Idre Fjäll resort; ons verblijf tijdens de rondreis door Zweden

Het hoogste punt waar we tijdens onze rondsreis door de regio Dalarna in Zweden zijn geweest qua verblijfsaccommodatie is het Idre Fjäll resort. Hier hebben we drie dagen vertoefd en ik vertel je er graag meer over.

De reis van Fulufjället nationaal park naar Idre Fjäll resort

We rijden direct na onze hike op de Fulufjället door naar Idre. Omdat we pas laat van Fulufjället af zijn komen we ook wat later dan gepland aan op het Idre Fjäll resort. Het is ongeveer 50 minuten rijden en we worden over een binnendoor weg geleidt die niet echt prettig is om te rijden.

Rendieren Idre

Er liggen veel steentjes op de weg en her en der zitten flinke kuilen, ik denk door alle regen die er de afgelopen tijd gevallen is. En deze weg is nog eens 15 kilometer lang ook!

Ik zou je graag vertellen dat je misschien beter een andere route kan nemen, maar als ik zo kijk op Google dan is er eigenlijk geen andere route, of je moet echt heel erg lang omrijden.

Wat onze reis over deze weg helemaal goed maakt is dat we tegen het einde van deze weg ineens een paar rendieren zien oversteken. Je snapt mijn enthousiasme ongetwijfeld als je weet dat dit de eerste rendieren zijn die we gespot hebben tijdens onze autoreis door Zweden.

Niet lang daarna rijden we Idre binnen en doen we even snel boodschappen bij de ICA supermarkt die daar zit. Het is nog maar 10 minuten rijden naar het resort Idre Fjäll dus we zijn er bijna!

Idre Fjäll, de binnenkomst op het resort

De check in is hier open tot 18.00 geloof ik, maar wij zijn dus te laat. Plotseling word ik een beetje nerveus want ik weet niet hoe we bij ons huisje moeten komen. Sterker nog, ik weet niet eens welk huisje we op het resort hebben.

Voor al onze andere accommodaties heb ik uitleg in mijn app staan wat te doen bij aankomst op het park, omdat we een speciaal voor ons georganiseerde reis doen. Maar bij het Idre Fjäll resort kan ik de betreffende informatie niet vinden.

Ik bel dan ook het nummer van de receptie, maar er staat een bandje aan. Shit, dicht dus. Als ik het bandje nogmaals afluister zonder herrie op de achtergrond in de auto hoor ik ineens dat er bij binnenkomst van het park een grote box staat waar enveloppen in zitten voor als je later aankomt. Pfff, gelukkig.

We kunnen dus gewoon ons huisje in.

Idre Fjäll accommodaties op de piste

Het eerste wat me opvalt als we het resort Idre Fjäll oprijden is dat deze plek behoorlijk verschilt van de andere accommodaties waar we gezeten hebben. Eigenlijk lijkt het park heel kaal als je er op rijdt. Maar dat komt natuurlijk omdat Idre Fjäll midden op de piste ligt. En dan bedoel ik echt midden op de piste.

We rijden langs de liften af zo naar ons huisje toe. Wow, in de zomer kom je dan misschien wat bomen tekort voor je gevoel, maar als er sneew ligt dan ziet dit er natuurlijk fantastisch uit!

Heb je trouwens nog geen rendieren gezien in Zweden? Op Idre Fjäll kan dat haast niet mislukken. Ik denk dat wij er wel 75 gezien hebben hier!

De plek van ons huisje staat op de enveloppe aangegeven en we rijden er snel naartoe. Vanavond doen we helemaal niets meer, we zijn allevier moe van de hike en genieten van het bankhangen in ons huisje.

Er moet alleen nog wel gegeten worden en na even zoeken doen we dat bij Idregrillen; een aanrader kan ik je wel vertellen.

Eten in Idre

We hebben in Idre op twee plekken gegeten. In Idre zelf én een keer op het resort van Idre Fjäll.

Idregrillen, Italiaans restaurant in Idre

Idregrillen

De eerste avond dus bij Idregrillen, een pizzaria die ook wat andere dingen op de kaart heeft staan. Ik ben normaal gesproken niet zo’n pizza liefhebber, maar heb hier toch voor een pizza gekozen.

pizza Idregrillen

En daar heb ik geen spijt van gehad. Jemig, wat was die lekker! Ook de rest smult van het avondeten.

Daarnaast is de eigenaar ook ontzettend aardig en geïnteresseerd, het is dan ook niet voor niets dat ze zoveel goede reviews krijgen op Google (740 stuks).

Ze hebben geen website, maar je vindt Idregrillen op dit adres: Gläntvägen 2, 790 91 Idre, Zweden

Idre Fjäll eten in restaurant

Eten op Idre Fjäll resort

Maar om lekker te eten hoef je helemaal niet van het resort Idre Fjäll af hoor. Dat is het voordeel natuurlijk van een resort dat midden op de piste ligt, die hebben meer dan voldoende voorzieningen.

Ook hier hebben we dus lekker gegeten.

Het restaurant Understället is niet open omdat we net na het hoogseizoen hier zitten, maar alles wat daar op het menu staat is gelukkig ook gewoon in Värdshuset te bestellen. Dit is een grote ruimte waar je nu dus kan eten, maar ook gewoon lekker een drankje kan doen.

Pokébowl Idre Fjall restaurant

Stiekem zijn wij hier wel blij mee, want hier zitten is net wat gezelliger dan in Understället zelf. Het personeel is super aardig en we eten hier lekkere voorafjes, een hamburger en pokébowl.

buitenzwembad Idre Fjäll

Wat is er te doen op het Idre Fjäll resort in de zomer?

Wat opvalt op dit resort is dat er echt enorm veel te doen is. Dat is overigens op alle accommodaties waar we gezeten hebben zo, maar Idre Fjäll steekt hier wel met kop en schouders bovenuit.

midgetgolfbaan Idre Fjäll
Klimwand Idre Fjäll resort

Voor onderstaande actviteiten hoef je het resort niet te verlaten:

  • binnenzwembad
  • buitenzwembad
  • minigolf
  • klimwand
  • bowlen
  • gamehall
  • klimpark in de bomen
  • husky hike
  • grote kinderboerderij
  • raften (niet op park zelf, maar wel via het park georganiseerd)
  • fietsen
  • de sami cultuur ontdekken en rendieren voeren (niet op het park wel in de buurt)
speeltuin Idre Fjäll resort
gamehal Idre Fjäll

Ongetwijfeld heb ik niet alles benoemd, maar dit is in ieder geval wel wat we zelf gezien hebben. Gelukkig hebben we ook heel wat van deze activiteiten gedaan.

Husky Hike Idre Fjäll resort

Husky Hike

De eerste ochtend hebben we een Husky Hike gedaan. Heel leuk om te doen, super lieve honden en ontzettend aardige gidsen. Ik heb een apart blog over de Husky Hik op Idre Fjälle geschreven, daar lees je meer.

raften via Idre Fjall resort in Zweden of noorwegen

Raften

We waren allemaal wat zenuwachtig voor het raften. En ja, het was spectaculair, maar dit hadden we voor geen goud willen missen. Ik denk dat iedereen in ons gezin dit een van de tofste activiteiten vindt van alles wat we gedaan hebben. Samen met de Adventuremine in Tuna Hästberg.

Uiteraard heb ik ook een blog over het raften in Noorwegen en Zweden geschreven!

Je ‘start’ in het rafting center op het Idre Fjäll resort met de uitleg en je krijgt hier je uitrusting. Daarna rij je met je eigen auto achter het busje met botentrailer aan om naar de plek te gaan waar je start met het raften.

high ropes in Idre Fjäll, klimmen tussen de boomtoppen

De High Ropes op het Idre Fjäll resort

Het klimpark op Idre Fjäll is ook fantastisch. Wij deden de rode route op ruim 10 meter hoogte en die is echt spannend. Als je last hebt van een beetje hoogtevrees dan zou ik je die niet aanbevelen, maar gelukkig kan je ook een route doen die wat lager ligt.

Ondanks dat hij spannend is hebben we hem allevier gedaan en stiekem ben ik best trots op mezelf en op Lotte. Er zitten behoorlijk lastige stukken tussen en ik heb meer dan eens even flink moeten slikken tijdens deze activiteit, haha.

Maar hé, dit kan weer van onze bucketlist. Super tof en de materialen die je krijgt zijn echt professioneel. Ze maken gebruik van een heel veilig systeem dan nooit van de lijn afgehaald wordt. Je moet met een speciale techniek van het ene obstakel naar het andere, waardoor deze veiligheidskarbijn altijd gezekerd zit.

Bowlen

Naast de spannende acitiviteiten die we op het Idre Fjäll resort gedaan hebben, hebben we ook nog gekozen voor lekkere ontspanning in de vorm van bowlen.

Mooie bowlingbanen met handige borden waarop de stand volledig bijgehouden wordt. Ideaal.

rendieren voeren bij de Sami

Rendieren voeren bij de Sami

Dit is ook een echte aanrader als je graag wat meer wilt weten over de Sami cultuur. Hoe leven de rendier houders, wat doen ze om in hun levensonderhoud te voorzien en hoe werkt dat eigenlijk met die rendieren die overal los lopen?

Je kan vanalles vragen tijdens je tour om de rendieren te voeren. Niet goedkoop overigens want je betaalt ongeveer € 22 per persoon voor het voeren van de rendieren. Met een gezin ben je dus bijna € 100,00 kwijt voor het voeren ervan terwijl ze toch gevoerd moeten worden, haha.

Eigenlijk is het een heel slim verdienmodel van de Sami, want voeren van de dieren moeten ze toch. Maar wij vonden het erg leuk en leerzaam om op deze manier een inkijkje te krijgen in deze cultuur.

Wil je meer informatie over de accommodaties op Idre Fjäll, dan kan je terecht op hun website.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven