Idolen en een pre-puber, zoonlief verrast me

‘Mam, wil  jij morgen met mij samen een mail sturen naar Enzoknol?’ Zomaar plompverloren krijg ik tijdens de lunch deze vraag op mijn bord. Luc overvalt me een beetje dus ik vraag hem wat voor mail hij wil sturen. Zijn antwoord: ‘een goede’ 😉 . Kijk, daarom hou ik zo van die jongen, hij is zo lekker helder, haha. Maargoed, hij gaat dus op idolen jacht… en natuurlijk wil ik hem daarmee helpen.

Hij gaat na de lunch weer naar school en ik ben de vraag alweer vergeten… totdat hij op bed ligt en ik welterusten ga zeggen. Hij vraagt alleen maar ‘hoe gaan we dat doen dan mam?’ En natuurlijk weet ik direct waar hij het over heeft.

idolen

Idolen uitdaging

Maar hé, die beste Enzoknol heeft inmiddels 1 miljoen volgers op Youtube (waaronder mijn 11-jarige), dus waarom zou hij tussen al die fans uiteindelijk mijn zoon kiezen om die een plezier te doen? Vroeger lag dat toch wel een beetje anders. Dan was een van je idolen bijvoorbeeld Madonna, of Prince. In mijn vroegere tijd dan hè 😀 . En daarvan begreep ik zelf ook wel, ook al was ik nog jong, dat je daar niet zomaar contact mee op kon nemen. Mijn ouders hadden het makkelijk!

Maar in deze tijd, waarin iedere gewone, nuchtere burger kan ‘veranderen’ in een beroemdheid door het internet lijkt het ineens allemaal heel dichtbij, èn daardoor ook binnen handbereik voor de jeugd. Maar is dat ook daadwerkelijk zo? Ik vraag me af hoe bereikbaar of dat Enzoknol (en vele andere internet idolen met hem) zal zijn.

En vurig hoop ik dat mijn pre-puber, na onze fantastisch goede mail die we samen gaan sturen, niet teleurgesteld zal worden maar jùist nog meer van zijn idool kan genieten, want er gaat niets boven het hebben van een aantal idolen, ook al zou je als ouder misschien liever een ander voorbeeld in het leven van je kind zien 😉 . Keep you posted over de resultaten die we misschien boeken!

Heeft jouw kind ook van die internet idolen tegenwoordig?

6 gedachten over “Idolen en een pre-puber, zoonlief verrast me”

  1. Oh ik ben benieuwd of je een reactie krijgt. Kan ik me vast voorbereiden voor als mijn dochter dit gaat willen. Nu heeft ze gelukkig nog even geen interesse.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven