijd voor het echte werk! Welke moeder heeft er van tijd tot tijd geen behoefte aan ‘even bijtanken’? En dat tanken gaat dus wel lukken, met dit riante wijnvat. Je hebt er geen Frans chateau meer voor nodig om over je eigen wijnvoorraad te beschikken. In dit vaatje past maar liefst 3 liter: bijna genoeg om al die moederlijke zorgen weg te spoelen dus…

9.Zeg het met een kaartje

Welke moeder heeft nooit gedacht: I want to break free? Tijdens het stofzuigen, met name? Deze Mamaaa kaart van Queen zal bij muzikale mama’s vast een brede lach op het gezicht toveren. Want jouw mama is net als Bohemian Rapsody een absolute nummer 1!

Iedere moeder verdient een bedankje, en dat zet je maar mooi op je kaart. Want een welgemeend ‘dankjewel mama’, dat waardeert ze waarschijnlijk nog het állermeest!

Deze ideeën bewaren op Pinterest?

Wil je deze ideeën bewaren? Pin dan een van onderstaande afbeelding op een van je Pinterest borden voor later.

moederdag cadeau ideeën om te geven
moederdag cadeau ideeën om te doen

1 gedachte over “Ideeën Moederdag: inspiratie genoeg om mama’s te verwennen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven